مطلب فعلی :

آموزش تصویری ۲ روش ساخت دستگاه رطوبت گیر هوا در خانه

رفتن به بالا

آموزش تصویری ۲ روش ساخت دستگاه رطوبت گیر هوا در خانه

نوشته admin

2 سال قبل

بدون دیدگاه

گوناگون

مجله اینترنتی دانستنی ها
روش ساخت دستگاه رطوبت گیر هوا در خانه

آموزش تصویری ۲ روش ساخت دستگاه رطوبت گیر هوا در خانه

زندگی در مناطق دارای رطوبت بالا می تواند باعث بروز حساسیت ها و به خطر افتادن سلامتی اعضای خانواده شود. ممکن است به همین دلیل به فکر خرید یک  دستگاه رطوبت گیر هوا افتاده باشید. ولی در این مطلب می خواهیم شما را در امر ساخت این دستگاه به صورت کاملا خانگی راهنمایی کنیم. پس با کلاسیک وب همراه باشید.

آموزش ساخت رطوبت گیر خانگی

How to Make a Homemade Dehumidifier

دستگاه رطوبت گیر هوا با حذف رطوبت از هوای اطراف احتمال بروز حساسیت ها و نیز کپک زدن را کاهش می دهد. این دستگاه می تواند تراکم هوا را کاهش و کیفیت هوای داخل خانه را افزایش دهد. پیش از این در کلاسیک وب به مرور ۱۳ روش ساخت دستگاه بخور سرد و گرم و نیز ۷ روش ساخت کولر و خنک کننده هوا پرداختیم. اما  در این مطلب به آموزش دو روش ساخت دستگاه رطوبت گیر خانگی خواهیم پرداخت.

مزایای ساخت رطوبت گیر خانگی

قبل از اینکه به توضیح این روش ها بپردازیم شاید بهتر باشد که به مزایای ساخت این دستگاه بپردازیم. از جمله این مزایا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده از موادی ساده در ساخت دستگاه
  • سادگی در ساخت
  • معمولا از نویز کم تری برخوردارند
  • می توانید در هر جایی از آن استفاده کنید

ساخت رطوبت گیر خانگی با استفاده از خنک‌کننده ترموالکتریک

۱- یکی از اجزای اصلی برای ساخت چنین دستگاهی، چیپ Peltier است که تحت عنوان خنک‌کننده ترموالکتریک هم شناخته می شود. وقتی این چیپ به منبع تغذیه ۱۲ ولت وصل شود به شیوه ای عمل می کند که یک طرف آن دما را کاهش و طرف دیگرش دما افزایش می دهد.

ساخت دستگاه رطوبت گیر خانگی

تفاوت دمایی یک شرط لازم برای تبدیل بخار هوا به مایع است که به چگالش هم معروف است. شما به یک فن الکتریکی (مثلا فن کامپیوتر) هم برای کشیدن رطوبت موجود در هوا نیاز خواهید داشت.

نحوه دستگاه رطوبت گیر

هیت سینک ها با گسترش گرما و سرما خیلی می توانند به ما کمک کنند. بنابراین باید از یک هیت سینک خوب هم بهره برد. شما می توانید رطوبت گیر را با یک باتری ۱۲ ولت یا یک آداپتور به برق وصل کنید. در این آموزش از یک باتری لیتیوم پلیمری استفاده شده است. علاوه بر این ها شما به این ابزار هم نیاز خواهید داشت: چسب داغ، انبر، چاقو، دستگاه لحیم، پیچ گوشتی + پیچ. 

آموزش ساخت رطوبت گیر

۲- فن ۸۰ میلیمتری کامپیوتر الکتریکی را به یک هیت سینک بزرگتر متصل کنید. این هیت سینک باید با استفاده از چیپ Peltier به افزایش دما بپردازد. فن هم هوا را به داخل دستگاه خواهد کشاند. به پشت هیت سینک چسب مخصوص بزنید.

آموزش ساخت رطوبت گیر

سپس چیپ را روی آن گذاشته و به آرامی فشار دهید.

آموزش ساخت رطوبت گیر

سپس پیچ آن را در صورت لزوم سفت نمایید.

روش ساخت رطوبت گیر

۳- چند قطعه از ضایعات فوم یا یک مقوا تهیه کنید و به چهار پای مربعی شکل برای رطوبت گیر تبدیل کنید. برای این کار به مانند شکل عمل کنید.

مواد رطوبت گیر خانگی

مواد رطوبت گیر خانگی

یادتان باشد که ممکن است هیت سینک در هنگام کار چکه کند پس به اندازه کافی برای قرار دادن ظرفی زیر آن جا بگذارید.

روش ساخت رطوبت گیر

۴- شما باید چهار سیم داشته باشید. دو عدد برای Peltier به رنگ سیاه و قرمز و دو عدد هم برای فن باز هم به رنگ سیاه و قرمز.

