شاید برای شما هم پیش آمده باشید که لپ تاپ خود را روشن کرده باشید و ناگهان متوجه شده باشید که تاچ پد کار نمی کند. 💻 در این شرایط، اگر موس نداشته باشید ممکن است کل کار شما مختل شود. برای حل چنین مشکلی ممکن است لپ تاپ خود را برای تعمیر به یک تکنسین بسپارید، اما توصیه می کنیم که قبل از انجام این کار مطلب دلیل کار نکردن تاچ پد لپ تاپ چیست امروز کلاسیک وب را دنبال کنید، شاید خودتان بتوانید مشکل کار نکردن تاچ پد لپ تاپ تان را حل کنید.
نمایش
چرا تاچ پد لپ تاپ کار نمی کند؟
Why My Laptop Touchpad Is Not Working?
به طور خلاصه روش های حل مشکل و دلایل کار نکردن تاچ پد لپ تاپ در ویندوز موارد زیر هستند:
- تداخلات نرم افزاری: برای حل تداخلات نرم افزاری به سادگی می توانید سیستم خود را ریستارت کنید.
- غیرفعال شدن Trackpad: وارد Settings شوید و به مسیر Bluetooth & devices > Touchpad بروید و از فعال بودن Touchpad اطمینان حاصل کنید.
- مشکلات درایور تاچ پد: از طریق Device Manager برای آپدیت یا حذف درایور تاچ پد لپ تاپ خود اقدام کنید.
- بایوس را بررسی کنید: با استفاده از کلید F2 (یا هر کلید مرتبط با برند و مدل لپ تاپ تان) وارد بایوس شوید. کلید F7 را فشار دهید. به سربرگ Advanced بروید و گزینه Disable کنار Internal Pointing Device را انتخاب کنید. تغییرات را ذخیره کنید. به سربرگ بازگردید و این بار Enabled کنار Internal Pointing Device را انتخاب کنید. تغییرات را ذخیره کنید.
- ریست تنظیمات تاچ پد: به مسیر Settings > Bluetooth & devices > Touchpad بروید و روی فلش کنار Touchpad کلیک کنید. حالا دکمه Reset کنار Reset touchpad settings and gestures to defaults را انتخاب کنید.
توجه: لطفا مطمئن شوید که برای امتحان کردن راه حل های زیر موس در اختیار دارید.
۱۰ راهکار مختلف برای حل مشکل کار نکردن تاچ پد لپ تاپ را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش می دهیم.
۱- تداخل نرم افزاری را بررسی کنید
علت کار نکردن تاچ پد لپ تاپ در ویندوز ۱۰ یا ۱۱ شما می تواند به این مسئله ربط پیدا کنید که سیستم عامل شما با یک برنامه در حال اجرا تداخل دارد. در این صورت می توانید برنامه را ببندید و یا لپ تاپ خود را ریستارت کنید. اگر نمی توانید دستگاه را ریستارت کنید، دکمه پاور را برای چند ثانیه نگه دارید تا لپ تاپ ریستارت شود، بعد از بالا آمدن ویندوز احتمالا مشکل تاچ پد لپ تاپ شما حل خواهد شد.
۲- غیرفعال شدن Trackpad علت کار نکردن تاچ پد لپ تاپ ایسوس؛ ایسر و..
هنگام استفاده از ماوس، برای جلوگیری از حرکت تصادفی مکان نما در حین تایپ، ویندوز این قابلیت را دارد که تاچ پد را غیرفعال کند. بنابراین شاید بتوانید تنظیمات خود را بررسی کنید و بررسی کنید که تاچ پد فعال است یا خیر.
کلید Win +I را با هم فشار دهید تا وارد صفحه Settings شوید. بعد به مسیر Bluetooth & devices > Touchpad بروید.
حالا مطمئن شوید که Touchpad فعال است.
اگر این گزینه ار قبل فعال است، روی منوی کشویی کلیک کنید و مطمئن شوید که گزینه Leave touchpad on when a mouse is connected فعال است.
