گاهی به علت کمبود کاغذ یا گیر کردن آن دستگاه پرینتر متوقف می شود و معمولا در این مواقع لازم است آن را خاموش کنیم و به بررسی عامل این مشکل بپردازیم؛ اما مشکل این جا است که بعد از اتصال مجدد پرینتر اسنادی که دفعات قبل قرار بود پرینت گرفته شوند همچنان در حافظه دستگاه پابرجا هستند و چاپ آن ها نسبت به اسناد جدید تر برای پرینتر در اولویت قرار دارد. اگر کاربر ویندوز ویستا، ۷ ، ۸ و ویندوز ۱۰ هستید مطلب امروز کلاسیک وب به شما در پاک کردن و ریست تاریخه پرینتر جهت جلوگیری از پرینت اسناد قبلی به صورت خودکار کمک خواهد کرد.
۳ روش کنسل کردن دستور پرینت گیر کرده و پاک کردن حافظه پرینتر ویندوز
How to Cancel or Delete a Stuck Print Job in Windows
وقتی که تاریخچه چاپگر پاک نشده باشد و پرینت اسناد قبلی تکمیل نشده باشد پرینتر به صورت خودکار اسناد جلوتر در صف پرینتر را چاپ می کند. برای اهداف مختلف نظیر پرینت گرفتن اس ام اس ، پیام تلگرام و سایر پیامرسان ها، جزوات یا چاپ هر سند دیگری لازم است به روش زیر تاریخچه را پاک کنید.
جلوگیری پرینت خودکار اسناد با پاک کردن تاریخچه پرینتر و شروع مجدد Print Spooler
اولین کار پاک کردن تاریخچه و سپس فعال کردن سرویس پرینتر است؛ چون به صورت پیش فرض هیچ عملیات ناموفقی در پرینتر حذف نمی شود و با روشن کردن پرینتر مجددا پرینت آن ها از سر گرفته می شود. به این منظور باید سرویس Print Spooler را متوقف کنید و کش پرینت را از بین ببرید. برای انجام این کار دو روش در ادامه می خوانید:
پاک کردن تاریخچه پرینترو شروع مجدد Print Spooler به صورت دستی
برای پاک کردن کش پرینتر ابتدا باید سرویس Print Splooer را غیرفعال کنید. در بخش Start یا جستجو ویندوز کلمه services را تایپ کرده و روی آن کلیک کنید.
در پنجره Services عبارت Print Spooler را پیدا کنید و روی آن دو بار کلیک نمایید تا پنجره properties باز شود.
از پنجره properties روی تب General کلیک کرده و گزینه Stop را انتخاب کنید. سپس این پنجره را به حالت باز رها کنید چون در آینده باز هم بدان نیاز خواهیم داشت.
File Explorer را در ویندوز باز کنید و آدرس زیر را داخل بخش جستجو آن پیست نمایید:
%windir%System32spoolPRINTERS
بعد از زدن اینتر پیغامی به شکل زیر ظاهر می شود که از شما مجوز دسترسی به این فولدر را می خواهد.
تمام محتوا این فولدر را انتخاب و به طور کلی حذف کنید.
حال به پنجره properties که قبلا آن را باز گذاشته بودید برگردید و با کلیک روی گزینه Start مجددا سرویس Print Spooler را فعال کنید.
بعد از اتمام این بخش تمام پنجره ها را با انتخاب گزینه ok ببندید. اگر تمام مراحل به درستی اتجام شده باشد فایل ها داخل لیست در صف پرینت قرار می گیرند و می توانید به دلخواه برای پرینت مجدد آن ها اقدام کنید.
حل مشکل ماندن فایل پرینت شده در پرینتر و پرینت شدن پشت سرهم با شروع مجدد Print Spooled توسط فایل Batch
اگر پاک کردن تاریخچه پرینتر به صورت دستی و غیرفعال کردن سرویس Print Spooler برای حل مشکل پرینتر بی فایده بود این کار را می توانید با ساخت فایل Batch و مطابق با مراحلی که در ادامه می خوانید انجام دهید. برنامه ویرایش متنی نظیر نوت پد یا هر برنامه مشابه نصب شده روی سیستمتان را باز کنید و خطوط زیر را عینا وارد کنید. دقت کنید هر خط به صورت مجزا وارد شود و برای وارد کردن خط بعدی اینتر را بزنید.
net stop spooler
del /Q /F /S “%windir%System32spoolPRINTERS*.*”
net start spooler
حال از طریق منو file این خطوط را با فرمت .bat ذخیره کنید. در بخشی که باید نام فایل را مشخص کنید فرمت را مطابق با شکل زیر روی *.* قرار دهید. حال اسم دلخواهتان رابا پسوند .bat تایپ کرده و روی Save کلیک کنید.
کافی است دو بار روی فایلی که ساخته اید کلیک کنید تا تاریخچه پرینتر پاک شود.
لغو تمام یا بخشی از اسناد در انتظار پرینت
اگر ترفند های قبلی برای پاک کردن تاریخچه پرینتر و حذف دستور پرینت کارآمد نبود باید تمام اسنادی را که به دلیل گیر کردن کاغذ یا کمبود آن متوقف شده اند پاک کنید.
در بخش جستجو ویندوز کلمه devices را تایپ کنید و سپس Devices and Printers را از بخش کنترل پنل انتخاب نمایید.
در پنجره Devices and Printers روی تصویر پرینتری که با آن مشکل دارید راست کلیک کنید و See what’s printing را انتخاب نمایید تا صف پرینت ظاهر شود.
صف پرینت تمام فایل های در انتظار پرینت را به شما نشان می دهد. اگر تعدد فایل ها بالا است و نمی دانید کدام یک از فایل ها جلوتر از بقیه برای دانلود قرار دارند روی ستون Submitted کلیک کنید تا فایل ها به ترتیب زمان قرار گرفتن خود برای دانلود ردیف شوند.
روی پروژه جدیدتر راست کلیک کرده و Restart را انتخاب کنید.
اگر با این کار هم موفق نشدید از فایل فعلی خود پرینت بگیرید باید پرینت تمام اسناد موجود را لغو کنید. به این منظور روی هر یک از فایل ها راست کلیک و این بار Cancel را انتخاب نمایید.
برای لغو هر سند با پیغام زیر مواجه می شوید که باید روی Yes کلیک کنید.
در نهایت اگر باز هم با وجود لغو اسناد قبلی پرینت انجام نمی شود این بار تمام فایل های قبلی و فایل هایی که تازه وارد کرده اید را لغو و متوقف نمایید. بدین منظور از منو Printer گزینه Cancel all documents را انتخاب کنید.
تجربه و نظرات شما ؟
راهکار شما برای جلوگیری از پرینت خودکار اسناد قبلی در پرینتر و حذف تاریخچه پرینت چیست؟ تجربه های خود را با ما در میان بگذارید.
آخرین دیدگاه ها
تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.