چند وقتی است که دولت اعلام کرده که یارانه برخی از خانوارها قطع خواهد شد و همین موضوع موجب نگرانی مردم شده است. برای استعلام وضعیت یارانه سامانه ای در نظر گرفته شده است که سرپرست خانوار می تواند با مراجعه به آن از وضعیت پرداخت یارانه خود مطلع شود. در این پست قصد داریم نحوه استعلام وضعیت پرداخت یارانه ها و یا ثبت نام آن برای افراد جدید آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.
آموزش ثبت نام یارانه، اعتراض به حذف، پرداخت و.. اینترنتی
How to Register and Receive Iranian Subsidy Reform (Yaraneh)
از سال ۱۳۸۹ دولت پیشین طرحی را به عنوان هدفمند کردن یارانه به اجرا گذاشت که در این طرح خانوار های ایرانی به ازای هر نفر مبلغی را به عنوان یارانه دریافت می کنند. این طرح از همان سال ابتدایی به صورت منظم اجرا و مبالغ به حساب افراد واریز شده است. پس از مدتی دولت تصمیم گرفت گروهی از افراد جامعه را که نیازی به دریافت یارانه ندارند شناسایی و یارانه نقدی آن ها را قطع کند. همین مسئله موج نگرانی را در بین افراد ایجاد کرده است که نگران قطع شدن یارانه خود هستند. در این پست سعی داریم سه سامانه معتبر برای استعلام وضعیت یارانه و ثبت نام برای افراد جدید را بررسی کنیم. همچنین اگر برای دریافت کارت ملی هوشمند اقدام نکرده اید، می توانید به کمک آموزش تصویری ثبت نام و پیگیری کارت ملی هوشمند به راحتی این کار را در منزل انجام دهید.
در این سامانه ها شما باید اطلاعات حساب خود را وارد کنید پس دقت داشته باشید که اشتباها وارد سایت های فیشینگ نشوید.
روش پیگیری اینترنتی وضعیت پرداخت یارانه ها
بانک های مختلف سامانه های جداگانه ای برای پیگیری وضعیت واریز یارانه طراحی کرده اند. برای استفاده از آن ها شما باید به سامانه مربوطه بانکی مراجعه کنید که حساب یارانه خود را در آن جا افتتاح کرده اید. برای مثال کسانی که در بانک سپه حساب یارانه دارند می توانند با مراجعه به سامانه استعلام وضعیت یارانه بانک سپه صورت وضعیت خود را دریافت کنند. در ادامه چگونگی استفاده از این سامانه را شرح داده ایم.
برای اطلاع از داشتن سامانه مشابه در سایر بانک ها کافیست نام پانک مدنظر خود و کلمه یارانه جستجو کنید
ابتدا وارد سامانه شوید. (توجه کنید که اطلاعات سرپرست خانوار باید وارد شود)
در کادر اول کد ملی سرپرست خانوار را وارد کنید. سپس می توانید شماره حساب یارانه خود را نیز وارد کنید. البته این مورد انتخابی است و اگر شماره حساب را وارد نکنید باز هم می توانید استعلام را انجام دهید. در نهایت شماره های موجود در تصویر را داخل کادر سوم تایپ کرده و جستجو را بزنید.
اگر اطلاعات وارد شده صحیح باشد، مانند تصویر زیر لیستی از مبالغ واریز شده به همراه تاریخ آن ها از ابتدا تا آخرین ماه واریزی را مشاهده خواهید کرد.
همانطور که گفتیم سایر بانک ها نیز سیستم استعلام یارانه مشتریان خود را دارند. به عنوان مثال اگر حساب یارانه ای شما در بانک ملی است می توانید از سامانه استعلام وضعیت یارانه بانک ملی و یا اگر حساب بانک کشاورزی دارید می توانید از سایت استعلام بانک کشاورزی استفاده کنید. همچنین برای سایر بانک ها مانند بانک صادرات می توانید از دستگاه های خودپرداز و یا از سامانه پیامکی بانک سرمایه استفاده کنید.
همانطور که می دانید برای پیگیری پرونده های قضایی نیز سامانه اینترنتی راه اندازی شده است، برای استفاده از این سامانه ها می توانید از آموزش ثبت نام و پیگیری سامانه پرونده قضایی بهره مند شوید.
نحوه استفاده از سامانه استعلام و اعتراض به قطع یارانه
مدتی است کمیسیون ماده ۱۰ قانون هدفمند کردن یارانه ها سامانه استعلام یارانه نقدی را راه اندازی کرده است. سرپرست خانوار با مراجعه به این وب سایت می تواند از واریز یا عدم واریز یارانه خود مطلع شود. به این معنا که شما می توانید به کمک این وب سایت بفهمید که آیا یارانه شما قطع شده است یا خیر.
در گذشته در این سامانه امکانی برای اعتراض به حذف یارانه وجود داشت که اخیرا بنا به دلایل نامشخص این گزینه فعلا از روی سایت برداشته شده است که در صورت فعال سازی برای ثبت اعتراض باید از همین سامانه اقدام کنید.
برای استفاده و پیگیری واریز نشدن یارانه از این سامانه ابتدا وارد یارانه ۱۰ شوید. در سمت راست بالا کادر طوسی رنگ مشاهده می شود. در این بخش ابتدا شماره ملی سرپرست و سپس شماره حسابی که برای واریز یارانه معرفی کرده بودید را تایپ کنید. سپس شماره های موجود در تصویر را در کادر پایین آن وارد کرده و استعلام وضعیت را بزنید.
