خطای ERR_PROXY_CONNECTION_FAILED ⚠️ یکی از مشکلات رایج کاربران در مرورگر کروم است.
این خطا زمانی رخ میدهد که مرورگر امکان اتصال به سرور پروکسی را نداشته باشد یا تنظیمات مربوط به آن نادرست باشد. چنین ایرادی دسترسی به اینترنت را مختل میکند و باعث ناکارآمدی مرورگر میشود. بنابراین در این مطلب از کلاسیک وب به آموزش رفع مشکل پروکسی در کروم ویندوز ۱۱ و ویندوز ۱۰ میپردازیم.
نمایش
حل مشکل پروکسی در کروم ویندوز ۱۰ و ویندوز ۱۱
How to Fix Proxy Problems in Chrome Windows 11 and 10
به طور خلاصه راهکارهای حل مشکل پروکسی در کروم به شیوههای زیر امکان پذیر است:
- به اینترنت پایدار متصل شوید.
- دستگاهتان را ریستارت کنید.
- تنظیمات سرور پروکسی را به حالت پیشفرض برگردانید.
- برنامههای VPN را غیر فعال کنید.
- از حالت ناشناس استفاده کنید.
- مرورگر کروم را بروزرسانی کنید.
- گوگل کروم را به تنظیمات پیش فرض برگردانید.
- افزونههای پروکسی را حذف کنید.
- رفع مشکل پروکسی در کروم با حذف و نصب دوباره آن انجام دهید.
- آنتی ویروس ویندوز را غیر فعال کنید.
- کارت شبکه را بروزرسانی کنید.
- تنظیمات پروکسی را از طریق رجیستری غیر فعال کنید.
- آنتی ویروسهای جانبی را خاموش کنید.
- شبکه ویندوز را ریست کنید.
- تنظیمات پروکسی ویندوز را انجام دهید.
- ریستارت و تنظیم DNS را درنظر بگیرید.
سرور پروکسی به عنوان یک واسطه بین شما و اینترنت عمل میکند و باعث میشود تا علاوه بر کاهش ترافیک شبکه، امنیت دستگاه هم افزایش پیدا کند. بعلاوه این روش به شما کمک میکند تا با آدرس IP دیگری وارد سایتها شوید. اما در زمان نمایش صفحه ERR_PROXY_CONNECTION_FAILED به عیب یابی این مسئله و انجام چندین راهکار مناسب نیاز خواهید داشت.
۱- به اینترنت پایدار متصل شوید
بسیاری از اوقات اتصالات ضعیف یا نامناسب به اینترنت میتواند باعث نمایش ارورهای مختلفی در کروم یا سایر برنامهها شود. به همین خاطر پیش از هر چیز لازم است تا با اتصال به یک اینترنت پایدار مجددا این مسئله را بررسی کنید. شما میتوانید مودم یا منبع شبکه را ری استارت و عملکرد آن را بر روی سایر دستگاهها نیز بررسی کنید. در صورت لزوم میتوانید آن را در محل دیگری با آنتن دهی بهتر قرار دهید.
همچنین روشن و خاموش کردن حالت پرواز یا وای فای نیز در کامپیوتر میتواند ایده خوبی برای راه اندازی و اتصال دوباره به اینترنت باشد. برای اینکار روی آیکون اینترنت روی تسکبار و سپس علامت هواپیما (Airplane mode) بزنید.
در ادامه میتوانید عملکرد اینترنت را در سایر مرورگر ها مثل Edge یا Firefox هم بررسی کنید تا متوجه شوید ایراد بوجود آمده مربوط به اینترنت یا مرورگر است.
۲- دستگاهتان را ریستارت کنید
راه اندازی مجدد کامپیوتر یا لپ تاپ یکی دیگر از روشهای رفع مشکل پروکسی در کروم ویندوز ۱۰ و سایر نسخه ها است. انجام اینکار پیش از پرداختن به راهکاری تخصصیتر ممکن است مشکل ایجاد شده را سریعتر برطرف کند و باعث شود تا راه اندازی دوباره کامپیوتر باعث پاک شدن حافظه سیستم و مرورگر شود. بر اساس تجربه کاربران این روش در بسیاری اوقات این خطا را برطرف میکند. در غیر اینصورت میتوانید باقی روشها را انجام دهید.
این روش میتواند برای حل مشکل Unable to connect to the proxy server نیز موثر باشد.
