روشن نشدن لپ تاپ دل، اچ پی، لنوو و غیره می تواند یک تجربه ناراحت کننده باشد 💻 مخصوصا زمانی که شما برای کارهای خود به دستگاه لپ تاپ تان متکی باشید. شما باید علل احتمال و راه حل های احتمالی را بررسی کنید. در آموزش ۱۸ روش حل مشکل روشن نشدن لپ تاپ امروز کلاسیک وب ما سعی داریم به شما کمک کنیم تا این چالش را پشت سر بگذارید.
علت و رفع مشکل روشن نشدن لپ تاپ
Why Your Laptop Won’t Turn On and Ways to Fix
با فشار دادن دکمه پاور لپ تاپ خود معمولا شاهد نور پس زمینه صفحه کلید و روشن شدن لپ تاپ خواهید بود. با این حال یک دکمه پاور معیوب، گرمای بیش از حد یا شل بودن اتصالات باتری می توانند از روشن شدن لپ تاپ شما جلوگیری کنند. اگر لپ تاپ شما هنگام شارژ باتری یا سایر سناریوهای دیگر روشن نمی شود، مجموعه راه حل مشکل روشن نشدن لپ تاپ که در ادامه توضیح خواهیم داد را تست کنید.
لوازم جانبی اکسترنال را از لپ تاپ جدا کنید
علت روشن نشدن لپ تاپ می تواند لوزام جانبی و دستگاه هایی باشد که به آن وصل شده اند. دستگاه ها و لوازم جانبی مانند مانیتور، کارت SD، درایو USB، کابل HDMI و غیره می توانند از روشن شدن لپ تاپ شما جلوگیری کنند بنابراین آنها را از لپ تاپ جدا کنید و دوباره آن را روشن کنید.
چراغ های نشانگر را بررسی کنید
هنگام فشار دادن دکمه پاور به چراغ نشانگر لپ تاپ خود توجه کنید. چراغ های LED در برخی از لپ تاپ های Dell و HP برنامه ریزی شده اند تا چشمک بزنند و خرابی باتری یا پردازنده را نشان دهند. یک چراغ LED چشمک زن همچنین می تواند نشان دهنده مشکلات باتری نیمه هادی اکسید فلزی (CMOS) لپ تاپ شما باشد. بدون باتری CMOS، بایوس نمی تواند سیستم عامل لپ تاپ را بوت کند.
اگر با فشار دادن دکمه پاور یک یا چند چراغ نشانگر LED لپ تاپ به طور متناوب چشمک می زند. وب سایت سازنده یا دفترچه راهنمای سیستم خود را بررسی کنید تا بدانید که چراغ های LED چه چیزی را به شما نشان می دهند.
باتری تقلبی، علت روشن نشدن لپ تاپ سونی، اچ پی و غیره
اگر به محض تمام شدن شارژ باتری، لپ تاپ روشن نمی شود و حتی زمانی که سعی دارید آن را شارژ کنید موفق نمی شوید، ممکن است کابل برق یا خود باتری ما فیک یا تقلبی باشند که آمپر یا ولتاژ کافی برای شارژ یا بوت کردن لپ تاپ شما را تامین نمی کنند. از این رو توصیه می کنیم که از محصولات اورجینال استفاده کنید.
اگر نشانگر پاور لپ تاپ شما هنگام اتصال به برق روشن نمی شود احتمالا شارژر شما خراب است. پریز دیوار معیوب لپ تاپ شما را شارژ یا روشن نمی کند. کانکتور برق خود را به یک پریز کاربردی وصل کنید و مطمئن شوید که اتصال شل نیست. اگر پریز دستگاه های دیگری را تغذیه می کند اما لپ تاپ را نه، کابل برق یا آداپتور قطع شده یا پشتیبانی نمی شود و باید برای خرید گزینه های جدید اقدام کنید.
