شاید کار کردن با تاچ پد لپ تاپ 💻 کمی سخت باشد اما زمانی که موس دیگری در دسترس نیست، بهترین شیوه این است که از تاچ پد استفاده شود. این بخش از لپ تاپ بسیار مهم است و از کار افتادن آن میتواند دردسرساز باشد. در این مطلب از کلاسیک وب به آموزش ۷ روش رفع مشکل کار نکردن تاچ پد لپ تاپ در ویندوز ۱۰ ، ۸ و ۷ میپردازیم.
حل مشکل از کار افتادن تاچ پد لپ تاپ لنوو ، ایسوس ، اچ پی و..
?How to Fix Laptop Touchpad Not Working
کار نکردن تاچ پد لپ تاپ میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. با چند روش ساده میتوانید این مشکل را تست و برطرف کنید. در این مطلب از کلاسیک وب روشهای برطرف کردن مشکل از کار افتادن تاچ پد لپ تاپ را آموزش میدهیم. با ادامه این مطلب همراه ما باشید.
مشکل کار نکردن تاچ پد لپ تاپ به علت وجود مشکل کلی در کامپیوتر
ممکن است مشکل از کار افتادن تاچ پد لپ تاپ به علت این رخ داده باشد که کل سیستم شما دچار مشکل شده است. در این حالت نه تاچ پد کار خواهد کرد و نه کیبورد. برای تست این مورد دکمه Win را بگیرید تا منوی Start باز شود. سپس Ctrl + Alt + Delete را بگیرید تا Security screen باز شود. اگر این موارد جواب نداد کمی صبر کنید تا کامپیوتر فرایند پردازش خود را انجام دهد. اگر همچنان مشکل وجود دارد، بهتر است سیستم را خاموش کنید و دوباره روشن کنید. برای این کار باید دکمه پاور را بزنید.
قفل شدن تاچ پد لپ تاپ به علت فشردن دکمه آن در کیبورد
یکی از رایجترین دلایل غیر فعال شدن تاچ پد لپ تاپ این است که دکمه آن را روی کیبورد فشار داده باشید. این که این دکمه چگونه فعال میشود به نوع لپ تاپ شما بستگی دارد. در بسیاری از لپ تاپها ترکیب دکمه Fn با دکمههای F1 یا F2 موجب خاموش شدن تاچ پد میشود. در برخی دیگر نیز کافی است یک دکمه را فشار دهید تا تاچ پد خاموش شود. روی این دکمه علامت یک مستطیل وجود دارد که روی آن * هک شده است. در برخی موارد هم تاچ پد دارای چراغی روی کیبورد است. وقتی خاموش شود، چراغ هم خاموش خواهد شد.
علاوه بر این، ممکن است بخش Disable Zone تاچ پد را اشتباها دست زده باشید. در برخی از تاچ پدها یک مربع بسیار کوچک در قسمت بالا و سمت چپشان قرار دارد. اگر روی این بخش دو بار بزنید، تاچ پد فعال یا غیرفعال میشود.
این بخش را دو بار بزنید و تاچ پد را چک کنید. برای برداشتن این قابلیت به مسیر Settings -> Devices -> Touchpad -> Additional settings -> Touchpad Entry -> Settings -> Touchpad Disable Zone بروید. سپس تیک Double Tap to Disable Touchpad را بردارید.
برای یادگیری نحوه غیرفعال کردن تاچ پد به طور کامل، مطلب آموزش غیر فعال کردن تاچ پد لپ تاپ در هنگام تایپ و استفاده از موس ویندوز را مطالعه کنید.
کار نکردن تاچ پد لپ تاپ ایسوس ، لنوو ، ایسر و.. در ویندوز ۱۰ به علت وجود یک موس دیگر
گاهی کار نکردن تاچ پد لپ تاپ در ویندوز ۷، ۱۰ و… به علت این است که موس دیگری به سیستم خود وصل کردهاید. در برخی از مدلها وقتی موس دیگری به سیستم خود وصل کنید، تاچ پد از کار میافتد. بهتر است برای تست کردن این مورد موس را از سیستم جدا کنید. اگر موس بیسیم دارید، مطمئن شوید که بلوتوث آن را از پورت لپ تاپ جدا کنید. سپس سیستم را ری استارت کنید. پس از روشن شدن آن دوباره امتحان کنید.
