پیشرفت تکنولوژی و ارتباطات در چندین سال اخیر بسیار سریع و جالب اتفاق افتاده است. دکل های های مخابراتی نیز اکنون دیگر به جزئی از زندگی مردم تبدیل شده اند و لازمه این پیشرفت هستند اما آیا این دکل های مخابراتی ضرری برای ما ندارند؟ امروز در کلاسیک وب به معرفی مضرات و خطرات دکل های مخابراتی می پردازیم و تاثیر امواح آن بر بدن انسان و فاصله مجاز از آنها را بررسی می کنیم.
فاصله مجاز از دکل های مخابراتی چقدر است؟ عوارض دکل ها برای انسان
Damages and Hazards of Cell Towers on Human Health
شما نسبت به پدر بزرگ و مادر بزرگ خود، بیش از ۱۰۰ میلیون برابر بیشتر در معرض تابش امواج الکترومغناطیسی هستید! یکی از دلایل این اتفاق وجود اشعه های برج های مخابراتی و آنتن های مایکروویو می باشد. برج های مخابراتی می توانند تا حتی ۷۰ کیلومتر موج های خود را انتقال دهند. در ادامه مطلب به بررسی دقیق تر این موضوع می پردازیم.
نگاهی نزدیک تر به کل های مخابراتی
دکل های مخابراتی (و یا سایت های مخابراتی) آنتن ها و دیگر تجهیزات ارتباطی را در ارتفاعی مناسب نگه می دارند. این تجهیزات منطقه ای را در حدود چند کیلومتر با امواج رادیویی با قدرت بالا که با نام مایکروویو (Microwaves) شناخته می شوند را تحت پوشش قرار می دهند. نصب این دکل ها با قوانین نصب دکل های مخابراتی انجام می شود که برای استفاده از تلفن های همراه و همچنین اینترنت های همراه مانند WiMax، WiFi، شبکه های بی سیم و سایر ارتباطات بی سیم کاربرد دارند. این برج ها می توانند در مناطق کوهستانی تا حدود ۳ کیلومتر و در مناطق باز تا ۷۰ کیلومتر نیز امواج خود را انتشار دهند.
در مناطق شهری این نفوذ به دلیل وجود موانع کمتر می شود ولی این امواج قادرند از آجر و فلز نیز عبور کنند. نسخه های کوچکتر از این دکل ها که روی سقف خانه ها یا ادارات و یا روی بیلبورد ها نصب می شوند، معمولا برد کمتر ۲۰۰ تا ۴۰۰ متری دارند. دکل هایی که روی سقف خانه ها نصب می شوند خطرات بیشتری برای ساکنین آن خانه دارند زیرا سیگنال هایی در فرکانس ۱۹۰۰ مگاهرتز ساطع می کنند که برخی از مطالعات اخیر نشان داده ای امواج بر هرگونه ارگانسیم زیستی تا حدودی تاثیر می گذارد. علاوه بر آن اشعه ماوراء بنفش این برج ها فرکانس بالاتر از امواج رادیویی هم دارند. فرکانس قوی تر، موج قوی تر و در نتیجه اثر قوی تری روی موجودات زنده ایجاد می کند.
برای آشنایی بیشتر با امواج مایکروویو و ضرر های آن می توانید مطلب اشعه مایکروویو چیست؟ آشنایی با مضرات و خطرات امواج مایکروویو و مایکروفر را نیز بخوانید.
تاثیرات امواج دکل های مخابراتی روی سلامتی
یکی از بحث هایی که در مورد این دکل ها مطرح است، تاثیر آن بر سلامتی انسان و عوارض دکل های مخابراتی می باشد. امواح مایکروویو منتشر شده می تواند با امواج مغناطیسی بدن یا EMF تداخل داشته باشد که در نتیجه باعث بروز انواع مشکلات بالقوه ای در سلامتی می شود. از جمله این مشکلات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سر درد
- از دست دادن و ضعیف شدن حافظه
- استرس قلب و عروقی
- کم شدن تعداد اسپرم ها
- ایجاد تولد های ناقص
- سرطان
همچنین پیشنهاد می کنیم مطلب خطرات گذاشتن لپ تاپ روی پا و مضرات لپ تاپ برای بدن انسان چیست؟ را نیز مطالعه نمایید.
مطالعات خطرات امواج برج های مخابراتی
مطالعات مختلفی در زمینه مضرات دکل های مخابراتی انجام شده است. یک مطالعه توسط چند پزشک که در شهر نایلا در جنوب آلمان هم انجام شد که در سال ۲۰۰۴ گزارش آزمایش آن را منتشر کردند، جمعیتی که نزدیک به دو آنتن مخابراتی که در سال های ۱۹۹۳ و ۱۹۹۷ میلادی در Naila نصب شده بود زندگی می کردند، مریض های مبتلا به سرطان بیشتری را نسبت به افرادی که دورتر بودند را داشتند.