۳- تنظیمات سرور پروکسی را به حالت پیشفرض برگردانید
شما همچنین میتوانید برای رفع مشکل پروکسی در کروم، تنظیمات آن را به حالت پیشفرض برگردانید. برای اینکار با استفاده از کلیدهای Windows + R و تایپ Control، به بخش Control Panel بروید. حالا روی Internet options بزنید و در زبانه Connections، از پایین صفحه LAN settings (Local Area Network) را انتخاب کنید. در صفحه باز شده ابتدا تیک قسمت Use a proxy server for your LAN را بردارید. و در بخش بالاتر Automatically Detect Settings را فعال کنید.
حالا تنظیمات اعمال شده را با زدن دکمه OK ثبت کنید و دستگاه را ریستارت نمایید. این روش یکی از رایج ترین راهکارهای ارور There Is Something Wrong With the Proxy Serverمحسوب میشود.
۴- برنامههای VPN را غیر فعال کنید
یکی از راهکارهای موثری که میتوان برای خطای پروکسی در کروم از آن استفاده کرد، قطع اتصال به انواع ابزارهای تغییر دهنده آی پی مثل VPN است. این مورد شاید باعث ایجاد ناسازگاری در بین دادههای ارسالی و دریافتی بین مرورگر شده و آن را غیر فعال کند. به همین خاطر پس از قطع تمامی اتصالات اینچنینی کروم را یکبار ببندید و دوباره باز کنید و یا صفحه مورد نظرتان را رفرش کنید.
۵- رفع مشکل پروکسی در کروم با حالت ناشناس
بر ای آنکه بتوانید به شکل دیگری عملکرد کروم را بررسی کنید، میتوانید از حالت ناشناس یا Incognito window استفاده کنید. در این روش بسیاری از اطلاعات جستجو مثل تاریخچه، پروکسی و… ذخیره سازی نمیشود. به همین خاطر با استفاده از آن میتوانید مجددا عملکرد کروم را بررسی کنید. برای اینکار روی علامت سه نقطه گوشه سمت راست صفحه بزنید و New incognito window را انتخاب نمایید.
۶- رفع مشکل پروکسی در کروم با بروزرسانی آن
در بسیاری از مواقع ایرادات بوجود آمده برای کروم بعد از بروزرسانی برطرف میشود. به همین دلیل شما باید این احتمال را بدهید که مشکل پروکسی در گوگل کروم، مربوط به تنظیمات کامپیوتر یا اتصال به اینترنت نباشد. برخی اوقات این مسئله خطایی است که در اثر باگ مرورگر ایجاد میشود و به سادگی با آپدیت آن به آخرین نسخه برطرف خواهد شد.
برای اینکار لازم است علامت سه نقطه در بالای صفحه را بزنید تا در صورت وجود نسخه جدید، دکمه Update را ببینید و روی آن بزنید. گاهی اوقات نیز این گزینه به صورت مستقیم در نوار اصلی بالای صفحه نمایش داده میشود.
۷- گوگل کروم را به تنظیمات پیشفرض برگردانید
گاهی ممکن است برخی از بخشها و تنظیمات مرورگر به صورت اتفاقی تغییر کرده باشد که این مسئله دلیل اصلی ایجاد خطاهای مختلف شده ست. به همین خاطر یکی دیگر از روشهای رفع مشکل پروکسی در کروم، ریست کردن این تنظیمات به حالت اولیه است. ابتدا روی نوار سه نقطه از نوار بالای صفحه بزنید و وارد Settings شوید. حالا در سمت چپ، به بخش Reset Settings بروید و روی Reset settings to their original default بزنید.
۸- افزونههای پروکسی را حذف کنید
یکی از قابلیتهای کاربردی مرورگر کروم برای تغییر آی پی استفاده از افزونههای پروکسی است. اما اتصال به این افزونهها میتواند باعث ایجاد خطای ERR_PROXY_CONNECTION_FAILED یا NO Internet شود. به همین خاطر اگر همچنان با این مسئله مواجه هستید، بهتر است پاک کردن موقت این افزونه ها را درنظر بگیرید و مجددا عملکرد آن را بررسی نمایید. برای حذف پروکسی، بر روی علامت تیکه پازل در نوار بالای صفحه بزنید و در این بخش افزونه های تغییر آی پی را پیدا کنید. سپس روی علامه سه نقطه کنار آنها بزنید و گزینه Remove from chrome را انتخاب کنید.
۹- رفع مشکل پروکسی در کروم با حذف و نصب دوباره آن
در صورتی که حتی با وجود برگرداندن کروم به تنظیمات اولیه همچنان نتوانستید مشکل ارور پروکسی در گوگل کروم را برطرف کنید، بهتر است آن را یکبار به طور کامل حذف و مجددا نصب نمایید. ابتدا به بخش Start بروید و add or remove programs را جستجو و اجرا کنید.
