هنگام ساخت سایت با وردپرس و.. معمولا برای تست و اجرای اولیه آن یک سرور محلی روی کامپیوتر ایجاد می شود. تا در کامپیوتر خودتان سایت را اجرا کنید. این فرآیند به وسیله ابزار هایی مانند XAMPP و WampServer انجام می شود. اگر شما هم قصد استفاده از زمپ و ومپ سرور جهت نصب وردپرس را روی آن ها را دارید، با ما همراه باشید. امروز در کلاسیک وب روش تصویری نصب وردپرس روی لوکال هاست XAMPP و WAMP را آموزش می دهیم.
آموزش راه اندازی و نصب وردپرس روی لوکال هاست زمپ و ومپ سرور
How to Install WordPress on XAMPP and WampServer Localhost on Windows PC
وردپرس یک ابزار وبلاگ نویسی آزاد و متن باز است که یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) مبتنی بر PHP و MySQL است. قبل از خرید سرور و اجرای سایت، می توانید از سرور محلی رو کامپیوتر خود استفاده کنید. برنامه هایی مانند XAMPP محیط یک سرور را روی کامپیوتر شما شبیه سازی می کند و این گونه نیازی به خرید سرور و هاست و.. در مراحل اولیه نخواهید داشت. معمولا هر کسی که به فکر راه اندازی سایت با وردپرس افتاده باشد، نام این ابزار ها را شنیده است. در ادامه مطلب روش نصب وردپرس روی لوکال هاست XAMPP و سپس روی WAMP آموزش می دهیم.
استفاده از XAMPP، نصب XAMPP روی کامپیوتر
برای شروع آموزش نصب وردپرس روی ویندوز ابتدا باید نرم افزار XAMPP (زمپ) را دانلود و نصب کنید. حجم برنامه تقریبا ۱۱۰ مگابایت است. نسخه متناسب با سیستم عامل خود را دانلود کنید.
پس از اتمام دانلود، آن را اجرا کنید. اگر از آنتی ویروس استفاده می کنید، احتمالا پیامی مشابه زیر خواهید دید که روی Yes کلیک کنید.
مراحل تایید امنیتی دیگر مانند UAC را در صورت وجود با زدن continue ادامه دهید. بعد از مشاهده صفحه زیر روی Next کلیک کنید.
حال باید موارد مورد نظر را برای نصب انتخاب کنید. اگر فقط قصد نصب وردپرس دارید، انتخاب MySQL و PHPMyAdmin کافی است. سایر موارد را برای کاهش حجم می توانید غیر فعال کنید و روی Next کلیک کنید.
حال محل نصب را انتخاب کنید. بهتر است روی حالت پیش فرض باقی بماند. مجدد Next را بزنید.
در صفحه بعد پیامی راجب Bitnami خواهید دید که فعلا نیازی به آن نیست، آن را غیر فعال کرده و به مرحله بعد بروید.
یکبار دیگر روی Next کلیک کنید تا عملیات نصب شروع شود.
باید چند دقیقه صبر کنید تا فرآیند به اتمام برسد.
پس از تکمیل می توانید روی Finish کلیک کنید.
آیا به آپلود سنتر هم نیاز دارید؟ پس مطلب آموزش ساخت آپلود سنتر ابری و شخصی در هاست رایگان را مطالعه نمایید.
اجرا و راه اندازی XAMPP برای نصب وردپرس روی لوکال هاست
جهت اجرا وردپرس روی لوکال هاست سیستم عامل، برنامه زمپ را باز کنید تا سرور راه اندازی شود. برای نصب وردپرس باید دو ماژول Apache و MySQL را با زدن دکمه Start فعال کنید.
پس از انجام این کار نام آن ها سبز خواهد شد.
حال سرور اجرا شده است. برای دسترسی به آن مروگر خود را باز کنید و به آدرس http://localhost/ بروید.
http://localhost/
با دیدن این صفحه یعنی همه چیز درست است و آماده نصب وردپرس هستید.
آموزش نصب وردپرس در لوکال هاست XAMPP
اگر قبلا وردپرس را به صورت دستی نصب کرده باشید، بقیه فرآیند آموزش نصب وردپرس فارسی مشابه کارهای قبلی است.