این بررسی روی ۱۰۰۰ نفر در طول دوره ۱۰ ساله بررسی شد که نشان داده است کسانی که در فاصله کمتر از ۴۰۰ متری دکل ها زندگی می کردند، ۳ برابر بیشتر از کسانی که در فاصله دورتری از این دکل ها بودند مبتلا به سرطان شده اند که بیانگر تاثیر این امواج می باشد. این نتایج به صورت استاندارد بوده و بدون تنوع قومی و نژاد افراد، عدم وجود صنعت های سنگین در منطقه، عدم عبور کابل ولتاژ قوی یا قطار های الکتریکی در منطقه به دست آمده است.
فاصله مجاز از دکل های مخابراتی
یکی از راه های در امان ماندن از مضرات امواج برج های مخابراتی، رعایت فاصله است. قطعا هرچه فاصله بیشتر باشد، امنیت و سلامتی نیز افزایش می یابد. با توجه به زیاد شدن تعداد این دکل ها، باید منطقه ای ایمن که از تمام دکل ها فاصله مناسبی را داشته باشد را برای زندگی پیدا کنید. هر دکل فضایی تحت عنوان حریم دکل های مخابراتی دارد. فاصله زیر ۵۰ متر از دکل، مانند زندگی کردن در یک دستگاه اجاق مایکروویو می باشد که بسیار خطرناک است. پیشنهاد می شود حداقل فاصله ۴۰۰ متری را از این دکل ها برای منطقه زندگی خود به عنوان فاصله ایمن از دکل مخابرات حفظ کنید.
نظرتان راجب ضرر امواج وای فای چیست؟ می توانید مطلب آیا امواج وای فای واقعا برای انسان مضر است؟ را نیز در همین زمینه مطالعه نمایید.
اثرات و عوارض امواج آنتن های تلفن روی سایر جانداران
این اثرات فقط روی انسان نمی باشد و روی هر جاندار دیگری تاثیر می گذارد. طبق بررسی های انجام شده، گنجشک هایی که در نزدیکی این امواج و دکل های مخابراتی BTS بوده اند دچار مشکلاتی شده اند. این امواج به جنین و تخم های آن ها آسیب زده است و ضخامت جمجمه و پوسته تخم گنجشک ها را کاهش داده است. علاوه بر آن سنسور ردیابی را نیز در آن ها مختل کرده است و ممکن است نتوانند لانه خود را پیدا کنند و باید از زادگاهشان و احتمالا بچه های کوچکشان دور شوند.
نظر دولت ها راجب ضرر های دکل های مخابراتی بر سلامتی
البته وجود این خطرات به طور کامل اثبات نشده است. انجمن سرطان آمریکا اعلام کرده است که با توجه به شواهد، نمی توان اعلام کرد که امواج دکل های تلفن همراه برای سلامتی مضر باشند، زیرا در تحقیقاتی بعضی از افراد از احساس سردرد و.. در نزدیکی دکل ها مواجه شده اند اما نمی توان به طور قطع گفت که این تاثیر ناشی از این امواج است. سازمان بهداشت جهانی هم اعلام کرده است که احتمال سرطان زایی بر اثر این امواج برای انسان وجود دارد ولی به به اثبات و قطعیت نرسیده است. بنابر این نتیجه روشنی از پیامد های این عوارض مشخص نیست و دولت ها آن ها را مضر نمی دانند که مخالف نظر بعضی از پزشکان است.
پیشنهاد می کنیم مطلب برق گرفتگی چیست؟ چه مضرات و فوایدی برای بدن انسان دارد؟ را نیز مطالعه نمایید.
پس در نهایت این امواج ضرر دارند یا نه؟ چه کاری باید انجام دهیم
در زندگی امروزی نمی توان نقش انواع دکل های مخابراتی را نادیده گرفت و حذف آن ها ممکن نیست. از طرفی خطرناک بودن این امواج برای دولت ها هم به اثبات نرسیده است. بنا براین پیشنهاد می شود تا جایی که می توانید در مناطقی به دور از این دکل ها و در فاصله ای حداقل ۴۰۰ متری زندگی کنید تا زندگی سالم تری داشته باشید. ممکن است در آینده تکنولوژی های بی ضرر تری کشف و اختراع شوند ولی تا آن زمان با رعایت فاصله از زندگی سالم تر خود لذت ببرید.
نظرات و پیشنهادات شما؟
امروز به معرفی ضررات آنتن های مخابراتی و فاصله ایمن از آن ها پرداختیم. فاصله محل زندگی شما به دور از این دکل ها است؟ شما می توانید نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود را در این زمینه در دیدگاه این پست با ما به اشتراک بگذارید.
آخرین دیدگاه ها
تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.