مطلب فعلی :

آموزش ۵ روش جستجو ساده ، پیشرفته و حرفه ای در اکسل

رفتن به بالا

آموزش ۵ روش جستجو ساده ، پیشرفته و حرفه ای در اکسل

نوشته admin

2 سال قبل

بدون دیدگاه

آموزش

مجله اینترنتی دانستنی ها
آموزش 5 روش جستجو ساده، پیشرفته و حرفه ای در اکسل

آموزش ۵ روش جستجو ساده ، پیشرفته و حرفه ای در اکسل

پیدا کردن یک سلول (Cell) در اکسل در داده های کوچک کار راحتی است و با زدن دکمه های Ctrl+F می توانید آن را جستجو کنید. اما اگر واقعا با پروژه ای بزرگ کار کنید این کار دشوار و زمان بر خواهد بود. علاوه بر آن امکان سرچ پیشرفته تر نیز امکان پذیر است. امروز در کلاسیک وب روش جستجو ساده، پیشرفته و حرفه ای در اکسل را به شما آموزش می دهیم.

نحوه سرچ ساده در اکسل با استفاده از توابع : جستجو در بین شیت ها و..

Excel Lookup Functions to Efficiently Search Spreadsheets

اکسل از برنامه های پر کاربرد مایکروسافت است. گاهی یک فایل آماده دارید که باید تغییراتی روی آن انجام دهید یا سلولی خاص را مشاهده کنید. اسکن سطر و ستون یا استفاده از کلید های ترکیبی Ctrl+F احتمالا اولین راهی است که به ذهن شما می رسد. اما در پروژه های بزرگ که اسامی مشابهی وجود دارند این کار سخت به نظر می رسد. همچنین ممکن است بخواهید سرچی پیشرفته تر انجام دهید.

جستجو در اکسل با تابع VLOOKUP

این تابع جستجو در شیت های اکسل برای مشخص کردن یک مقدار و بازگشت آن از ستون های مختلف کاربرد دارد. به عنوان مثال شما می خواهید نام خانوادگی کارمندی را با استفاده از شماره کارمندی در لیست خود پیدا کنید یا با یک شماره تلفن، نام خانوادگی را بیابید. برای این موارد از تابع زیر استفاده می شود.

=VLOOKUP([lookup_value], [table_array], [col_index_num], [range_lookup])

  • مقدار [lookup_value] قطعه ای از اطلاعات است که شما در حال حاظر دارید.
  • مقدار [table_array]  نیز به شما امکان می دهد تا سلول هایی را تعیین کنید که در آن تابع برای موارد خاسته شده سرچ می کند. هنگام جستجو مطمئن شوید که محدوده انتخابی شامل ستون اول موجود در آرایه شما باشد.
  • عبارت [col_index_num] عدد ستونی را که حاوی مقادیر بازگشتی است نشان می دهد.
  • [range_lookup] نیز یک استدلال اختیاری است و مقدارش ۰ یا ۱ است. اگر شما ۱ وارد کنید، این تابع دنبال مقداری که وارد کرده اید یا مقدار بعدی در صورت عدم وجود می گردد. در مثال زیر VLOOKUP به دنبال یک نمره ۶۵۲ می گردد که عدد ۶۴۶ را بازگشت می دهد. زیرا نزدیک ترین شماره به ۶۵۲ در لیست است و مقدار پیش فرض [range_lookup] یک است.

به عنوان مثال برای جستجو در ستون اکسل ، یک فایل اکسل داریم که شامل شماره ID، نام و نام خانوادگی، شهر، ایالت و امتیازات SAT است. حال می خواهیم امتیاز SAT را برای نام خانوادکی Winters پیدا کنیم. در اینجا با استفاده از VLOOKUP این کار آسان است.

جستجو در اکسل با تابع VLOOKUP

عبارت تابع را به شکل زیر وارد می کنیم:

=VLOOKUP(“Winters”, C2:F101, 4, 0)

از آنجایی که امتیازات SAT ستون جهارم بعد از ستون نام خانوادکی است، ما از عدد ۴ برای آرگومان column index استفاده می کنیم. توجه داشته باشید زمانی که به دنبال یک متن هستید، بهتر است مقدار [range_lookup] را صفر قرار دهید.

جستجو در اکسل با تابع VLOOKUP

پس از انجام تابع عدد ۶۵۱ بازگشت می شود و همانطور که مشاهده میشود، این امتیاز متعلق به شخص Kennedy Winters در لیست است که در ردیف ۹۲ قرار دارد. و این گونه این تابع برای استفاده های شما خصوصا برای انجام کار های مالیاتی مفید می باشد.

در استفاده از این تابع اطمینان حاصل کنید که اولین ستون در محدوده شما همان مقدار مورد نظر شماست. این کار برای نمایش صحیح نتایج مورد نیاز است. دومین نکته ای که باید توجه داشته باشید، این تابع فقط یک مقدار را باز می گرداند، در موارد مشابه اولین مقدار شناسایی شده را نمایش می دهد.

همچنین اگر قصد تبدیل ورد به اکسل را دارید، مطلب آموزش تصویری و گام به گام روش تبدیل جدول ورد به اکسل را نیز مطالعه نمایید.

جستجو در بین شیت های اکسل با تابع HLOOKUP

تابع قبلی مقادیر مربوط به ستون را پیدا می کند. اگر مقادیر مربوط در یک ردیف متفاوت را می خواهید پیدا کنید، باید از تابع HLOOKUP جهت جستجو در چند شیت اکسل استفاده نمایید. این تابع به شکل زیر نوشته می شود.

