مفاهیم نرمافزار و توسعه نرمافزار، تقریبا از اواسط قرن ۱۹ ایجاد شدند. هرچند در آن زمان به شکلی که امروز آنها را میشناسیم نبودند، اما همان مفاهیم اولیه باعث شکلگیری مفاهیم امروزی در قرن بیستم شدند. از آن زمان و حدود دهه ۴۰ میلادی، مفاهیم اولیه به سرعت رشد و تغییر کردند و به نرمافزارها و تکنولوژیهایی تبدیل شدند که ما امروز میشناسیم.
نمایش
در مسیر پیشرفت مفهوم توسعه نرمافزار، ترکیبهایی از مفاهیم مختلف و جدید ایجاد شدند که به فرایند پیشرفت تکنولوژی کمک شایانی کردند؛ یکی از آنها هوش مصنوعی است. مفهوم هوش مصنوعی در دهه ۵۰ میلادی معرفی شد و از آن زمان دستخوش تغییرات فراوانی شده است.
امروزه ترکیب هوش مصنوعی با توسعه نرمافزار و وبسایت، به ترکیبی برنده تبدیل شده است که تاثیر بسیار مثبتی روی فرایندهای مختلف توسعه نرمافزار دارد. در این مقاله قصد داریم به بررسی تاثیرات هوش مصنوعی در توسعه وب و نرمافزار بپردازیم و سپس، تاثیر هوش مصنوعی در شرکتهای ایرانی را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
تاثیرات هوش مصنوعی بر فرایند توسعه نرمافزار و توسعه وب
در گذشته توسعه نرمافزار یک فرایند زمانبر، تکرارشونده و سخت بود که تمام فرایندهای آن از جمله طراحی و معماری نرم افزار، تحلیل، تست و انتشار باید به صورت دستی انجام میشدند. اما با ظهور هوش مصنوعی، انقلابی در تکنولوژی جهان رخ داد و توسعه وب و نرمافزار هم از این انقلاب بیبهره نبودند.
با ادغام هوش مصنوعی در فرایند توسعه نرمافزار و وبسایت، تغییرات چشمگیری در این فرایندها رخ داد. افزایش سرعت توسعه، کاهش خطای انسانی، حذف و اتوماسیون تسکهای تکراری و موارد این چنینی، از جمله تاثیرات هوش مصنوعی بر فرایند توسعه نرمافزار هستند. در ادامه چند نمونه از این تاثیرها را دقیقتر بررسی میکنیم.
دستیارهای توسعه و کدنویسی
یکی از کاربردهای هوش مصنوعی در توسعه وب و نرمافزار، ارائه دستیارهای هوشمند کدنویسی است. در حال حاضر در بسیاری از محیطهای توسعه (IDE) شاهد سیستمهای توصیهگر (recommender systems) هستیم که به شما در نوشتن و تکمیل کد کمک میکنند. وجود این سیستمها به افزایش سرعت کدنویسی شما کمک خواهد کرد.
اتوماسیون تسکهای تکراری
در فرایند توسعه نرمافزار، تسکهایی وجود دارند که مداوم در حال تکرارند. برای مثال انواع تستها، کدنویسی و توسعه بلوکهای کد و عیبیابی، از نمونه این تسکها هستند. هرچند وجود این تسکها در فرایند ضروری است، اما انجام دادن آنها معمولا دلچسب نیست و تبدیل به یک روتین زمانبر میشود.
به همین خاطر الگوریتمهای هوش مصنوعی وجود دارند که میتوانند الگوی عملکردی این تسکها را بیاموزند و آنها را به صورت خودکار در فواصل زمانی مشخص و یا با دستور کاربر، انجام دهند.
استفاده از تحلیلهای پیشبینانه برای بهبود پایداری نرمافزار
یکی دیگر از کاربردهای هوش مصنوعی، پیشبینی رفتار کد بر اساس الگوها و روندهای تکرارشونده است. ابزارهای هوش مصنوعی میتوانند رفتار کاربران، اضافه بار (load) سیستم و مشکلات احتمالی را پیشبینی کنند و بر این اساس در موقعیتهای لازم، بهبودهای لازم را ایجاد کنند.
این فرایند به مرور باعث میشود تا پایداری نرمافزار افزایش یابد و در صورت لزوم و در مواقعی مانند بهروزرسانی و تغییر در پلتفرم، نرمافزار به صورت خودکار خود را با این تغییرات سازگار کند.
کاهش هزینههای نگهداشت
در نتیجه تمام تاثیراتی که هوش مصنوعی روی فرایند توسعه نرمافزار و وب دارد، میتوانیم شاهد کاهش هزینههای نگهداشت آنها باشیم. فاز نگهداشت نرمافزار، بخش زیادی از زمان و انرژی توسعهدهندگان را به خود اختصاص میدهد. به همین خاطر استفاده از پتانسیل هوش مصنوعی برای پیدا کردن و رفع خطاها، ایجاد تغییرات لازم و بهبود عملکرد سیستم، میتواند این زمان و انرژی را کاهش داده و بهینه کند.
استفاده از ظرفیتهای هوش مصنوعی در ایران
شاید در وهله اول اینطور به نظر برسد که در ایران هوش مصنوعی چندان پذیرفته شده نیست و موارد استفاده آن کم است؛ اما واقعیت چیز دیگری است. بسیاری از شرکتهای فناوری یا شرکتهایی که در زمینههای مختلف از فناوری بهره میبرند، از مزایای هوش مصنوعی هم استفاده میکنند.
برای مثال در حوزه مالی، شرکتهای فعال در زمینه فناوریهای مالی یا فینتک از ظرفیت هوش مصنوعی و پلتفرمها برای اموری مانند بهبود خدمات خود، پیشگیری از تقلب در تراکنشها، پیشنهادات سرمایهگذاری بر اساس داده قبلی و تحلیلهای هوش مصنوعی و بسیاری از موارد دیگر استفاده میکنند. یکی از شرکتهای فینتک پیشرو در استفاده از ظرفیتهای هوش مصنوعی، ویستا سامانه آسا است.
ویستا سامانه آسا
ویستا سامانه آسا یک شرکت فعال در حوزه فناوریهای مالی و زیر مجموعه گروه مالی آگاه است. محصول شاخص این شرکت، سامانه معاملاتی «آساتریدر» است که برای معاملات اوراق بهادار و به طور اختصاصی با توجه به نیاز بازار طراحی شده است. اگر نگاهی دقیق به این شرکت بیندازیم، ردپای حضور هوش مصنوعی در بخشهای مختلف آن را خواهیم دید.
اگر به حوزه توسعه نرمافزارهای مالی، هوش مصنوعی و هوش تجاری، تحلیل نرمافزار و حوزههای فنی مختلف علاقه دارید، میتوانید از صفحه «همکاری با آسا» در سایت این شرکت، موقعیتهای شغلی مختلف را ببینید و در صورت تمایل رزومه خود را برای این شرکت ارسال کنید. همچنین اگر به خواندن مقالاتی در زمینه هوش مصنوعی و توسعه نرمافزار و مقالات عمومی تکنولوژی علاقه دارید، میتوانید سری به «بلاگ آسا» بزنید و از مقالات این بلاگ استفاده کنید.
/ پایان رپرتاژ
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و کلاسیک وب هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد.
آخرین دیدگاه ها
تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.