چه از گوشی های هوشمند اندروید استفاده کنید و چه از تبلت های اندرویدی، حتی اگر کاربری غیر حرفه ای باشید باید چیزهایی را راجع به دستگاه خود بدانید. مثلا اینکه در هنگام بروز مشکلات، چه امکاناتی توسط خود اندروید برای شما تدارک دیده شده است تا بتوانید تا جای ممکن به حل آن مساله بپردازید. یکی از این امکانات که در این مطلب کلاسیک وب به معرفی آن خواهیم پرداخت، حالت فست بوت یا Fastboot اندروید است که در ادامه بیشتر با کاربردهای آن ، نحوه خارج شدن و رفتن به حالت Fastboot اندروید آشنا خواهیم شد.
رفتن و خارج شدن از حالت فست بوت Fastboot گوشی سامسونگ ، هواوی و..
How to Enter or Exit Fastboot Mode on Android
امکاناتی که در اندروید آمده است فقط به قابلیت ها و ویژگی هایی که همیشه در سیستم عامل آن می بینیم خلاصه نمی شود. امکاناتی هم هستند که در هنگام بروز مشکلات یا تمایل به ایجاد تنظیماتی خاص در اندروید می توانید از آن ها استفاده نمایید. قبلا یکی از این امکانات را در مطلب بوت لودر گوشی چیست و چه وظایفی دارد مرور کردیم. این بار در کلاسیک وب قصد داریم پاسخ سوال Fastboot اندروید چیست را دهیم و به بررسی استفاده از حالت فست بوت اندروید بپردازیم.
Fastboot به چه معناست؟
Fastboot در واقع پروتکلی است که به آپدیت سیستم فایل پارتشین های موجود در دستگاه اندرویدی کمک می کند. این پروتکل در قالب یک برنامه کوچک در کنار کیت توسعه نرم افزار اندروید یا همان SDK عرضه می شود و می توان از آن به عنوان جایگزینی برای حالت ریکاوری برای انجام به روزرسانی ها یا نصب سیستم عامل اندروید بهره برد. همه گوشی های همراه دارای Fastboot نیستند. در واقع تنها در گوشی های نکسوس این قابلیت به صورت پیش فرض گنجانده شده است و بقیه گوشی ها یا تبلت های اندرویدی بنا بر سیاست توسعه دهندگان شان می توانند از این ویژگی در محصولات خود استفاده کنند یا نکنند.
اگر بخواهیم به صورت دقیق تر به کاربرد این پروتکل بپردازیم باید به این اشاره کنیم که با استفاده از آن قادر به ویرایش فایل های سیستمی دستگاه خود از طریق یک اتصال USB خواهید بود. حالت Fastboot می تواند حتی قبل از بارگذاری سیستم عامل اندروید روی دستگاه شما اجرا شود و به همین دلیل هم برای مواقعی که به دلایل گوناگون، سیستم عامل اندروید به مشکل برخورده است می تواند بسیار کمک کننده باشد. همچنین شما با استفاده از این حالت قادر به آپدیت فریمور گوشی بدون نیاز به ورود به حالت ریکاوری نیز خواهید بود.
برای آموزش استفاده از حالت ریکاوری در گوشی می توانید به مطلب آموزش ۹ روش خروج و رفتن به حالت Recovery Mode در اندروید نیز مراجعه نمایید.
آموزش ورود به فست بوت سامسونگ
برای وارد شدن به فست بوت سامسونگ می توانید از دو راه اقدام کنید. راه اول استفاده از دکمه های خود گوشی های سامسونگ است:
۱- ابتدا گوش را کاملا خاموش کنید.
۲- سپس دکمه پاور را به همراه کلید کاهش ولوم صدا و دکمه هوم برای چند ثانیه با هم بفشارید.
۳- بدین ترتیب، گوشی وارد حالت فست بوت خواهد شد.