برخی از لپ تاپ ها یا درایورهای موس دارای ویژگی هستند که هنگام اتصال ماوس اکسترنال به طور خودکار تاچ پد را غیرفعال می کند. شاید بتوانید سعی کنید ماوس اکسترنال را جدا کنید تا ببینید که این کار مشکل کار نکردن تاچ پد لپ تاپ لنوو، ایسوس و غیره را حل می کند یا خیر.
۳- کار نکردن تاچ پد لپ تاپ اچ پی، ایسوس و غیره به علت مشکل درایور
اگر به تازگی ویندوز خود را به نسخه جدیدتری آپدیت کرده اید، این احتمال وجود دارد که با تاچ پد شما سازگار نباشد یا در طول فرایند بروزرسانی، آپدیت کامل انجام نشده باشد. برای رفع این مشکل می توانید بروزرسانی، نصب مجدد یا غیرفعال کردن درایور تاچ پد را امتحان کنید تا ببینید که مشکل رفع می شود یا خیر.
آپدیت درایور تاچ پد
برای آپدیت درایور تاچ پد به صورت زیر عمل می کنیم:
کلیدهای Win + S را با هم فشار دهید و Device Manager را سرچ کنید. روی مرتبط ترین گزینه کلیک کنید.
حالا روی Human Interface Devices کلیک کنید و بعد روی I2C HID Device کلیک راست کنید و Update driver را انتخاب کنید.
در صفحه بعدی دو گزینه در اختیار خواهید داشت: Search automatically for drivers و Browse my computer for drivers. اگر درایور تاچ پد را ندارید می توانید از گزینه Automatic استفاده کنید.
غیرفعال کردن درایور تاچ پد
برای غیرفعال کردن درایور تاچ پد به صورت زیر عمل می کنیم:
می توانید درایور تاچ پد را در لپ تاپ در ویندوز خود غیرفعال کنید و بعدا دوباره آن را فعال کنید تا ببینید آیا با این کار مشکل حل می شود یا خیر.
بر روی I2C HID Device کلیک راست کرده و گزینه Disable device را انتخاب کنید.
روی Yes کلیک کنید و عملیات را تایید کنید.
سپس لپ تاپ خود را ریستارت کنید و دوباره به Device Manager بروید.
سپس روی I2C HID Device کلیک راست کرده و این بار گزینه Enable device را انتخاب کنید.
حذف درایور تاچ پد
برای حذف تاچ پد به صورت زیر عمل می کنیم:
اگر دو راه حل بالا برای شما کار نکرد، سعی کنید درایور تاچ پد خود را حذف کنید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که گزینه Uninstall device را انتخاب کنید.
سپس روی دکمه Uninstall کلیک کنید.
بعد از انجام این کار، لپ تاپ خود را ریستارت کنید تا ویندوز به طور خودکار درایور تاچ پد را بعد از ریستارت شدن نصب کند.
۴- به دنبال تنظیمات تاچ پد در BIOS/UEFI بگردید
چند نفر از کاربران به این نکته اشاره کرده اند که توانسته اند مشکل کار نکردن تاچ پد لپ تاپ در ویندوز ۱۱ و ۱۰ خود را با غیرفعال کردن و سپس فعال کردن مجدد Internal Pointing Device از بایوس، حل کنند.
گرچه ایجاد تغییر در بایوس به طور بالقوه می تواند منجر به ایجاد شرایط غیرقابل پیش بینی شود، بنابراین توصیه می کنیم هنگام امتحان کردن این روش با احتیاط عمل کنید.
برای ورود به تنظیمات بایوس، اولین کاری که باید انجام دهید این است که لپ تاپ خود را خاموش کنید، دکمه پاور را فشار دهید و سپس به فشار دادن دکمه F2 ادامه دهید تا صفحه بایوس ظاهر شود. توجه داشته باشید که به ازای برند یا مدل لپ تاپ ممکن است نیاز به فشار دادن کلید دیگری به غیر از F2 داشته باشید. مدل لپ تاپ خود را سرچ کنید تا بدانید کدام کلید را باید فشار دهید.
برای مشاهده Advanced Mode کلید F7 را فشار دهید.
سپس به تب Advanced بروید و گزینه Disabled را در کنار تنظیمات Internal Pointing Device انتخاب کنید.
