بسیاری از افراد از مرورگر کروم به عنوان مرورگر اصلی در ویندوز خود استفاده میکنند. این مرورگر یکی از محبوبترین مرورگرها در سراسر جهان شناخته شده است. اما زمانی که کند میشود 🐌 واقعاً میتواند آزار دهنده باشد. برای این کار راههای مختلفی وجود دارد. ما در این مطلب از کلاسیک وب به آموزش ۱۶ روش حل مشکل کندی مرورگر کروم ویندوز ۱۱ و ویندوز ۱۰ خواهیم پرداخت.
رفع کندی مرورگر کروم ویندوز ۱۱ و ویندوز ۱۰
How to Fix Slow Chrome Browser on Windows 11 and Windows 10
فرقی نمیکند که شما از ویندوز ۱۰ استفاده میکنید یا از ویندوز ۱۱، برای حل مشکل کندی کروم راههای مختلفی وجود داشته که شما میتوانید از آنان استفاده کنید. گامهای زیر را مرحله به مرحله انجام دهید که از سرعت مرورگر شما به حالت عادی خود باز گردد.
پاک کردن کش یا حافظه پنهان مرورگر کروم
کش یا حافظه پنهان به طور قابل توجهی سرعت مرورگر کروم را کاهش میدهد. بنابراین یکی از موثرترین راهها برای رفع کندی مرورگر کروم، پاک کردن حافظه پنهان یا کش (Cache) است. پاک کردن کش کاری ساده و آسان بوده و تنها چند ثانیه طول میکشد.
گوگل کروم را در کامپیوتر یا لپ تاپ خود باز کنید.
روی شکل سه نقطه در سمت راست و بالای صفحه کلیک کرده و سپس نشانگر موس خود را روی گزینه More tools ببرید که منویی کشویی باز شود.
در منوی باز شده روی گزینه Clear browsing data کلیک کنید.
در این قسمت تیک بخشهای Cookies and other site data و Cached images and files را فعال کرده و سپس روی Clear data کلیک کنید.
با کلیک روی بخش Time Range میتوانید، بازه زمانی را مشخص کرده که تنها حافظه کش مربوط به همان بازه زمانی پاک شوند.
پاک کردن History یا تاریخچه مرورگر کروم
برای حل مشکل کندی کروم میتوانید تاریخچه مرورگر خود را پاک کنید.
گوگل کروم را باز کرده و در قسمت آدرس بار، عبارت chrome://history را وارد کرده و روی دکمه Enter بزنید.
حالا روی گزینه Clear browsing data در منوی سمت چپ کلیک کرده و در پنجرهای که باز میشود حتماً Browsing history را تیک بزنید. در این مرحله روی Clear data کلیک کرده که تاریخچه مرورگرتان پاک شود.
حذف کردن افزونههای (Extensions) غیر ضروری برای حل مشکل کندی کروم
ما با اضافه کردن بعضی از افزونههای خاص میتوانیم تجربه بهتری از استفاده از مرورگر کروم داشته باشیم. اما تعداد زیاد افزونهها هم میتوانند گاهی اوقات اثری معکوس داشته و سرعت مرورگر ما را کاهش دهند. وقتی دیگر نیاز به اکستنشن خاصی ندارید، آن را غیرفعال کنید.
روش اول
مرورگر گوگل کروم را باز کرده و در قسمت آدرس بار عبارت chrome://extensions را تایپ کنید و روی دکمه Enter بزنید. با انجام این کار تمام افزونههای خود را مشاهده خواهید کرد و امکان مدیریت آنان را خواهید داشت.
روی گزینه Remove در افزونهای که قصد حذف کردن آن را دارید کلیک کنید. پس از کلیک روی Remove در پنجره پاپ آپی که باز میشود مجدداً روی Remove کلیک کنید.
روش دوم
برای رفع این مشکل در ویندوز ۱۰ میتوانید از طریق آدرس زیر به فولدری که گوگل کروم در آن نصب شده است، بروید.
C:Program Files (x86)GoogleChromeApplication
chrome.exe را پیدا کرده و روی آن کلیک راست کرده و گزینه Properties را انتخاب کنید. در کادر Target عبارت زیر را تایپ کنید.
–disable-extensions
حالا مرورگر را اجرا کرده و بررسی کنید که آیا مشکل حل شده است یا نه.
دانلود افزونه افزایش سرعت برای حل مشکل کندی کروم
برخی از افزونههای خاصی وجود داشته که با هدف بهبود سرعت مرورگر شما ساخته شدهاند. برای مثال افزونهای به نام OneTab همه تبهای باز شما را به یک لیست تبدیل کرده و سبب میشود که رایانه شما سرعت کندی نداشته باشد. این افزونهها به خصوص برای افرادی که عادت دارند تبهای زیادی در مرورگر خود باز کنند، بسیار عالی خواهند بود. آنان تبهای باز را بدون بستن آنان متوقف کرده و پهنای باند کروم را آزاد میکنند.