راه بعدی برای ورود به حالت Fastboot در گوشی های این مدل، استفاده از ADB است. ابزار دستورات خطی ADB وقتی که گوشی را به کامپیوتر وصل می کنید فعال می شود و با استفاده از آن می توانید به پشتیبان گیری از پارتیشن ها، نصب برنامه ها و دیگر کارها در گوشی اندرویدی خود بپردازید:
۱- برای وارد کردن دستور رفتن به Fastboot ابتدا باید ADB را دانلود و نصب نمایید. این نرم افزار هم برای ویندوز و هم برای مک در دسترس است.
۲- حالا وارد گوشی سامسونگ خود شده و از بخش Settings به About رفته و به تعداد هفت بار، گزینه Build Number را لمس کنید تا پیامی با متن you are now a developer ظاهر شود.
۳- دوباره وارد تنظیمات گوشی شده و این بار از بخش Developer options، گزینه USB debugging و نیز OEM unlock را فعال کنید.
۴- گوشی را به کامپیوتر متصل کنید و cmd را در ویندوز یا Terminal را در مک باز کنید.
۵- با استفاده از دستورات مناسب در این محیط ها به پوشه platform-tools که با دانلود کردن ADB ایجاد شده است بروید.
۶- اگر در ویندوز هستید عبارت adb و اگر از مک استفاده می کنید عبارت adb/. را تایپ نمایید.
۷- حالا با دستور adb reboot fastboot می توانید وارد حالت فست بوت اندروید شوید.
برای آشنایی با فایل PIT در گوشی های سامسونگ به مطلب فایل PIT در گوشی اندروید سامسونگ چیست و چگونه آن را استخراج کنیم مراجعه کنید.
نحوه وارد شدن به فست بوت گوشی اچ تی سی
۱- گوشی را خاموش کنید.
۲- کلیدهای پاور و کاهش ولوم صدا را به صورت همزمان فشار دهید.
۳- وقتی گوشی روشن شد کلید پاور را رها کنید ولی تا وقتی که وارد بوت لودر گوشی نشدید کلید کاهش صدا را رها نکنید.
۴- حالا چندین گزینه را مشاهده می کنید. با استفاده از کلیدهای کاهش یا افزایش صدا گزینه Fastboot را انتخاب کنید تا وارد آن شوید.
وارد شدن به حالت فست بوت هواوی و گوشی های گوگل
۱- ابتدا گوشی همراه خود را خاموش کنید.
۲- کلیدهای پاور و کاهش صدا را به طور همزمان فشار دهید. اگر پیش از این گوشی را به کامپیوتر متصل نموده اید کافیست کلید کاهش صدا را فشار داده و چند ثانیه ای نگه دارید.
۳- حالا وارد محیط فست بوت گوشی می شوید.
آموزش وارد شدن به حالت فست بوت نوکیا
۱- برای وارد شدن به حالت فست بوت در گوشی های نوکیا باید ابتدا آن را به شارژر یا از طریق کابل USB به کامپیوتر وصل کنید.
۲- پس از خاموش کردن گوشی همراه خود، کلیدهای پاور و کاهش ولوم را تا زمانی که وارد Download mode شوید بفشارید.
۳- در نهایت پس از دیدن لوگوی اندروید وارد فست بوت خواهید شد.
برای برگرداندن سیستم عامل اندروید به ورژن های قبلی به مطلب آموزش گام به گام کامل دانگرید اندروید و بازگشت به نسخه قبلی مراجعه کنید.
آموزش رفع مشکل گیر کردن Fastboot اندروید
تا اینجا به روش های وارد شدن به حالت Fastboot در مدل های مختلف گوشی های اندرویدی پرداختیم. اما گاهی اوقات مشکلی در این میان پیش می آید و آن گیر کردن و عدم خارج شدن از این محیط می باشد. از این رو در این بخش به روش های خارج شدن از حالت فست بوت خواهیم پرداخت. ابتدا راه حل های زیر را امتحان کنید تا شاید نسبت به دیگر روش هایی که در ادامه خواهیم گفت بتوانید با سرعت بیشتری نسبت به حل مشکل خارج شدن از حالت فست بوت گوشی شیائومی ، سامسونگ و.. بپردازید:
- ابتدا سعی کنید گوشی خود را ریستارت نمایید تا شاید مشکل را بتوانید به راحتی حل کنید.