حالا نام Chrome را جستجو کنید و پس از پیدا شدن، روی علامت سه نقطه کنار آن بزنید و Uninstall را انتخاب کنید.
پس از اتمام پروسه حذف، میتوانید آن را مجددا از طریق سایت رسمی گوگل کروم یا سایر سایتهای داخلی دوباره دانلود و استفاده کنید.
۱۰- آنتی ویروس ویندوز را غیر فعال کنید
قابلیت Real-time protection امکانی در ویندوز ۱۰ و ۱۱ است که در بخش Windows Defender ارائه شده تا بتواند از سیستم در برابر آسیبها و تهدیدات محافظت کند. اما گاهی خود این برنامه میتواند باعث اختلالاتی در اتصال به اینترنت شود. به همین خاطر در صورتی که نیاز به بررسی این موضوع داشتید، میتوانید با غیر فعال کردن این گزینه، مجددا ایراد پروکسی کروم را چک کنید.
برای این منظور روی Start کلیک کنید و “Windows Security” را تایپ کنید تا این بخش باز شود. حالا روی قسمت Virus & Threat Protection بزنید و Manage Settings را انتخاب کنید.
حال بخش Real-time protection را غیر فعال کنید. در این مرحله ممکن است پنجره جدیدی نمایش داده شود که از شما میپرسد آیا مطمئن هستید که در تنظیمات Windows Security تغییرات ایجاد شود یا خیر؟ در این بخش روی Yes کلیک کنید.
۱۱- کارت شبکه را بروزرسانی کنید
بروز رسانی کارت یکی دیگر از روشهای رفع مشکل پروکسی در کروم ویندوز ۱۱ و ۱۰ است. گاهی اوقات قدیمی بودن درایورها و ناهمخوانی آن با کارت شبکه میتواند عامل اصلی بروز مشکلات در اتصال به اینترنت باشد. برای حل این موضوع روی منوی Start کلیک راست و گزینه “Device Manager” را انتخاب کنید. سپس در این بخش Network adapters را پیدا کنید و فلش کوچک کنار آن را بزنید تا سایر آیتمها را نیز ببینید. حالا با کلیک راست روی آنها گزینه Update driver را در صورت وجود بزنید. اگر تغییرات سخت افزاری را اخیرا در رابطه با شبکه کامپیوتر ایجاد کردهاید، Scan for hardware changes را بزنید.
۱۲- تنظیمات پروکسی را از طریق رجیستری غیر فعال کنید
بخش رجیستری ویندوز (Windows registry) قسمتی است که مدیریت و ذخیره سازی بسیاری از تنظیمات سطح پایین سیستم برای برنامه های کاربردی در آن ذخیره میشود. این راهکار نسبت به سایر روشها ممکن است کمی فنی و زمانبرتر باشد. اما جای نگرانی وجود ندارد زیرا این مراحل در عین کاربردی بودن، بسیار ساده هستند. اما بهتر است مراحل را به خوبی دنبال کنید تا دچار مشکل نشوید.
ابتدا Win + R را فشار دهید تا کادر محاوره ای Run باز شود، regedit را تایپ کرده و کلید اینتر را بزنید.
سپس در برگه User Account Control سوال Do you want to allow this app to make changes to your device? نمایش داده میشود که به معنای آن است که آیا میخواهید برنامه بر روی دستگاه تغییراتی ایجاد کند، برای تایید روی Yes کلیک کنید.
حالا روی File و سپس روی Export بزنید تا از اطلاعات پایگاه داده رجیستری بک آپ گیری شود. و به مسیر HKEY_CURRENT_USER > Software > Microsoft > Windows > Current Version > Internet settings بروید. زمانی که به این پوشه رسیدید، روی آن بزنید و در بخش راست صفحه آیتمهای Proxy Override، Migrate Proxy، Proxy Enable و Proxy Server را حذف کنید.
۱۳- آنتی ویروسهای جانبی را خاموش کنید
در صورتی که از نرم افزارهای جانبی مثل ESET یا Kaspersky استفاده میکنید، بهتر است آنها را نیز به طور موقت غیر فعال کنید. زیرا همانند بخش گفته شده برای Windows Security آنتی ویروس ممکن است دلیل ایجاد خطای No Internet. There is something wrong with the proxy server باشد. به خاطر داشته باشید که پس از حل مشکل مجددا آنتی ویروس را برای محافظت از سیستم فعال کنید. در صورتی که احساس کردید، مسئله ایجاد شده مربوط به آنتی ویروس شما است بهتر است تنظیمات آن را بررسی کنید.