دلیل روشن نشدن لپ تاپ چیست؟ باتری
اگر باتری لپ تاپ شما خراب باشد یا به اشتباه وارد شده باشد، دستگاه شما روشن نمی شود. چنانچه باتری لپ تاپ خود را جدا کنید و دوباره آن را وارد کنید ممکن است مشکل حل شود. همچنین می توانید باتری خود را با فریز کردن یا کالیبره کردن مجدد آن بازیابی کنید. اگر هنوز باتری، لپ تاپ را تغذیه نمی کند، آن را تعویض کنید.
خاموش شدن ناگهانی و روشن نشدن لپ تاپ به علت داغ شدن
در صورت داغ شدن بیش از حد باتری، پردازنده یا سایر قطعات سیستم، لپ تاپ شما به طور ناگهانی خاموش می شود و از روشن شدن خودداری می کند. این یک اقدام حیاطی برای جلوگیزی از خرابی هارد یا آسیب دیدن مادربرد است. لپ تاپ خود را روی یک سطح صاف قرار دهید و مطمئنش وید که هیچ چیز مانع از دریچه های خنک کننده نمی شود. همچنین می توانید از یک پد خنک کننده یا فن خنک کننده اکسترنال برای کاهش دمای لپ تاپ خود استفاده کنید. حداقل ۳۰ دقیقه صبر کنید و برای روشن کرن لپ تاپ خود اقدام کنید. اگر گرمای بیش از حد ادامه داشته باشد فن های داخلی لپ تاپ شما ممکن است شکسته یا مسدود شوند.
روشنایی صفحه را افزایش دهید
گاهی اوقات مشکل سخت افزاری روشن نشدن لپ تاپ وجود ندارد. اگر با فشار دادن دکمه پاور نشانگر یا نور پس زمینه صفحه کلید روشن می شود یا صدای فن را می شنوید اما صفحه نمایش سیاه است، ممکن است روشنایی صفحه نمایش شما پایین تر از حد معمول باشد. برای افزایش روشنایی صفحه نمایش لپ تاپ، کلید روشنایی را در ردیف بالای صفحه کلید فشار دهید تا روشنایی به حد مطلوب برسد. اگر به جای یک صفحه سیاه با صفحه سفید لپ تاپ مواجه هستید برای بررسی خراب بودن و یا قدیمی بودن درایور گرافیک، مشکلات جزئی، خرابی سخت افزار، قدیمی بودن نسخه ویندوز و … اقدام کنید.
صفحه نمایش لپ تاپ خود را از خواب بیدار کنید
ویندوز دارای دو میانبر صفحه کلید است که می تواند لپ تاپ شما را با یک صفحه سیاه یاخالی همراه کند. اگر با فشار دادن دکمه پاور، صفحه لپ تاپ روشن نمی شود کلیدهای میانبر زیر را امتحان کنید:
کلید Win + P صفحه کلید را فشار دهید چند ثانیه صبر کنید تا پنل Project ویندوز باز شود حالا می توانید حالت ارائه مد نظر خود را انتخاب کنید.
Ctrl + Alt + Del یکی دیگر از کلیدهای ترکیبی است که می تواند صفحه کامپیوتر ویندوز را بیدار کند. این کلیدهای میانبر ویندوز را مجددا راه اندازی می کند و می تواند به راه اندازی صحیح لپ تاپ شما کمک کند.
اگر لپ تاپ شما روی یک صفحه سیاه گیر کرده باشد، ترکیب کلید یک صفحه با چندین گزینه مدیریت دستگاه را باز می کند.
حل مشکل روشن نشدن لپ تاپ ایسوس و.. با ریستارت کردن درایو گرافیک یا نمایشگر
اگر هنوز با مشکل روشن نشدن لپ تاپ HP ، لنوو و غیره مواجه هستید احتمالا آداپتور نمایشگر شما مشکل دارد. ریستارت آداپتور نمایشگر ممکن است مشکل صفحه نمایش شما را برطرف کند. تمام دستگاه ها یا لوازم جانبی متصل به لپ تاپ خود را جدا کنید و کلیدهای Win + Ctrl + Shift + B را با هم فشار دهید.
