همانطور که می دانید از CPU (سی پی یو) به عنوان مغز کامپیوتر یاد می کنند و این بخاطر این است که تمام محاسبات شما در پردازنده اتفاق می افتد و وقتی سی پی یو زیر بار می رود داغ می کند. داغ کردن سی پی یو می تواند کامپیوتر شما را از کار بیاندازد. گاهی اوقات دلیل خاموش شدن کامپیوتر پاک شدن خمیر سلیکون CPU است. نصب صحیح یک فن CPU می تواند سیستم شما را خنک نگه دارد. در چند مرحله ساده و سریع نحوه تعویض و نصب فن CPU را یاد بگیرید.
آموزش نحوه نصب، تعویض و در آوردن فن سی پی یو یا CPU اینتل و.. بر روی مادربرد
How to Install a CPU Fan on Motherboard
قبل از نصب CPU و هیت سینک ابتدا شما باید بررسی کنید که آیا برای CPU نیاز به خمیر حرارتی (خمیر سیلیکون) دارید یا نه. وقتی که CPU شما هنگام کار ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتیگراد گرمتر می شود بلافاصله خاموش می شود پس لازم است که بین CPU و هتسینک خمیر حرارتی استفاده شود. برای مشاهده دمای سی پی یو می توانید از روش های نمایش و بررسی دمای CPU کامپیوتر و لپ تاپ استفاده کنید.
اگر شما از فن هیت سینک AMD و یا اینتل برای اولین بار استفاده می کنید نیازی به این خمیر حرارتی ندارید چون که از قبل در کارخانه سازنده این خمیر حرارتی اعمال شده است. در تصویر زیر شما می توانید خمیر حرارتی را که به صورت سه خط است را مشاهده کنید.
آموزش روش در آوردن فن CPU
در مرحله اول در آوردن فن CPU باید سیستم اتصال برق فن CPU به مادر بورد را جدا کنید ، سپس ۴ پین فن سی پی یو را بر خلاف جهت عقربه های ساعت به صورت ۹۰ درجه بچرخانید.
در مرحله بعد پین ها را به سمت بالا بکشید.
در نهایت برای باز کردن فن CPU ، فن را را از مادربورد جدا کنید.
آموزش نصب فن CPU بر روی مادربرد و زدن خمیر سیلیکون به CPU
قبل از نصب فن CPU یک لایه نازک از خمیر حرارتی (خمیر سیلیکون) را روی سطح CPU اعمال کنید. این خمیر را میتوانید از مغازه های فروش سخت افزار کامپیوتر تهیه کنید.توجه کنید برای زدن خمیر سیلیکون به سی پی یو حتما از دستکش استفاده کنید و با استفاده از گوش پاک کن آغشته به مقدار بسیار کمی الکل سطح پردازنده را به خوبی پاک کنید ، سپس در ۴ گوشه CPU مقداری کمی خمیر قرار دهید و با یک کارت به خوبی تمامی سطح CPU را به صورت یکدست خمیر سیلیکون را پخش کنید و مطمئن شوید جایی بدون خمیر سیلیکون برای روی سطح CPU نمانده است.
حالا در اطراف CPU چهار پین وجود دارد که در واقع پردازنده در وسط این چهار پین واقع شده است.
حالا فن CPU را روی پردازنده قرار دهید و آن را روی پین ها تنظیم کنید. بعد با انگشتهای شست خود روی دو پایه فن سی پی یو مورد نظر قرار دهید و به طور همزمان فشار دهید. حالا شما باید یک صدای تق بشنوید. توجه داشته باشید فشار دست شما نباید آنقدر زیاد باشد تا به مادربورد آسیب بزند. توجه کنید فن رو به درستی بر روی سطح CPU قرار دهید تا به خمیر سیلیکون آسیب وارد نشود.
برای دو پایه فن سی پی یو دیگر همین کار را بکنید. اگر شما به درستی فن را نصب کرده باشید باید پشت مادربورد شما به صورت زیر باشد.
خب حالا باید کانکتور پاور فن CPU یا سیم های فن سی پی یو را به هدر ۴ پینه فن CPU مادربورد وصل کنیم. در اکثر مادربوردها این هدر نزدیک سوکت CPU واقع شده است.
نکات مهم در نحوه جا زدن فن CPU
برای جا زدن پین های فن CPU به موارد زیر دقت کنید :
ابتدا پین ها را به چرخش ۹۰ درجه مجددا به جای خود بازگردانید تا به حالت ریست تغییر یابند.
مجددا فن را به آرامی بر روی ۴ سوارخ پین مادربورد قرار دهید.
سپس همانطور که در بخش بالا نیز توضیح داده شد پین های فن را به ترتیب نشان داده شده در تصویر با یک فشار مجددا بر روی مادر بورد قفل کنید.
در نهایت کانکتور برق فن سی پی یو را به مادر بورد متصل کنید.
اگر هیچ شناختی از نوع رم خود ندارید می توانید از پست ۸ روش شناسایی و تشخیص انواع رم RAM DDR1، DDR2، DDR3 کامپیوتر برای بالا بردن اطلاعات خود استفاده کنید.
آموزش روش جاز زدن و تعویض فن سی پی یو
اگر مراحل بالا برایتان قابل درک نبود می توانید مراحل درآوردن، جا زدن و تعویض فن CPU را در ویدیو زیر مشاهده بفرمایید.
در آخر پیشنهاد می کنیم پست ۶ راه حل مشکل ۱۰۰ درصد شدن استفاده CPU توسط سیستم را مطالعه بفرمایید.
نظرات و پیشنهادات شما؟
امیدواریم به کمک پست امروز کلاسیک وب توانسته باشید سی پی یو خود را دربیاورید و آن را عوض کنید. اگر در زمینه تعویض فن CPU نظر یا پیشنهادی دارید در بخش دیدگاه این پست با ما در میان بگذارید.
آخرین دیدگاه ها
تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.