به روز رسانی مرورگر برای حل مشکل کندی مرورگر کروم
یکی از بهتری کارهایی که برای جلوگیری از کند شدن سرعت کروم میتوانید انجام دهید، به روز رسانی آن است. کروم این کار را به طور خودکار انجام میدهد، اما شما میتوانید این کار را به صورت دستی نیز انجام دهید.
روش اول
مرورگر کروم را باز کرده و روی سه نقطه عمودی در گوشه بالا سمت راست کلیک کنید.
به بالای منوی کشویی نگاه کرده و اگر گزینه Update Google Chrome فعال بود، روی آن کلیک کنید.
پس از دانلود و نصب آپدیت، کروم را ببندید و دوباره باز کنید.
روش دوم
همانند روش اول مرورگر کروم خود را باز کرده و روی سه نقطه عمودی در گوشه بالا سمت راست کلیک کنید و پس از آن Settings را انتخاب کنید.
پس از باز شدن صفحه Settings روی گزینه About Chrome در سمت چپ صفحه کلیک کنید.
اگر مرورگر شما به روز باشد، همانند تصویر زیر در این قسمت میتوانید آن را ببینید. اما اگر به روز نباشد، با باز کردن این صفحه گوگل به طور خودکار به روز خواهد شد.
خاموش کردن Hardware Acceleration
برای خاموش کردن Hardware Acceleration مراحل زیر را انجام دهید.
مرورگر گوگل کروم خود را باز کرده و در قسمت بالا سمت راست رو سه نقطه کلیک کرده سپس روی گزینه Settings کلیک کنید.
به بخش System رفته و Hardware Acceleration را پیدا کنید.
این گزینه را خاموش کرده و مرورگر خود را ببندید و سپس دوباره آن را باز کنید.
تغییر دادن نام پوشه پیش فرض Default Folder در ویندوز ۱۰
فولدر پیش فرض یا Default در فولدر نصبی Google Chrome برای ذخیره نمایه کاربری شما که شامل تنظیمات، برنامههای افزودنی و … است، مورد استفاده قرار میگیرد. کندی گوگل کروم میتواند در اثر محتویات داخل این پوشه باشد. در این صورت باید نام آن را تغییر دهید. فقط توجه داشته باشید که انجام این کار میتواند سبب حذف بوک مارکهای موجود در مرورگرتان شود.
Windows Explorer را باز کرده و آدرس زیر در نوار آدرس الحاق کنید.
%LOCALAPPDATA%GoogleChromeUser Data
حالا پوشه Default را پیدا کرده و نام آن را به Backup Default تغییر دهید. سپس مرورگر خود را اجرا کنید.
ریست کردن Network Adapter برای حل مشکل کندی کروم در ویندوز ۱۰
کند شدن گوگل کروم برخی از سیستمها به دلیل تنظیمات Network Adapter آنان است. با ریست کردن این تنظیمات میتوان مشکل آن را حل کرد.
ابتدا کلیدهای ترکیبی Windows + X فشار داده و Command Prompt (Admin) را انتخاب کنید.
فرمان زیر را در کادر مربوط تایپ کنید.
netsh winsock reset
سیستم خود را ری استارت کرده و سپس مرورگر خود را مجدداً اجرا کنید.
وارد شدن به حساب گوگل برای رفع مشکل کندی کروم در ویندوز ۱۱ و ویندوز ۱۰
بعضی از اوقات وارد نشدن در حساب گوگل شخصی خود میتواند سبب بروز کندی در مرورگر شود. اگر دارای حساب گوگل هستید، برای رفع این مشکل وارد حساب خود شوید.
مرورگر کروم را باز کرده و تب جدیدی راه اندازی کنید. حالا حساب کاربری جدیدی را در این قسمت اضافه کرده و دستورالعملهای موجود را دنبال کرده که وارد حساب کاربری خود شوید. مرورگر را مجدداً راه اندازی کرده و بررسی کنید که آیا مشکل همچنان وجود دارد یا خیر.
اجرا کردن Program Compatibility Troubleshooter
مایکروسافت دارای مجموعهای از عیب یابها بوده که برای حل مشکلات رایج در ویندوز برنامه ریزی شدهاند. Program Compatibility Troubleshooter نیز یکی از این عیب یاب هاست. این عیب یاب را برای حل هر مشکلی در نصب کروم اجرا کنید.
کلید Windows را از روی کیبورد فشار داده و عبارت troubleshoot را تایپ کنید. سپس در نتایج به دست آمده، روی آن کلیک کنید.
در قسمت سمت راست پنجره، به پایین رفته و Program Compatibility Troubleshooter را پیدا کنید. سپس روی Run this troubleshooter کلیک کنید.
اکنون در لیست برنامهها، گوگل کروم را انتخاب کرده و بر روی Next کلیک کنید.
دستورالعملهای نمایش داده شده را برای تکمیل فرآیند عیب یابی دنبال کرده و گوگل کروم را باز کرده و بررسی کنید که آیا مشکل حل شده است یا خیر.
