ارتقا هارد دیسک یکی از ساده ترین روش های بهبود عملکرد کامپیوتر است. آیا شما به دنبال فضای ذخیره سازی بیشتر و افزایش سرعت SSD خود هستید؟ در پست امروز کلاسیک وب شما نحوه انتخاب و نصب یک حافظه جدید SSD بر روی کیس کامپیوتر و لپ تاپ را خواهید آموخت.
آموزش نصب هارد SSD روی لپ تاپ و کیس کامپیوتر
How To Upgrade and Install a New Hard Drive or SSD in Your PC
انتخاب یک درایو که متناسب با بودجه شما است اولین مرحله ای است که باید انجام دهید. شما هارد دیسک سنتی را انتخاب خواهید کرد یا درایو حالت جامد (SSD)؟ چند نکته وجود دارد که باید در مورد آن فکر کنیم از جمله:
- هارد SSD انتخاب کنیم یا HDD
- هاردهای ۲٫۵ اینچی انتخاب کنیم یا ۳٫۵ اینچی؟
- چه اتصالاتی نیاز داریم؟
- سرعت هارد ما باید چقدر باشد؟
در ادامه به تمام سوالات بالا پاسخ خواهیم داد.
حافظه SSD یا هارد HDD ؟ کدام را باید انتخاب کنیم؟
SSD امروزی شگفت انگیز هستند و در هر سیستمی ارتقا قابل توجهی را ایجاد می کند. تغییر یک درایو به SSD باعث افزایش سرعت در سیستم شما می شود. کامپیوتر شما سریعتر برنامه ها و فایل های بزرگ را شروع و بارگذاری خواهد کرد و زمان بارگذاری در بسیاری از بازی ها را کاهش می دهد. مشکلی که در مورد SSD ها وجود دارد قیمت آنها است برای مثال یک هارد ۱ ترابایتی از یک هارد ۵۴۰۰ گیگابایتی گرانتر است.
به جای این شما می توانید هاردهای کندتری که دارای حجم ذخیره سازی بیشتری هستند و نسبتا ارزان هستند استفاده کنید. شما همچنین می توانید از هر دوی SSD و HDD استفاده کنید. اگر کامپیوتر دسکتاپ شما می تواند بیش از یک درایو را مدیریت کند شما می توانید سیستم عامل خود را روی SSD نصب کنید تا به برنامه ها و فایل های ضروری خود سریعتر دسترسی داشته باشید و می توانید از HDD برای ذخیره سازی فایل های دیگر استفاده کنید.
اگر هارد شما دچار بدسکتور است پیشنهاد می کنیم از ۸ روش تعمیر و رفع بدسکتور هارد دیسک لپ تاپ و کامپیوتر استفاده کنید.
هاردهای ۲٫۵ یا ۳٫۵؟ کدام یک برای ما مناسب هستند؟
هارد دیسک ها به طور معمول دارای دو اندازه ۲٫۵ و ۳٫۵ اینچی هستند که به هاردهای ۳٫۵ اینچی هاردهای فول سایز یا دسکتاپ می گویند. تقریبا در هر کامپیوتر دسکتاپ حداقل یک هارد ۳٫۵ اینچی وجود دارد اما در کامپیوترهای کوچک مانند لپ تاپ ها از هاردهای ۲٫۵ اینچی استفاده می شود.
اما هاردهای SSD استاندارد M.2 بیشتر شبیه رم هستند و به جای اینکه از طریق کابل SATA به مادربورد شما وصل شوند در داخل اسلات های اختصاصی شان قرار می گیرند. اگر شما به هاردهای M.2 علاقمند هستید باید بررسی کنید و ببینید آیا سیستم شما از این نوع هارد پشتیبانی می کند یا نه.
اتصالات مورد نیاز هارد چیست؟
تمام هاردهای ۳٫۵ و ۲٫۵ اینچی از کابل SATA استفاده می کنند. شما با استفاده از طرف ۱۵ پینه کابل می توانید هارد را به منبع تغذیه وصل کنید و طرف ۴ پینه را به مادربوردهایی که از اتصالات SATA پشتیبانی می کنند وصل کنید.
سرعت هارد انتخابی ما باید چقدر باشد؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم هر هاردی که سرعت بیشتری را ارائه می دهد بهتر است. اگر شما هارد خود را به SSD ارتقا دهید سرعت سیستم خود را ارتقا خواهید داد. اگر شما یک هارد معمولی خریداری کرده باشید سرعت هارد شما که به عنوان RPM بیان می شود حدود ۵۴۰۰ دور در دقیقه یا ۷۲۰۰ دور در دقیقه است. برخی از هاردهای دیگر که کارایی بالایی دارند سرعت چرخش ۱۰۰۰۰ دور در دقیقه را ارائه می دهند.