مشکل تاچ پد لپ تاپ در ویندوز ۱۰ به علت فعال نبودن آن در تنظیمات
مشکل تاچ پد لپ تاپ در ویندوز ۱۰ را به شیوه دیگری هم میتوانید حل کنید. اگر میخواهید هم موس و هم تاچ پد همزمان فعال باشند، به Settings و سپس Devices بروید. حال وارد بخش Touchpad شوید. در این بخش علامت Touchpad را روشن کنید. اگر میخواهید هر دو همزمان فعال باشند، تیک Leave Touchpad on when a mouse is connected را بزنید.
اگر نتوانستید به این شیوه وارد تنظیمات شوید، روی منوی استارت کلیک کنید و سپس Control Panel را سرچ کنید. حال وارد Control Panel شوید و سپس حالت View را روی Small icons یا Large icons بگذارید. حال وارد بخش Mouse شوید.
در سمت راست بخشی به نام Device Settings یا Touchpad یا موارد مشابه وجود دارد. از این بخش میتوانید تاچ پد را فعال یا غیرفعال کنید. اگر Disable است روی Enable بزنید. سپس Apply و OK را بزنید.
اگر میخواهید تنظیمات کلیک وسط و راست را فعال کنید، به مطلب آموزش کلیک وسط و کلیک راست موس با تاچ پد لپ تاپ ویندوز و مک بوک مراجعه کنید.
حل مشکل غیر فعال شدن تاچ پد لپ تاپ با Reset کردن تنظیمات تاچ پد
برای حل مشکل غیر فعال شدن تاچ پد لپ تاپ با Reset کردن تنظیمات تاچ پد، ابتدا مطمئن شوید که تاچ پد در تنظیمات فعال است. Win را بزنید و Touchpad را تایپ کنید. سپس روی Touchpad settings بزنید. همچنین میتوانید Windows key+I را بگیرید. Settings باز میشود. روی Devices کلیک کنید. سپس روی Touchpad کلیک کنید. در پنجره Touchpad بگردید و از بخش Reset your touchpad روی Reset بزنید. حال تاچ پد را تست کنید.
حل کار نکردن تاچ پد لپ تاپ در ویندوز ۱۰ از طریق Device Manager
برای کار نکردن اسکرول تاچ پد از طریق Device Manager، Win + X را بگیرید. سپس Device Manager را انتخاب کنید. از سمت چپ روی Mice and other pointing devices کلیک کنید. روی این موارد که نامی شبیه به HID-compliant mouse دارند، دو بار کلیک کنید و از بخش Location نگاه کنید که آن مورد موس است یا تاچ پد. اگر عبارت On USB Input Device یا موارد مشابه را دیدید یعنی تاچ پد نیست.
وقتی موس خود را پیدا کردید روی آن راست کلیک کنید و Disable device را انتخاب کنید. سپس روی Enable device بزنید. حال روی Update driver راست کلیک کنید. سپس روی Search automatically for updated driver software بزنید. صبر کنید تا فرایند انجام شود. اگر در این مرحله موردی را مشاهده کردید که علامت تعجب زرد یا ضربدر قرمز دارد، مشکل از آن است.
روش دیگر برای انجام این کار این است که از Control panel و از پنجره Mouse properties، به سربرگ Hardware بروید. سپس در فهرست Devices به دنبال نام HID-compliant mouse بگردید. اگر موسی به لپ تاپ وصل باشد، دو مورد از این نام مشاهده خواهید کرد. روی آنها کلیک کنید و از بخش Location وضعیتشان را مشاهده کنید. روی مورد تاچ پد کلیک کنید و سپس Properties را بزنید. در پنجره HID-compliant mouse Properties بخش Device status را چک کنید. اگر جملهای به غیر از This device is working properly وجود داشت، یعنی مشکلی وجود دارد.