استفاده از Chrome Cleanup Tool برای حل مشکل کندی کروم
کند شدن و گیر کردن مرورگر کروم در صفحه بارگیری میتواند در اثر وجود بدافزار باشد. نشانههای وجود بدافزار را میتوان در رجیستری رایانه و فایلهای پیکربندی مهم (از جمله فایلهای Chrome) درک کرد. در این زمان استفاده از ابزار Chrome cleanup میتواند کمک کننده باشد.
مرورگر خود را باز کرده و روی ۳ نقطه نزدیک گوشه بالا سمت راست کلیک کنید. سپس بر روی Settings کلیک کنید.
حالا روی گزینه advanced کلیک کرده و سپس روی Reset and Clean Up کلیک کنید.
گزینه Clean Up Computer را انتخاب کنید.
حالا روی Find کلیک کنید.
در این مرحله اسکن شروع شده و عبارت Checking for harmful software به نمایش در خواهد آمد. منتظر بمانید که این کار به طور کامل انجام شود.
اگر بدافزاری پیدا شود، پنجرهای باز شده و از شما میپرسد که آیا آن را حذف خواهید کرد یا نه. برای حذف روی Remove کلیک کنید.
حالا مرورگر کروم را ببندید و دوباره باز کرده و بررسی کنید که آیا مشکل حل شده است یا نه.
راه اندازی مجدد (Restart) مرورگر کروم در ویندوز ۱۱
معمولاً راههای ساده میتوانند بسیار مؤثر باشند. این راه ساده نیز مشکل کندی و تأخیر کروم را رفع خواهد کرد. برای راه اندازی مجدد همانند تصویر زیر روی دکمه Start کلیک راست کرده و Task Manager را از لیست باز شده انتخاب کنید.
در لیست فرآیندها روی Google Chrome کلیک کرده و در گوشه سمت راست و پایین پنجره گزینه End task را بزنید.
حالا دوباره کروم را باز کرده و بررسی کنید که هنوز هم کند است یا نه.
استفاده از Task manager برای حل مشکل کندی کروم در ویندوز ۱۱
روی نماد سه نقطه عمودی در گوشه سمت راست بالا کلیک کرده که به منوی کروم دسترسی پیدا کنید. حالا روی More tools کلیک کرده و سپس از منوی باز شده گزینه Task manager را انتخاب کنید. این کار را میتوانید با فشار دادن همزمان دکمههای ترکیبی Shift + Esc نیز انجام دهید.
کروم چندین فرآیند را در پس زمینه اجرا میکند، این فرآیندها میتوانند از CPU سیستم شما استفاده کرده و منجر به کندی مرورگر و سیستم شوند. فرآیندهایی را که مفید نیستند و از CPU دستگاه نیز بیشتر استفاده میکنند، شناسایی کرده و روی آنها کلیک کنید. سپس روی End Process کلیک کنید.
غیر فعال کردن گزینه Preload برای رفع مشکل کندی کروم در ویندوز ۱۱
کروم از تاریخچه مرورگر شما برای پیش بینی صفحاتی که خواهید باز کرد کمک گرفته و آنان را از قبل برای شما بارگیری میکند. برای جلوگیری از این کار که میتواند سبب بروز کندی در ویندوز ۱۱ شود، مراحل زیر را انجام دهید.
همانند روش قبلی روی سه نقطه عمودی بالا صفحه سمت راست کلیک کرده و سپس روی گزینه Settings کلیک کنید. در این قسمت به بخش Privacy and Security رفته و Cookies and other site data را انتخاب کنید.
به دنبال بخش Preload pages for faster browsing and searching گشته و آن را غیرفعال کنید. سپس کروم را بسته و دوباره باز کنید و بررسی کنید که آیا مشکل حل شده است یا نه.
ریست کردن برای حل مشکل کندی کروم
بار دیگر از طریق نماد سه نقطه در بالای صفحه سمت راست به بخش Settings بروید. در این بخش گزینه Advanced را در سمت چپ صفحه انتخاب کرده و پس از باز شدن آن روی Reset and clean up کلیک کنید.
حالا Restore settings to their original defaults را انتخاب کنید.
در این مرحله تنها باید روی Reset settings کلیک کنید که کروم ریست شود.
نصب مجدد گوگل کروم برای حل مشکل کندی
اگر تمام راه حلهای بالا را امتحان کردید و نتیجه نگرفتید، باید Google Chrome را دوباره نصب کنید. این مشکل میتواند به دلیل وجود فایلهای کروم خراب باشد که پس از حذف کروم و نصب مجدد آن برطرف خواهد شد. مراحل نصب را به طور دقیق طی کنید.
نظرات و پیشنهادات شما؟
روشهای متنوع و مختلفی برای حل مشکل کندی کروم مورد بررسی قرار گرفت. از این روشها استفاده کرده و سرعت مرورگر خود را به حال قبلی آن باز گردانید. همانطور که مشاهده کردید، از راههای بسیاری میتوان برای حل این مشکل اقدام کرد. اگر تا به حال از یکی از روشهای ارائه شده در این مطلب استفاده کردهاید، میتوانید تجربیات خود را با ما و سایر مخاطبان کلاسیک وب در قسمت نظرات در میان بگذارید.
آخرین دیدگاه ها
تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.