ابتدا به سایت وردپرس بروید و آخرین نسخه وردپرس منتشر شده را دانلود کنید. برای راحتی کار می توانید به سایت وردپرس فارسی بروید. سپس به پوشه نصب XAMPP بروید. در حالت پیشفرض آدرس C://xampp است. در این پوشه، زیر-پوشه htdocs را پیدا کنید.
حال یک پوشه جدید برای سایت خود بسازید. توجه داشته باشید که نام پوشه که ساخته اید، به نام دسترسی شما برای سایت تبدیل می شود. به طور مثال اگر نام پوشه را testsite بگذارید، با رفتن به آدرس http://localhost/testsite در مروگر خود می توانید محتوی سایت را مشاهده کنید.
پس از ساخت پوشه، فایل وردپرسی که دانلود کرده اید و فرمت .zip دارد را استخراج یا extract کنید و محتوی را در آن پوشه کپی کنید.
ایجاد پایگاه داده برای نصب وردپرس در لوکال هاست زمپ
حال باید یک پایگاه داده یا database در MySQL ایجاد کنید. برای اینکار باید PHPMyAdmin را در زمپ اجرا کنید. در کنترل پنل برنامه روی Admin در مقابل MySQL کلیک کنید.
در صفحه باز شده روی تب Databases کلیک کنید.
اکنون یک نام برای دیتابیس خود انتخاب کنید و Create را بزنید. نام شما می تواند هر چیزی باشد فقط باید آن را به خاطر بسپارید تا در مراحل بعدی استفاده کنید.
بر خلاف نصب وردپرس در یک وب سرور Live، در اینجا نیازی نیست که نگران ایجاد کاربر پایگاه داده یا Database user باشید.
اجرای وردپرس روی XAMPP ویندوز ، لینوکس ، مک و..
سپس به مروگر خود بروید و آدرس http://localhost/FOLDERNAME را وارد کنید. (FOLDERNAME همان نام پوشه شما است. نام پوشه ای را که ایجاد کرده اید جایگزین این قسمت از آدرس کنید)
http://localhost/FOLDERNAME
هنگام بازدید از سایت باید نرم افزار نصب وردپرس را ببینید.
حال به راحتی عملیات را با انتخاب زبان و.. ادامه دهید. فقط در مرحله پر کردن فرم اطلاعات دیتابیس، اطلاعات زیر را وارد کنید:
- Database Name: نامی که در مرحله ساخت دیتابیس در PHPMyAdmin ساخته اید را وارد کنید.
- Username: عبارت root را تایپ کنید.
- Password: این فیلد را خالی بگذارید.
بقیه مراحل را به صورت عادی انجام دهید تا نصب برنامه کامل شود. سپس شما باید قالب پیشفرض و سایت وردپرسی را ببینید.
اکنون می توانید در کنترل پنل سایت، تغییرات مورد نیاز مانند نصب تم یا انتخاب قالب و.. را انجام دهید و از اجرای سایت خود لذت ببرید.
برای دانلود قالب رایگان هم پیشنهاد می کنیم مطلب معرفی ۱۳ تا از بهترین سایت های دانلود قالب HTML و وردپرس فارسی و انگلیسی رایگان را مطالعه نمایید.
سوالات متداول
تفاوتی بین XAMPP و سرور واقعی وجود ندارد؟
- XAMPP یک راه عالی برای تست و آزمایش موارد مختلف سایت است اما نمی توانید از آن به طور دائم استفاده کنید. پیکر بندی سخت افزاری XAMPP و سرور لایو متفاوت هستند بنابراین حتی ممکن است چیزی که روی سرور XAMPP کار کند، روی سرور واقعی دچار مشکل شود. این مراحل ابتدایی است و پس از تکمیل طرح اصلی سایت، می توانید از هاست های رایگان موقت برای تست بیشتر استفاده کنید.
اجرای مجدد سایت در XAMPP
- پس از اینکه در کنترل پنل برنامه، سرور را متوقف کنید، دیگر سایت شما در آدرس پیشفرض نشان داده نمی شود. باید هر بار که نیاز دارید برنامه را اجرا کنید و سرور را Start کنید تا بتوانید به سایت دسترسی داشته باشید.