لپ تاپ شما باید یک بوق بکشد و صفحه نمایش باید در عرض ۵ تا ۱۰ ثانیه روشن شود. برای ارزیابی و تعویض آداپتور نمایشگر یا گرافیک با یک تکنسین متخصص مشورت کنید.
حل مشکل روشن نشدن لپ تاپ ASUS ، اچ پی و غیره با حالت سیف مد
آیا مشکل روشن نشدن لپ تاپ لنوو ، ایسوس و غیره شما به این صورت است که لپ تاپ را روشن می کنید اما بلافاصله خاموش می شود؟ سیستم خود را در حالت Safe Mode راه اندازی کنید و درایورهای گرافیک و نمایشگر خود را به روزرسانی کنید و یا دباره نصب کنید تا مشکل برطرف شود.
توجه داشته باشید که اگر هارددیسک لپ تاپ خود را رمزگذاری کرده اید، برای وراد شدن به حالت سیف مد به کلید BitLocker خود نیاز دارید.
برای ورود به حالت سیف مد از مراحل زیر کمک بگیرید:
دکمه پاور را ۱۰ تا ۱۵ ثانیه نگه دارید تا لپ تاپ خاموش شود.
۱۰ ثانیه صبر کنید و دکمه پاور را فشار دهید تا لپ تاپ روشن شود.
وقتی که لوگوی سازنده را مشاهده کردید دکمه پاور را به مدت ۱۰ ثانیه فشار دهید و نگه دارید. بعد از خاموش شدن لپ تاپ، دکمه پاور را رها کنید.
دکمه پاور را فشار دهید تا لپ تاپ روشن شود.
هنگامی که صفحه نمایش / صفحه کلید روشن می شود یا زمانی که لوگوی سازنده را مشاهده کردید دکمه پاور را ۱۰ ثانیه دیگر نگه دارید.
صبر کنید تا لپ تاپ شما خاموش شود. دکمه پاور را فشار دهید تا دوباره روشن شود. لپ تاپ شما با صفحه Automatic Repair بوت شود.
Advanced Options را انتخاب کنید تا وارد WinRE شوید.
Troubleshoot را انتخاب کنید.
Advanced Options را انتخاب کنید.
در صفحه بعد گزینه Startup Settings را انتخاب کنید.
Restart را انتخاب کنید تا در صفحه تنظیمات راه اندازی راه اندازی شود.
کلید ۵ یا F5 روی صفحه کلید خود را فشار دهید تا Enable Safe Mode With Networking انتخاب شود.
این گزینه درایورهای شبکه لپ تاپ شما را بارگیری می کند و به شما امکان می دهد تا در حالت سیف مد به اینترنت متصل شوید. لپ تاپ خود را در حالت سیف مد به وای فای یا اترنت متصل کنید و به مرحله بعدی بروید.
روی منوی استارت کلیک راست کنید یا کلیدهای Win + R را با هم فشار دهید و Device Manager را انتخاب کنید
روی دسته Display adapter را کلیک کنید، روی آداپتور گرافیک ا نمایشگر خود کلیک راست کنید و Update driver را انتخاب کنید.
Search automatically for drivers را انتخاب کنید و دستورالعمل های نمایش داده شده روی صفحه را دنبال کنید.
برای برگرداندن درایور نمایشگر خود به نسخه قبلی، روی درایور کلیک راست کنید و Properties را انتخاب کنید.
به سربرگ Driver بروید و Roll Back Driver را انتخاب کنید.
دلیل رول بک کردن درایور خود را انتخاب کنید و Yes را انتخاب کنید تا به درایور قدیمی تر خود برگردید.
از سیف مد خارج شوید و لپ تاپ خود را بعد از بروزرسانی درایور به صورت عادی بوت کنید. کلیدهای Win + X را فشار دهید Shut down یا Sign Out یا Restart را انتخاب کنید.