آموزش ساخت رطوبت گیر

سیم های سیاه را به یکی از پین های سوییچ الکترونیکی لحیم کنید و دو سیم دیگر را به پین وسطی سوییچ لحیم نمایید.

آموزش ساخت رطوبت گیر

سوییچ را به رطوبت گیر چسب بزنید و کانکتور را به دو سیم قرمز و سیم سیاه باقیمانده از سوییچ الکترونیکی لحیم کنید. شما همچنین می توانید چراغ های LED را به این دستگاه اضافه کنید که هم موجب روشنایی آن در طول شب خواهد شد و هم شما را از سالم بودن باتری مطمئن می کند.

آموزش ساخت رطوبت گیر

۵- یک باتری را به دستگاه وصل کنید. بهتر است یک آلارم با ولتاژ پایین نیز به آن متصل کنید.

آموزش ساخت رطوبت گیر خانگی

پس از دو دقیقه نشستن قطرات آب روی هیت سینک نشان از کارکرد صحیح آن خواهد داشت.

آموزش ساخت رطوبت گیر خانگی

پس از ۵ دقیقه نیز هیت سینک کاملا با آب پوشانده خواهد شد. طبیعتا با داشتن باتری بزرگتر، این دستگاه ساعات بیشتری را به فعالیت ادامه خواهد داد.

آموزش ساخت رطوبت گیر خانگی

می توانید در ویدیوی زیر، این روش ساخت دستگاه رطوبت گیر را با دقت بیشتری فرا بگیرید:

ساخت رطوبت گیر خانگی بدون استفاده از لوازم الکتریکی

همیشه نیاز نیست که برای ساخت چنین دستگاهی با انواع سیم ها و لحیم کاری ها درگیر شوید. ما پیش از این در کلاسیک وب به آموزش ۴ روش ساخت دستگاه تصفیه آب خانگی با وسایل ساده پرداخته ایم. حالا در این بخش از مطلب هم می خواهیم با یکدیگر به مرور آموزش ساخت رطوبت گیر این بار با استفاده از وسایلی ساده و دم دستی بپردازیم.

۱- با استفاده از دریل یک سوراخ در سبدی پلاستیکی ایجاد کنید. این سوراخ باید حداقل به قطر یک چهارم اینچ باشد. می توانید این سوراخ را با یک شی تیز هم ایجاد کنید.

دستگاه رطوبت گیر گلخانه

۲- از تکه ای فنس برای پوشاندن سوراخ استفاده کنید. بهتر است که این فنس توری دقیقا هم اندازه سوراخ ایجاد شده باشد.

آموزش ساخت رطوبت گیر

۳- سبد را با سنگ نمک پر کنید و آن را روی یک پایه قرار دهید. سنگ نمک قابلیت جذب رطوبت را داراست و بدین وسیله رطوبت هوا را کاهش می دهد.

آموزش ساخت رطوبت گیر

۴- این پایه باید در برابر نمک مقاوم باشد و قابلیت عبور رطوبت را داشته باشد. برای این منظور می توانید از پایه ای به شکل زیر استفاده کنید. ارتفاع پایه هم به مقدار فضای موجود بستگی دارد. یک سبد دیگر این بار زیر پایه بگذارید تا رطوبت را بگیرد. این سبد نباید سوراخی داشته باشد و تنها از خیس شدن کف اتاق جلوگیری خواهد کرد.

آموزش ساخت رطوبت گیر

حالا رطوبت گیر خانگی شما آماده است. شیوه کار به این صورت است که نمک صنعتی، زطوبت را به درون خود کشیده و سپس آن را به شکل قطرات آب به سبدهای زیری خود هدایت می کند. همچنین می توانید با استفاده از یک پنکه رطوبت را مستقیما به دورن جعبه هدایت نمایید تا کارایی آن افزایش یابد. البته اگر فضای اتاق کوچک است نیازی به این کار نیست.

آموزش ساخت رطوبت گیر

۶- می توانید اثربخشی این رطوبت گیر خانگی را با یک دستگاه نم‌سنج که ابزاری برای اندازه‌گیری محتوای بخار آب موجود است تست نمایید.

مواد رطوبت گیر خانگی

می توانید مطالب ۱۰ مرحله رفع بوی بد سیگار ، شیر ، نم از داخل ماشین و نیز اقدامات مهم بعد از خیس شدن و افتادن گوشی در آب را نیز در کلاسیک وب مطالعه نمایید.

نظرات و پیشنهادات شما ؟

در این مطلب به آموزش تصویری ۲ روش ساخت دستگاه رطوبت گیر هوا در خانه پرداخته شد. آیا پیش از این به فکر ساخت چنین دستگاهی به صورت خانگی افتاده اید؟ نظرات و پیشنهادات خود را در این خصوص در بخش دیدگاه این پست با ما و دیگران در میان بگذارید.

  • نوشته admin
  • 2 سال قبل
  • بدون دیدگاه
  • گوناگون

آخرین دیدگاه ها

تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.

آخرین مطالب