- می توانید از کلیدهای سخت افزاری گوشی هم استفاده کنید که البته این مورد در گوشی های مختلف می تواند متفاوت باشد. برای مثال می توانید کلید پاور را به مدت ۱۵ ثانیه نگه دارید تا زمانی که ریبوت شود.
- باتری را جدا کنید. در برخی از گوشی های همراه می توان باتری را جدا کرد. اگر گوشی شما هم از این دسته است حتما این روش را امتحان کنید. پس از چند دقیقه دوباره باتری را در جای خود قرار داده و گوشی را روشن کنید. شاید مشکل شما حل شده باشد.
اگر با این روش ها موفق به حل مشکل گیر کردن فست بوت گوشی سونی ، لنوو ، ال جی و.. نشدید می توانید به امتحان کردن روش های بعدی بپردازید.
استفاده از Android Multi Tools برای ﺧﺎﺭﺝ ﺷﺪﻥ اﺯ ﻓﺴﺖ ﺑﻮﺕ
استفاده از این روش رفع مشکل گیر کردن Fastboot اندورید نیاز به دانش تخصصی خاصی ندارد و در صورت داشتن کمترین اطلاعات از دنیای گوشی همراه هم می توانید به انجام آن بپردازید. ابتدا Android Multi Tools را دانلود کنید و آن را در ویندوز نصب نمایید. سپس با کلیک راست روی آن و انتخاب گزینه Run as administrator برنامه را اجرا کنید.
در نهایت هر کدام از اعمالی را که روی صفحه میبینید می توانید انتخاب کرده و به اجرایشان بپردازید. برای مثال برای خارج شدن از محیط فست بوت پس از وارد کردن عدد ۹ کلید Enter را بفشارید تا از این طریق مشکلتان حل شود.
خارج شدن از حالت Fastboot Mode با استفاده از ابزار Minimal ADB and Fastboot
۱- برای رفع مشکل گیر کردن Fastboot اندورید ابتدا نرم افزار Minimal ADB and Fastboot Tool را دانلود کنید و سپس آن را در ویندوز نصب نمایید.
۲- به محل نصب نرم افزار در درایو C بروید.
۳- در پوشه adb ضمن نگه داشتن کلید Shift، کیلک راست کنید و سپس گزینه open command window here را انتخاب نمایید.
۴- گوشی اندرویدی خود را با استفاده از کابل USB به کامپیوتر متصل کنید.
۵- در پنجره باز شده در مرحله سوم عبارت fastboot devices را تایپ کرده و کلید Enter را بزنید. حالا باید شماره سریال گوشی نشان داده شود. در غیر این صورت، اتصال صحیح گوشی به کامپیوتر را مجددا تست کنید.
۶- دستور fastboot reboot را تایپ کرده و دکمه Enter را بزنید. با اجرای این دستور، گوشی از حالت فست بوت خارج خواهد شد.
اگر می خواهید از رام اصلی گوشی بکاپ بگیرید مطلب آموزش کامل ۴ روش بکاپ گرفتن از رام اصلی گوشی اندروید و نحوه بازیابی آن را در کلاسیک وب مطالعه نمایید.
نظرات و پیشنهادات شما؟
در این مطلب کلاسیک وب به آموزش روش خارج شدن و رفتن به حالت Fastboot اندروید پرداختیم. اگر در حین استفاده از این روش ها با مشکلی مواجه شدید و یا سوال یا پیشنهادی داشتید آن را در بخش نظرات این پست با ما در میان بگذارید.
آخرین دیدگاه ها
تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.