= HLOOKUP ([lookup_value], [table_array], [row_index_num], [range_lookup])

  • مقدار [lookup_value] همانند تابع قبلی مقداری است که آن را می دانید.
  • [table_array] معادل سلول هایی است که می خواهید جستجو کنید.
  • [row_index_num] نیز ردیفی است که مقادیر بازگشتی که از آن آمده است را مشخص می کند.
  • [range_lookup] نیز همانند نمونه قبل است و بهتر است خالی باشد یا قدار ۰ وارد شود.

به عنوان مثال یک فایل شامل یک ردیف برای نام ایالت، همراه با نمره SAT ایجاد کرده ایم که شامل سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۴ می شود. برای پیدا کردن نمره میانگین در ایالت Minnesota در سال ۲۰۱۳ از این تابع استفاده می کنیم:

= HLOOKUP (2013, A1: P51, 24)

توجه داشته باشید که این ایالت در لیست در ردیف ۲۴ قرار دارد. همانطور که در تصویر خواهید دید، مقدار مورد نظر نمایش داده می شود.

سرچ حرفه ای در اکسل با تابع HLOOKUP

این تابع نیز فقط یک مقدار را بازگشت می دهد.

پیشنهاد می کنیم مطلب آموزش ۴ روش تبدیل فایل اکسل به PDF بدون نرم افزار جانبی و آنلاین را نیز بخوانید.

استفاده از تابع های INDEX و MATCH در اکسل

INDEX و MATCH دو تابع متفاوت دستور جستجو در اکسل هستند. اما زمانی که آن ها با یکدیگر مورد استفاده قرار می گیرند، می توانند صفحات گسترده ای را سریعتر جستجو کنند. هر دو تابع دارای نقاطی ضعفی هستند که با استفاده ترکیبی، این میزان کم می شود. ساختار مورد استفاده به شکل زیر است:

=INDEX([array], [row_number], [column_number])
=MATCH([lookup_value], [lookup_array], [match_type])

  • در تابع Index، مقدار [array] آرایه ای است که آن را جستجو می کنید.
  • [row_number] و [column_number] را می توان برای محدود کردن جستجو استفاده کرد.
  • در تابع Match نیز مقدار [lookup_value] عبارت جستجو است که می تواند یک رشته یا عدد باشد.
  • [lookup_array] نیز آرایه ای است که در آن اکسل برای عبارت سرچ، جستجو می کند.
  • [match_type] هم یک استدلال اختیاری است که می تواند ۰، ۱ یا -۱ باشد. ۰ مقدار دقیق را باز می گرداند، ۱ در صورت نبود مقدار معادل بزرگتر و -۱ معادل کوچکتر را بازگشت خواهند داد.

در مثالی برای Match می خواهیم مقدار ۶۴۶ در ستون F مشخص شود که این کار را انجام داده و رقم ۴ را نشان می دهد.

استفاده از تابع های INDEX و MATCH در اکسل

Index نیز از سویی دیگر برعکس عمل می کند.مرجع سلولی را می گیرد و مقدار آن را می دهد. به طور مثال برای بازگردانی سلول شش از ستون City مقدار Anchorage, از ردیف ۶ را می دهد.

استفاده از تابع های INDEX و MATCH در اکسل

برای نمونه ترکیبی، به طور مثال برای یک شخص به نام خانوادگی Waters را پیدا و امتیاز او را مشاهده کنید. در اینجا از فرمول زیر استفاده می کنیم:

=INDEX(F:F, MATCH(“Waters”, C:C, 0))

استفاده از تابع های INDEX و MATCH در اکسل

همانطور که می بینید، مقدار Owen Waters  با امتیاز ۱۷۲۰ نمایش داده می شود. به همین ترتیب می توانید از این توابع استفاده نمایید.

مطالعه مطلب ۷ روش استفاده و درج تاریخ شمسی در اکسل به صورت اتوماتیک و.. نیز می تواند برای شما مفید و کاربردی باشد.

استفاده از تابع سرچ اکسل

می توانید از تابع سرچ اکسل نیز برای جستجوی پیشرفته در اکسل استفاده کنید. برای این منظور از تابع زیر استفاده کنید:

SEARCH( substring, string, [start_position] )

  • مقدار substring شامل زیر رشته ای است که می خواهید پیدا کنید.
  • string نیز رشته برای جستجو می باشد.
  • start_position هم اختیاری است و موقعیت در رشته ای که حستحو شروع می شود می باشد. موقعیت پیش فرض ۱ است.

این تابع مقداری عددی را نشان می دهد و اگر نتیجه ای پیدا نکند، عبارت  #VALUE! را به عنوان خروجی می دهد. به عنوان مثال تابع =SEARCH(“bet”, A1) را اعمال میکنیم و نتیجه را می بینید.

استفاده از تابع سرچ اکسل

تابع های زیادی برای استفاده در اکسل وجود دارند که تعدادی برای جستجو را به شما معرفی کردیم. اگر به طور حرفه ای با اکسل کار می کنید، حتما با تابع های کاربردی آشنا شوید.

همچنین اگر فایل اکسل شما دچار مشکل شد، مطالعه مطلب آموزش ۱۴ روش ریکاوری فایل اکسل و حل مشکل باز نشدن فایل خراب شده را فراموش نکنید.

نظرات و پیشنهادات شما؟

امروز ۵ روش برای سرچ حرفه ای و ساده در اکسل را آموزش دادیم. شما می توانید نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود در این زمنیه را در دیدگاه این پست با ما به اشتراک بگذارید.

  • نوشته admin
  • 2 سال قبل
  • بدون دیدگاه
  • آموزش

آخرین دیدگاه ها

تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.

آخرین مطالب