۱۴- شبکه ویندوز را ریست کنید
برای حذف تنظیمات پروکسی در ویندوز ۱۰ و ۱۱ میتوانید آن را به طور کامل ریست کنید تا با بازیابی مجدد آن، ایرادات را برطرف کنید. ابتدا بخش Settings ویندوز را باز کنید در ویندوز ۱۰ در پایین منو، سمت چپ Status را انتخاب کنید، سپس به پایین بروید و بر روی “Network reset” کلیک کنید.
اما در ویندوز ۱۱ در بخش پایینی صفحه روی Advanced network settings بزنید و Network reset را انتخاب کنید. در نهایت Network reset را انتخاب و آن را تایید کنید. پس از اینکار ممکن است نیاز به انجام برخی تنظیمات شبکه مانند اتصال به VPN یا زدن رمز اتصال به اینترنت باشد. این روش میتواند برای حل بسیاری از مشکلات اینترنت مثل ارور Error Code 105 ERR_NAME_NOT_RESOLVED نیز موثر باشد.
۱۵- تنظیمات پروکسی ویندوز را انجام دهید
یکی دیگر از کارهایی که میتوانید برای حل خطاهای مرورگر انجام دهید، حذف پروکسی از تنظیمات ویندوز و تنظیم آن بر روی “بدون پروکسی” (No Proxy) است. این مراحل به شما کمک میکند تا تنظیمات پروکسی را غیرفعال کنید و از طریق اتصال مستقیم به اینترنت متصل شوید. ابتدا Settings را باز کنید و به بخش Network & Internet بروید و Proxy را انتخاب نمایید. در قسمت Manual proxy setup، سوئیچ گزینه Use a proxy server را خاموش کنید.
۱۶- ریستارت و تنظیم DNS
در صورتی که برای تغییر آی پی از DNS استفاده میکنید، بهتر است آنها را پاک کنید تا مشکلی در زمان اتصال به اینترنت ایجاد نشود. بنابراین بهتر است از DNS ها به صورت مدیریت شده استفاده کنید و آنهایی که کار نمیکنند را از سیستم حذف کنید. در ادامه اگر نیاز به بکارگیری این روش دارید، بهتر است نمونههایی با کارکرد مناسب را از طریق گوگل اضافه کنید.
سوالات متداول
چرا کروم سایت باز نمیکند؟
عدم اتصال به اینترنت، پاک نکردن کش و کوکیها، درست نبودن تنظیمات پروکسی یا VPN، محدود شدن اینترنت توسط آنتی ویروس یا فایروال و وجود برخی افزونه های ناسازگار میتواند از دلایل اصلی باز نشدن سایتها در کروم باشد.
چرا کروم بروزرسانی نمیشود؟
برخی عوامل مثل پر بودن فضای ذخیره سازی، تنظیمات شبکه، استفاده از نسخه مشکل دار یا غیر رسمی کروم و یا عدم اتصال پایدار به اینترنت میتواند دلیل اصلی بروز نشدن کروم باشد.
جمع بندی
در این مطلب سعی کردیم تا به روشهای کاربردی و موثر رفع مشکل پروکسی در کروم اشاره کنیم. ابتدا بهتر است راهکارهای اولیه ای مثل اتصال به اینترنت، بروز رسانی کروم،استفاده از حالت ناشناس، ریستارت کردن کامپیوتر، غیر فعال کردن VPN، پروکسی مرورگر و سایر ابزارهای تغییر دهنده آی پی را انجام دهید. سپس به سراغ مراحل فنیتری مثل غیر فعال کردن آنتی ویروسها، بروز رسانی کارت شبکه و ریست کردن آن، انجام تنظیمات پروکسی ویندوز، آپدیت DNS و تنظیمات رجیستری را انجام دهید. در نهایت اگر مشکل همچنان ادامه داشت مرورگر کروم را کاملا حذف کرده و مجددا نصب نمایید.
نظرات و پیشنهادات شما؟
آیا شما هم با ارور مربوط به پروکسی و اتصال به اینترنت مواجه شدهاید به نظر شما چه روشی برای رفع خطای ERR_PROXY_CONNECTION_FAILED وجود دارد؟ اگر در این مورد نظر یا تجربه ای دارید، لطفا دیدگاههای خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.
آخرین دیدگاه ها
تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.