بعد به تب Save & Exit بروید و گزینه Save Changes را انتخاب کنید و در نهایت دکمه اینتر را فشار دهید.
حالا دوباره به تب Advanced بروید و این بار گزینه Enabled را برای تنظیمات Internal Pointing Device انتخاب کنید.
این بار به تب Save & Exit بروید، گزینه Save Changes and Exit را انتخاب کنید و کلید اینتر را فشار دهید.
تصمیم خود را با انتخاب OK تایید کنید.
هنگامی که لپ تاپ شما بوت شد، بررسی کنید که آیا کار نکردن تاچ پد لپ تاپ ایسر، ایسوس، لنوو و غیره حل شده است یا خیر.
۵- ریست تنظیمات تاچ پد برای حل مشکل کار نکردن تاچ پد لپ تاپ ایسوس و …
اگر فکر می کنید که تغییرات اخیری که در تنظیمات تاچ پد ایجاد کرده اید باعث ایجاد مشکل کار نکردن آن شده است می توانید تنظیمات را ریست کنید. با این کار همه تنظیمات به حالت اولیه خود باز می گردند و عملکرد مناسب بازیابی می شود. برای انجام این کار:
به مسیر Settings > Bluetooth & devices > Touchpad بروید.
سپس روی آیکن فلش رو به پایین در کنار سوئیچ Touchpad کلیک کنید.
در نهایت روی دکمه Reset کنار Reset touchpad settings and gestures to defaults کلیک کنید.
۶- بدافزارها علت کار نکردن تاچ پد لپ تاپ در ویندوز ۱۰ و ۱۱
غالبا بدافزارها می توانند باعث رفتار غیرعادی لپ تاپ و از جمله کار نکردن تاچ پد لپ تاپ شود. بنابراین سعی کنید از یک نرم افزار آنتی ویروس خوب برای اسکن کل سیستم خود استفاده کنید. اگر در حال حاضر چنین نرم افزاری ندارید، میتوانید ابزار آنتی ویروس داخلی ویندوز را امتحان کنید. برای انجام این کار:
با استفاده از کلیدهای Win + S برنامه Windows Security را در لپ تاپ خود جستجو و باز کنید.
به بخش Virus & threat protection بروید و Scan options را انتخاب کنید.
گزینه Full scan را انتخاب کنید و بعد روی دکمه Scan now کلیک کنید.
۷- حالت Safe Mode را امتحان کنید
دلیل کار نکردن تاچ پد لپ تاپ ایسوس، ایسر و غیره می تواند به تداخل برنامه ها برگردد. شما می توانید از حالت سیف مد برای حل این مشکل استفاده کنید و برنامه هایی که اخیرا نصب کرده اید را شناسایی و حذف کنید تا ببینید مشکل تاچ پد لپ تاپ شما حل می شود یا خیر. برای بوت شدن به حالت Safe Mode به صورت زیر عمل می کنیم:
کاربران ویندوز ۱۰ به مسیر Settings > Update & Security > Recovery بروند و بعد روی دکمه Restart now واقع در زیر گزینه Advanced Startup کلیک کنید.
کاربران ویندوز ۱۱ Windows Settings (Win+ I) > Windows Update > Advanced options > Recovery بروند و بعد روی دکمه Restart در کنار Advanced startup کلیک کنید.
سپس دکمه Restart now را انتخاب کنید تا تصمیم خود را تایید کنید.
همچنین می توانید کلید Shift را فشار داده و نگه دارید و روی منوی Start کلیک کنید، دکمه Power را انتخاب کنید و بعد Restart را انتخاب کنید.
سپس روی Troubleshoot کلیک کنید.
Startup Settings را انتخاب کنید.
سپس روی Advanced options کلیک کنید.
حالا دکمه Restart را انتخاب کنید.
بعد کلید عددی یا کلید تابع را فشار دهید تا گزینه ها انتخاب شوند. برای ما عدد ۴ گزینه Enable Safe Mode است، بنابراین F4 یا کلید عددی ۴ را فشار می دهیم.
پس از انتخاب گزینه، لپ تاپ شما دوباره راه اندازی می شود و با حالت Safe Mode راه اندازی می شود. برای تأیید اینکه در حالت ایمن هستید، نوشته Safe Mode را در گوشه صفحه خود بررسی کنید.