عدم اتصال مستقیم آداپتور به برق، علت روشن نشدن لپ تاپ ایسر، اچ پی و …
لپ تاپ خود را از هاب یا چهار راهی یا هر وسیله مشابه دیگر جدا کنید و مستقیما به پریز برق وصل کنید. این احتمال وجود دارد که هاب شما نتواند انرژی مورد نیاز لپ تاپ را تامین کند و یا اینکه خراب شده باشد.
هارد ریست را امتحان کنید
اگر در حین استفاده از لپ تاپ، ناگهان خاموش می شود این نشان دهنده یک شوک الکتریکی است که باعث شده مکانیسم ایمنی تعبیه شده در مادربرد قطع شود. این کار برای محافظت از قطعات حساس در برابر جریان اضافی است. با برداشتن باتری، جدا کردن آداپتور برق و فشار و نگه داشتن دکمه پاور به مدت ۳۰ ثانیه می توانید برق مانده را تخلیه کنید. آداپتور برق را دوباره وصل کنید، ۳۰ ثانیه صبر کنید و بعد لپ تاپ را روشن کنید. اگر لپ تاپ شما روشن شد، دوباره آن را خاموش کنید و باتری را دوباره نصب کنید.
قطعات تازه نصب شده را عوض کنید
اگر به تازگی رم یا هارددیسک جدیدی را نصب کرده اید و لپ تاپ شما بلافاصله بعد از بوت شدن متوقف می شود، ممکن است نشان دهنده معیوب بودن سخت افزار جدید باشد. سعی کنید قطعات را بردارید و از گزینه های جدید استفاده کنید.
حل مشکل روشن نشدن لپ تاپ DELL با فلش یا سی دی بوتیبل
اگر راه حل های بالا جواب نداد می توانید از یک دیسک یا فلش بوتیبل استفاده کنید. می توانید ایمیج ویندوز را روی فلش مموری دانلود کنید و یا آن را روی سی دی یا دی وی دی رایت کنید. اگر یک ویروس باعث روشن نشدن لپ تاپ ایسر و غیره شده است از یک دیسک بوتیبل که توسط ارائه دهنده آنتی ویروس عرضه می شود استفاده کنید چون شامل ابزارهایی برای اسکن بدافزارها است.
Component Tests را امتحان کنید
اگر هنوز مشکل روشن نشدن لپ تاپ بدون باتری و یا با باتری شما حل نشده است می توانید از Component Tests استفاده کنید.
دکمه پاور را فشار دهید.
به فشار دادن دکمه Esc روی صفحه کلید خود ادامه دهید تا زمانی که یک منو ظاهر شود.
بعد کلید F2 را فشار دهید و Component Tests را انتخاب کنید.
قطعاتی که می خواهید تست کنید (مانند پردازنده، هارددیسک، صفحه کلید، حافظه، شبکه و غیره) را انتخاب کنید.
اگر اشکالی پیدا شد، دستورالعمل های نمایش داده شده روی صفحه را دنبال کنید.
علت روشن نشدن لپ تاپ لنوو، اچ پی و … چیست؟ بایوس
شما می توانید با بازگرداندن بایوس به حالت پیش فرض مشکل روشن نشدن لپ تاپ HP دل و غیره خود را حل کنید.
برای انجام این کار دکمه پاور را حدود ۱۵ ثانیه فشار دهید و نگه دارید.
برای ورود به منوی تنظیمات کلید Esc یا F10 را فشار دهید (برای سیستم شما ممکن است کلید دیگری باشد).
گزینه Restore To Default را انتخاب کرده و Enter را فشار دهید.
از بایوس خارج شوید و لپ تاپ را ریستارت کنید.
همچنین آپدیت کردن باویس می تواند کمک کننده باشد:
لپ تاپ خود را به آداپتور وصل کنید و به یک منبع برق صل کنید.