مورد دیگری که در اینجا وجود دارد هاردهای هیبریدی است که ترکیبی از هارد استاندارد با یک کش کوچک از حافظه فلش است. اگر شما به فایل ها و برنامه ها به طور مداوم دسترسی داشته باشید گزینه مناسبی برای شما است. پیشنهاد می کنیم پست چقدر هارد درایو برای کارهای خود نیاز داریم ؟ روش های تخمین فضا مناسب را مطالعه بفرمایید.
قصد دارید از هارد جدید برای چه کاری استفاده کنید؟
حالا شما هارد جدید خود را خریداری کرده اید و آماده نصب آن هستید. گام بعدی این است که تصمیم بگیرید آیا می خواهید سیستم عامل خود را به هارد جدید منتقل کنید یا سایر اطلاعات و فایل ها؟ انتقال سیستم عامل به هارد جدید به معنای نصب مجدد ویندوز، راه اندازی مجدد آن و سپس نصب مجدد هر یک از برنامه ها است که یک روند کند و خسته کننده است. خبر خوب اینکه در هاردهای جدید ابزارهایی برای انجام این کار وجود دارد. اگر شما از لپ تاپ استفاده می کنید نیاز دارید از آداپتور SATA مبتنی بر USB استفاده کنید تا بتوانید هر دو هارد را به طور همزمان به هم وصل کنید و به اصطلاح اطلاعات تان را هارد به هارد کنید. شما می توانید همین کار را برای کامپیوترهای دسکتاپ انجام دهید.
روش نصب هارد SSD لپ تاپ
در اینجا ما هارد SSD را در لپ تاپ لنوو مدل ThinkPad T450s نصب می کنیم. ابتدا ما باید باتری را برداریم و هشت پیچی که در پشت لپ تاپ وجود دارد را باز کنیم.
بعد از برداشت پنل پشت لپ تاپ شما می توانید در گوشه چپ – قسمت پایین هارد را مشاهده کنید.
برای برداشتن هارد باید یک پیچ دیگر را باز کنیم و مقداری آن را بکشیم و بعد اسلاید را از SATA جدا کنیم.
حالا در اطراف هارد یک قاب پلاستیکی وجود دارد که باید آن را از هارد جدا کنید و بعد به هارد جدید وصل کنید.
سپس هارد را در جای قبلی خود قرار دهید
و پشت لپ تاپ را ببندید.
اگر مراحل بالا برایتان واضح نبود می توانید ویدیوی تعویض و نصب هارد در لپ تاپ را مشاهده بفرمایید.
اگر قصد دارید هارد سوخته خود را عوض کنید پیشنهاد می کنیم از ۳ روش برای بازیابی اطلاعات هارد لپ تاپ سوخته و معیوب استفاده کنید.
نحوه نصب هارد SSD در کیس
برای نصب هارد جدید در کیس کامپیوتر دسکتاپ شما به پیچ گوشتی، کابل SATA نیاز دارید.
کامپیوتر خود را خاموش کنید و تمام کابل ها را بردارید. کیس را به یک محل خشک و خنک و ترجیحا بدون فرش منتقل کنید. قبل از باز کردن کیس الکتریسته ساکن بدن خود را از طریق دستبندهای ضد اصطکاک یا لمس یه شی فلزی تخلیه کنید. پیچ های کیس را باز کنید.
کامپیوتر خود را بررسی کنید و هارد را شناسایی کنید. بعد کابل پاور و دیتای هارد قدیمی خود را جدا کنید. در اینجا هیچ کار پیچیده ای وجود ندارد کابل را فقط به بیرون بکشید. برخی از کابل ها حاوی یک ماکانیزم قفل هستند که باید ابتدا آن را فشار دهید.
هارد یک حالت کشویی دارد، قبل از بیرون کشیدن هارد پیچ ها را به کمک پیچ گوشتی باز کنید و بعد آن را بیرون بکشید.
برای نصب درایو جدید شما فقط کافی است که مراحل را به صورت معکوس انجام دهید. هارد را در کشوی کیس قرار دهید و با پیچ گوشتی آن را در جای خود محکم کنید.
حالا کابل ها را به هارد جدید وصل کنید. اگر قصد دارید هارد جدیدی به سیستم اضافه کنید و هارد قدیمی را بر ندارید به یک کابل اضافی نیاز دارید. یک سر کابل دیتا SATA را به پشت هارد جدید و سر دیگر را به مادربورد خود وصل کنید.
حالا کابل اتصال برق SATA را از منبع تغذیه به هارد جدید وصل کنید.
برای مشاهده مراحل نصب هارد SSD در کامپیوتر دسکتاپ می توانید ویدیوی زیر را مشاهده بفرمایید.
در آخر پیشنهاد می کنیم پست آموزش کامل تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال را مطالعه بفرمایید.
نظرات و پیشنهادات شما؟
به نظر شما بهترین هارد SSD برای لپ تاپ و کامپیوتر دسکتاپ چه هاردی است؟ آیا به کمک پست آموزشی امروز توانستید هارد SSD سیستم خود را تعویض و نصب کنید؟ نظرات و پیشنهادات خود را در بخش دیدگاه این پست با ما در میان بگذارید.
آخرین دیدگاه ها
تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.