پس از چند ثانیه در همان کادر پیامی مشاهده خواهید کرد. اگر یارانه شما قطع شده باشد شما باید با پیام یارانه بخشی یا تمام خانواده شما قطع شده است مواجه شوید. در این صورت می توانید جهت پیگیری و ثبت درخواست مجدد در همان بخش بر روی کلید ورود به سامانه کلیک کنید.
اما اگر پیامی مبنی بر اینکه اطلاعات شما در سامانه درخواست موجود نیست و وضعیت یارانه شما تغییری نکرده است را مشاهده کردید به این معناست که خوشبختانه یارانه شما قطع نشده است.
در پست های قبلی کلاسیک وب در مورد نحوه کار با سامانه رهگیری گذرنامه مطالبی را منتشر کرده ایم که پیشنهاد می کنیم آن ها را نیز مطالعه بفرمایید.
سامانه اعلام نیاز یارانه نقدی چیست و چگونه می توان از آن استفاده کرد؟
سازمان هدفمند سازی یارانه ها سامانه ای جهت رسیدگی به امور یارانه ها راه اندازی کرده است. سامانه یارانه نقدی دارای بخش های گوناگونی است که در ادامه به اختصار هر کدام را شرح خواهیم داد.
اگر تاکنون برای دریافت سود سهام عدالت اقدام نکرده اید، به راحتی می توانید به کمک آموزش کار با سامانه پیگیری سهام عدالت این کار را انجام دهید.
اهدا یارانه: برای استفاده از اولین بخش این سامانه بر روی زبانه اهدا یارانه کلیک کنید. در این بخش شما به عنوان سرپرست خانوار می توانید یارانه خود را به افرادی که حس می کنید به این یارانه بیشتر نیاز دارند، اهدا کنید. برای انجام این کار به ترتیب باید شماره ملی سرپرست خانواده، شماره حسابی که جهت دریافت یارانه معرفی کرده بودید و سال تولد سرپرست را به صورت چهار رقمی (مانند ۱۳۴۳) وارد کنید. در نهایت کد امنیتی تصویر را در کادر زیرش تایپ کرده و بر روی اهدا یارانه کلیک کنید.
انصراف از یارانه: اگر فکر می کنید به اندازه کافی درآمد دارید و نیازی به دریافت یارانه ها ندارید، می توانید از این بخش نسبت به انصراف از آن اقدام نمایید. البته اگر در مرحله دوم دریافت یارانه ها ثبت نام نکرده اید، به منزله حذف و انصراف می باشد و دیگر نیازی نیست دوباره اقدام به این کار کنید.
برای این منظور در سامانه رفاهی بخش انصراف می توانید با وارد کردن اطلاعات شماره ملی سرپرست خانوار، شماره حسابی که جهت دریافت یارانه معرفی کرده بودید و سال تولد سرپرست (به صورت چهار رقمی مانند ۱۳۴۹) از دریافت یارانه نقدی انصراف دهید. توجه داشته باشید که در صورت انصراف دیگر نمی توانید برای دریافت مجدد آن اقدام نمایید.
برای پیگیری مرسولات پستی خود نیز می توانید از سامانه های اینترنتی استفاده کنید، برای انجام این کار ۴ روش پیگیری بسته های پستی را مطالعه بفرمایید.
ثبت نام شماره حساب یارانه: این بخش برای زوج های جوان و افرادی که می خواهند به تازگی برای دریافت یارانه ها اقدام کنند، می باشد. برای آغاز ثبت نام سرپرست خانوار باید با شماره ملی و سریال شناسنامه خود را وارد سامانه کرده و بر روی تایید کلیک کند.
البته اگر جز کسانی هستید که یارانه آن ها قطع شده است، نمی توانید از این قسمت مجددا اقدام به ثبت نام کنید. برای اعتراض باید از سامانه استعلام یارانه که در بالا در مورد آن توضیح دادیم استفاده نمایید.
استعلام اطلاعات یارانه پرداختی: برای بررسی واریز و یا عدم واریز یارانه می توانید به این بخش از سامانه رفاهی مراجعه کنید. در این بخش نیز با شماره ملی سرپرست خانوار و سریال ۶ رقمی شناسنامه می توانید آخرین وضعیت پرداخت یارانه خود را پیگیری کنید. این بخش مانند سامانه استعلام یارانه نقدی که در مورد آن توضیحاتی اراِئه کردیم، عمل می کند و به شما اطلاع می دهد که یارانه شما قطع شده است یا خیر.
همچنین برای استعلام خلافی ماشین می توانید از ۶ روش گرفتن خلافی ماشین با موبایل استفاده کنید.
نظرات و پیشنهادات شما؟
در این پست به معرفی سامانه های ثبت نام و استعلام یارانه نقدی پرداختیم. آیا یارانه شما نیز در مرحله دوم واریزی یارانه قطع شده است؟ بنظر شما وجود یارانه می تواند کمک حال مردم باشد یا دولت باید به فکر راه بهتری باشد؟ لطفا دیدگاه و پیشنهادات خود را با ما و دوستانتان در میان بگذارید.
آخرین دیدگاه ها
تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.