کلیدهای Windows + B را به طور همزمان فشار داده و نگه دارید.
در حین انجام مرحله بالا، دکمه پاور را برای ۱ ثانیه فشار دهید و نگه دارید.
همه کلیدها را رها کنید تا چراغ پاور دوباره روشن شود.
صفحه لپ تاپ برای ۴۰ ثانیه خالی می ماند.
همچنین ممکن است صدای بوق بشنوید.
صفحه BIOS Update ظاهر می شود و فرآیند به روز رسانی آغاز می شود.
پیدا کردن علت روشن نشدن لپ تاپ دل با Diagnostics
علت روشن نشدن صفحه لپ تاپ دل هر چه که باشد شما می توانید با استفاده از ابزار Diagnostics به راحتی مشکلات را شناسایی کنید. دل تمام لپ تاپ های مدرن را بای ک ابزار تست یکپارچه عرضه می کند. برای استفاده از این ابزار دکمه پاور را فشار دهید و هنگامی که لوگوی Dell ظاهر شد کلید F12 را به طور متوالی فشار دهید. بعد از چند ثانیه بید صفحه بوت بایوس را مشاهده کنید. از تاچ پد یا کلیدهای جهت دار برای انتخاب Diagnostics استفاده کنید. چند دقیقه طول می کشد تا تست کامل شود. هر مشکل شناسایی شده را یادداشت کنید.
چند علت روشن نشدن لپ تاپ ایسوس، ایسر و غیره دیگر
لیدهای برق به طور نامناسبی به مادربرد متصل شده اند. اگر برد شما یک سوکت ۱۲ ولتی اضافی در نزدیکی پردازنده دارد مطمئن شوید که به طور صحیحی وصل شده است.
حافظه، کارت گرافیک و پردازنده را بردارید و دوباره نصب کنید و خمیدگی پین های سوکت پردازنده را بررسی کنید.
کابل های دکمه پاور را به پین های اشتباه مادربرد وصل کرده اید.
کابل های برق به کارت گرافیک وصل نیستند. اطمینان حاصل کنید که کابل های برق PCI-E در صورت نیاز توسط GPU شما به درستی وصل شده اند.
هارددیسک به پورت ساتا اشتباه متصل شده است. اطمینان حاصل کنید که درایو اصلی به پورت ساتا که توسط چیپست مادربرد فراهم می شود متصل است و نه یک کنترلر جداگانه.
لپ تاپ خود را برای تعمیر به یک متخصص بسپارید
اگر مشکل روشن نشدن لپ تاپ و چراغ پاور شما حل نشده است ممکن است قطعات سخت افزای خراب و یا آسیب دیده باشند.
به هر صدای بوق گوش دهید. هنگامی که قطعات مادربرد لپ تاپ از کار می افتند، اغلب لپ تاپ یک سری بوق می دهد. تعداد بوق ها در واقع کدی است که به شما کمک می کند قطعه خراب را شناسایی کنید. اگر صدای بوق را میشنوید، وبسایت سازنده لپتاپ را بررسی کنید تا ببینید تعداد بوقها برای ساخت و مدل لپ تاپ تان به چه معناست. اگر مهارت کافی را ندارید برای تعمیر یا تعویض قطعات لپ تاپ خود به یک تکنسین متخصص مراجعه کنید.
نظرات و پیشنهادات شما؟
در آموزش ۱۸ روش حل مشکل روشن نشدن لپ تاپ امروز کلاسیک وب ما راهکارهای مختلفی را به شما معرفی کردیم که می توانید هر یک از آنها را برای روشن نشدن مانیتور لپ تاپ HP، ایسر و غیره امتحان کنید. به نظر شما علت روشن نشدن صفحه لپ تاپ لنوو چیست آیا مشکلات دیگری وجود دارند که اجازه روشن شدن لپ تاپ را به شما نمی دهند؟ آیا راه حل دیگری را سراغ دارید؟ نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.
آخرین دیدگاه ها
تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.