برای حل این مشکل درایور را آپدیت کنید. روی Change settings بزنید. وارد سربرگ Driver شوید. سپس روی Update Driver بزنید. Search automatically را بزنید.
مشکل تاچ پد لپ تاپ اچ به علت آپدیت نبودن درایور و وجود درایور اضافه
به عنوان مثال، مشکل تاچ پد لپ تاپ اچ پی اغلب به علت IO drivers رخ میدهد. برای حل این مشکل باید درایور مدل لپ تاپ خود را از سایت اچ پی دانلود کنید. این درایور باید با ویندوز هماهنگ باشد. برای چک کردن قدیمی بودن درایور و آپدیت نبودن آن به مسیر Settings -> System -> About بروید و در آنجا نسخه درایور را مشاهده کنید.
حتی ممکن است در زمان گذشته موسهای دیگری به لپ تاپ خود وصل کرده باشید. این کار موجب میشود تا درایورهای اضافی در بخشDevice Manager و Mice and other pointing devices ایجاد شود و در نتیجه، در عملکرد تاچ پد اختلال ایجاد شود. روی درایور اضافی راست کلیک کنید و Uninstall را انتخاب کنید.
گاهی نسخه جدید درایور روی سیستم به درستی عمل نمیکند و مشکل با نصب درایور قبلی حل خواهد شد. از Device Manager روی نام تاچ پد خود راست کلیک کنید. ممکن است نام تاچ پد چیزی مانند Dell TouchPad، Lenovo TouchPad، Synaptics و… باشد. این نام به مدل لپ تاپ شما بستگی دارد. روی Properties کلیک کنید. سپس Roll Back Driver را بزنید و صبر کنید فرایند دریافت درایور قبلی انجام شود. سپس تاچ پد خود را تست کنید.
حل مشکل از کار افتادن تاچ پد لپ تاپ لنوو، ایسر و… از BIOS
برای حل مشکل از کار افتادن تاچ پد لپ تاپ لنوو، ایسر و… از BIOS، کامپیوتر خود را ریاستارت کنید و در هنگام روشن شدن کلید Delete یا F2 رو پشت سر هم بزنید. البته ممکن است در دستگاه شما این دکمه فرق کند. میتوانید با جستجو در اینترنت دکمه موردنظر مدل لپ تاپ خود را پیدا کنید.
حال باید چیزی شبیه به عبارت Internal Pointing Device را پیدا کنید. ممکن است این گزینه زیر سربرگ Advanced باشد. به هر حال، این مورد باید در حالت Enable باشد. پس از این کار گزینه Save Changes and Exit را انتخاب کنید.
حل مشکل کار نکردن تاچ پد لپ تاپ ایسوس و… با غیرفعال کردن Tablet PC Input Service
اگر لپ تاپ شما دارای تاچ صفحه نمایش لمسی است و ویندوز ۱۰ روی ان نصب کردهاید، ممکن است مشکل از Tablet PC Input Service باشد. برای حل مشکل کار نکردن تاچ پد لپ تاپ ایسوس و… با غیرفعال کردن Tablet PC Input Service، دکمههای Win + R را بگیرید. در کادر services.msc را وارد کنید. در لیست TabletInputService یا Tablet PC Input Service را پیدا کنید. سپس روی آن راست کلیک کنید و Disable را انتخاب کنید.
اگر صفحه نمایشگر لمسی لپ تاپ شما به درستی کار نمیکند، پیشنهاد میکنیم مطلب آموزش روشهای حل مشکل کار نکردن صفحه لمسی لپ تاپ ویندوز را مطالعه کنید.
نظرات و پیشنهادات شما؟
در این مطلب از کلاسیک وب به روشهای حل مشکل غیر فعال شدن تاچ پد لپ تاپ را آموزش دادیم. شما با کدام روش این مشکل را برطرف کردید؟ لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در بخش دیدگاه با ما در میان بگذارید.
آخرین دیدگاه ها
تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.