بررسی کنید که آیا مشکل کار نکردن تاچ پد لپ تاپ شما حل شده است یا خیر. اگر حل شده بود لپ تاپ خود را ریستارت کنید تا از حالت سیف مد خارج شوید و بعد فرآیند حذف برنامه های نصب شده اخیر را آغاز کنید.
۸- آپدیت یا رول بک بروزرسانی ویندوز
هر بروزرسانی جدید ویندوز ویژگی ها و رفع مشکلاتی که قبلا شناخته شده اند را به ارمغان می آورد، اما ممکن است باگ ها و اشکالات جدیدی را هم به همراه داشته باشند. شاید بهتر باشد ویندوز خود را به روز کنید. این کار می تواند مشکل تاچ پد شما را حل کند.
برای آپدیت ویندوز به صورت زیر عمل می کنیم:
در ویندوز ۱۰ به مسیر Settings (Windows Key + I) > Update & Security > Windows Update بروید و سپس دکمه Check for updates را انتخاب کنید.
برای ویندوز ۱۱ به مسیر Settings > Windows Update بروید و سپس روی دکمه Check for updates کلیک کنید.
در همین حال اگر تاچ پد شما بعد از بروزرسانی به بیلد جدید تر ویندوز کار نمی کنید، می توانید به بیلد قبلی برگردید. برای انجام این کار کافیست به مسیر Settings (Windows Key + I) > System > Recovery بروید و روی دکمه Go back کلیک کنید. بعد از آن می توانید دستورالعمل های روی صفحه را دنبال کنید.
۹- ویندوز را دوباره نصب کنید
اگر هیچ یک از راه حل های بالا به حل مشکل کار نکردن تاچ پد لپ تاپ شما کمک نکرده است، پس شاید لازم باشد که برای نصب ویندوز اقدام کنید.
بهعلاوه، اگر بخشی از برنامه Windows Insider هستید، باید به نسخه پایدار تغییر دهید، زیرا Windows Insider معمولاً در لبهی ویژگیها و بهروزرسانیهای جدید هستند که گاهی اوقات میتواند باعث بیثباتی شود، مانند کار نکردن تاچ پد شود.
۱۰- نصب تاچ پد جدید
در حالی که بسیاری از راه حل های بالا به شما کمک می کنند تا مشکل کار نکردن تاچ پد را برطرف کنید، اگر هنوز کار نمی کند، تنها گزینه باقیمانده نصب یک تاچ پد جدیدتر روی لپ تاپ است و یا از یک موس اکسترنال استفاده کنید.
سوالات متداول
چرا تاچ پد لپ تاپ کار نمیکنه؟
دلایل مختلفی برای کار نکردن تاچ پد لپ تاپ وجود دارد. ممکن است یک برنامه در عملکرد لپ تاپ شما اختلال ایجاد کرده باشد، یا در تنظیمات تاچ پد را به صورت اتفاقی غیرفعال کرده باشید. در برخی از سیستم ها ممکن است با نصب ماوس به طور خودکار تاچ پد غیرفعال شود. در هر صورت استفاده از راه حل های بالا می تواند مشکل شما را حل کند.
جمع بندی
کار نکردن تاچ پد لپ تاپ می تواند در کار شما اختلال ایجاد کند. چند راه حل مختلف وجود دارد که می توانید برای حل این مشکل دنبال کنید. می توانید با ریستارت کردن سیستم مراحل عیب یابی را شروع و با نصب تاچ پد جدید عملیات عیب یابی را خاتمه دهید. در هر صورت استفاده از یک ماوس اکسترنال را هم می توان به عنوان راه حلی در نظر گرفت که شما را درگیر عملیات عیب یابی نمی کند.
نظرات و پیشنهادات شما؟
امیدواریم با استفاده از مطلب دلیل کار نکردن تاچ پد لپ تاپ چیست توانسته باشید مشکل لپ تاپ خود را حل کنید. اگر روش دیگری می شناسید یا نظر یا پیشنهادی دارید می توانید در بخش نظرات این مطلب با ما در میان بگذارید.
آخرین دیدگاه ها
تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.