نصب و اجرای وردپرس روی WAMP Server
شما محدود به استفاده از برنامه XAMPP نیستید و می توانید از برنامه های دیگری مانند WampServer هم استفاده کنید.
آموزش نصب WampServer برای اجرای وردپرس
ابتدا برنامه WAMP Server را دانلود کنید.
قبل از نصب توجه داشته باشید که نباید هیچ سرور دیگری مثلا XAMPP و.. روی سیستم شما فعال باشد. بعد از دانلود روی آیکن برنامه دابل کلیک کنید.
پس از نصب ومپ سرور روی ویندوز ، یک آیکن برای فعال کردن روی دسکتاپ شما اضافه می شود. پس از هربار روشن کردن کامپیوتر که می خواهید سرور را راه اندازی کنید، باید روی این آیکن دابل کلیک کنید. پس از فعال سازی، یک علامت W سبز رنگ در نوار وظیفه تا تسکبار نشان داده می شود.
حال مانند روش برنامه قبلی باید برنامه وردپرس را هم دانلود کنید.
روش نصب وردپرس روی WAMP
به دایرکتوری محل نصب برنامه بروید که به صورت پیش فرض درایو C و پوشه wamp است. زیر-پوشه www را انتخاب کنید و پوشه حاوی فایل وردپرس دانلود شده را در اینجا پس از استخراج کردن قرار دهید. در صورت نیاز می توانید از آن یک کپی با نام های دیگر برای سایر مواقع تهیه کنید.
اکنون مروگر خود را باز کنید و در نوار آدرس، localhost/phpmyadmin/ را تایپ و اینتر کنید. در پنجره باز شده تب Database را انتخاب کنید.
یک نام را انتخاب کنید و آن را به خاطر بسپارید و روی Create کلیک کنید.
مجدد در مروگر آدرس localhost را تایپ و اینتر کنید. لیست پوشه های موجود در دایرکتوری برنامه به شما نشان داده می شود. پوشه وردپرسی که داخل این دایرکتوری وارد کرده اید را انتخاب کنید.
پس از انجام این کار پیام زر نشان داده می شود که روی Create a Configuration file کلیک کنید.
آموزش نصب وردپرس روی ومپ سرور WAMP
پس از انجام فرآیند های ذکر شده برای راه اندازی سایت روی لوکال هاست، صفحه نصب وردپرس نشان داده می شود. روی Let’s go کلیک کنید.
حال به راحتی عملیات را با انتخاب زبان و.. ادامه دهید. فقط در مرحله پر کردن فرم اطلاعات دیتابیس، اطلاعات زیر را وارد کنید (سایر موارد نیازی به تغییر ندارند):
- Database Name: نامی که در مرحله ساخت دیتابیس در PHPMyAdmin ساخته اید را وارد کنید.
- Username: عبارت root را تایپ کنید.
- Password: این فیلد را خالی بگذارید.
روی Submit کلیک کنید.
در صفحه دیگری که باز می شود اطلاعات عمومی خود را وارد کنید و در نهایت روی Install WordPress کلیک کنید تا وردپرس شروع به نصب شدن کند.
حل نصب به اتمام رسید و با کلیک روی Log IN می توانید وارد محیط کاربری و سایت پیشفرض خود شوید.
در پایان اگر تمایل به تبدیل کامپیوتر قدیمی خود به هاست برای میزبانی سایت خود دارید، مطالعه مطلب آموزش تبدیل کامپیوتر و لپ تاپ به سرور مجازی، اینترنتی و.. را فراموش نکنید.
نظرات و پیشنهادات شما؟
در مطلب امروز روش نصب وردپرس را روی XAMPP و WAMP آموزش دادیم. شما از کدام سرویس استفاده کردید و نظرتان راجب آن چیست؟ آیا به راحتی سایت خود را اجرا کردید؟ همچنین شما می توانید سایر نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود در این زمینه را هم در دیدگاه این پست با ما به اشتراک بگذارید.
آخرین دیدگاه ها
تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.