شاید تعداد نرمافزارهایی که برای گوشیهای اندروید ساخته میشود، حتی قابل شمارش هم نباشد. روز به روز هم به تعداد این برنامهها اضافه میشود. اما همه آنها قابل اعتماد نیستند ☠️ در این مطلب از کلاسیک وب به معرفی ۸ برنامه مخرب و خطرناک اندروید که نباید نصب کنید! میپردازیم.
شناسایی برنامه های مخرب گوشی اندروید
۸ Most Dangerous Android Apps You Should Not Install on Your Phone
همه برنامههایی که برای گوشیهای هوشمند منتشر میشوند، قابل اطمینان نیستند. برخی از آنها میتوانند دادههای شخصی کاربر را بدزدند. در نتیجه، باید در نصب اپلیکیشنها دقت کنید. اگر با خود میپرسید چگونه برنامه های مخرب گوشی را پیدا کنیم، با ادامه این مطلب همراه ما باشید.
شناسایی بدافزار اندروید: برنامه UC Browser
یکی از خطرناک ترین برنامه های اندروید UC Browser است.
این برنامه توسط UCWeb ساخته شده است. این شرکت یکی از زیرمجموعههای غول فناوری چینی یعنی Alibaba است. این مرورگر جز آن دسته برنامههایی است که کاربران گوشی اندروید بسیار زیاد دانلود کردهاند. با این حال، تحلیلگران امنیت سایبری با تحقیقاتی که انجام دادهاند متوجه عدم امنیت دادههای کاربران شدهاند. در واقع، این مرورگر در انتقال دادهها به اندازه کافی امن عمل نمیکند.
با توجه به پژوهشهای انجام شده، این مرورگر هنگام انتقال دادهها از طریق وب از رمزنگاری بسیار ضعیفی استفاده میکند. در برخی موارد نیز از هیچ رمزنگاری استفاده نمیکند. مرورگرهای اندروید مشابه زیادی وجود دارند که دارای امنیت بالاتری هستند.
بهتر است به جای این برنامه از مرورگرهای زیر استفاده کنید:
حذف بدافزار اندروید CLEANit
یکی از برنامه های مخرب باتری گوشی CLEANit نام دارد.
از این برنامه برای پاک کردن فایلهای بیهودهای که در هنگام دانلود برنامهها و… در حافظه ذخیره میشوند، استفاده میشود.
برای استفاده از این برنامه باید اجازه دسترسی زیادی به آن بدهید.
علاوه بر این، برنامههایی را تبلیغ میکند که با سختافزارهای گوشیهای اندروید آن چنان سازگار نیستند.
این برنامهها میتوانند به گوشی هوشمند شما آسیب بزنند. همچنین، برخی از کارهایی که با این برنامه میتوان انجام داد، برای گوشی مضر است. به عنوان مثال، پاک کردن Cache میتواند موجب کاهش سرعت گوشی در هنگام Rebuilt شود.
برخلاف تصور، پاک کردن چنین مواردی موجب بالا رفتن عمر باتری نخواهد شد.
در ضمن اگر گوشی خود را به تازگی خریدهاید، نیازی نیست از چنین برنامههایی استفاده کنید.
در چنین حالتی این برنامهها هیچ کمکی به افزایش سرعت عملکرد گوشی نمیکنند. این برنامهها ممکن است تنظیمات اصلی را تغییر دهند و موجب بروز مشکلاتی در گوشی شوند.
پیشنهاد میکنیم به جای این برنامه مخرب و خطرناک اندروید از Greenify یا CCleaner استفاده کنید.
حذف بدافزار اندروید Dolphin Browser
مرورگر Dolphin یکی دیگر از برنامه های خطرناک اندروید است.
این مرورگر نیز جز برنامههای پرطرفدار اندرویدی است. این مرورگر از فلش پشتیبانی میکند. میزان امنیت آن بسیار کم است. این مرورگر جستجوهای شما را حتی در حالت ناشناس ذخیره میکند. علاوه بر این، آدرس IP اصلی شما را هم حتی در هنگام تغییر آن نشان میدهد. این برنامه دارای ویژگیهایی مانند پخشکننده ویدئو و تقویتکننده سرعت گوشی است که هیچ کدام به درد بخور نیستند.
بهتر است به جای این برنامه مخرب و خطرناک اندروید از مرورگرهایی استفاده کنید که پیشتر معرفی کردیم.
تشخیص بدافزار اندروید: Virus Cleaner – Antivirus Free & Phone Cleaner
یکی دیگر از اپلیکیشن های مخرب اندروید Virus Cleaner – Antivirus Free & Phone Cleaner است.
این برنامه بیش از ۱۴ میلیون بار نصب شده است. این برنامه دارای تبلیغات بسیار زیادی است. بسیاری از سرویسهایی که تبلیغ میشوند، پایه و اساس درستی ندارند. این نرمافزار قرار بود برنامهای برای تقویت سرعت، افزایش امنیت، حذف فایلهای بیهوده، غیرفعال کردن اعلانها، خنککننده CPU و صرفهجویی در مصرف باتری باشد. متاسفانه هیچ کدام از این کارها از این برنامه به درستی برنمیآید. بهترین آنتی ویروس برای اندروید Google Play Protect است که به صورت خودکار روی گوشی فعال است.
بهتر است به جای برنامه Virus Cleaner از آنتی ویروسهای زیر استفاده کنید:
اگر به دنبال آنتیویروسهای رایگان و خوب میگردید، به مطلب معرفی بهترین آنتی ویروس های اندروید رایگان مراجعه کنید.
نرم افزار های مخرب: RT News
Russia Today یا RT هم جز برنامه های مخرب گوشی اندروید است.
این برنامه با هدف ارائه کانالهای خبری، وبلاگ و چندین برنامه به زبان انگلیسی میخواهد اطلاعاتی شخصی را به دست بیاورد. محققین معتقد هستند این برنامه روسی قصد دارد اطلاعات کاربران غربی و به ویژه آمریکایی را به دست بیاورد. با این حال، بهتر است از آن استفاده نکنید. برنامههای شبکههای خبری CNN و BBC بسیار امنتر هستند.
حذف برنامه های مخرب اندروید: برنامه Super Clean – Master of Cleaner
Super Clean یکی دیگر از برنامه های مخرب برای اندروید است.
کاربران بیش از ۲۶ میلیون بار آن را دانلود کردهاند. این برنامه نیز وعده افزایش سرعت را میدهد اما آن چنان کار خاصی نمیکند. این برنامه نیز میخواهد مصرف باتری را بهینهسازی کند، فایلهای بیهوده را پاک کند و حافظه گوشی را تقویت کند. هیچ کدام از این کارها نیازی به برنامه شخص ثالث ندارند. بهتر است به جای این برنامه از Greenify و CCleaner استفاده کنید.
بهتر است برای افزایش سرعت گوشی، برنامههایی را که استفاده نمیکنید، پاک کنید. علاوه بر این، ویدئوها و فایلهای بزرگ را به حافظه خارجی یا محلی دیگر انتقال دهید.
حذف برنامه های مخرب گوشی: Fildo Music
Fildo یکی دیگر از برنامه های مخرب بدافزار اندروید است.
از این برنامه برای پخش موسیقی استفاده میشود. قبلا از این برنامه برای دانلود غیرقانونی موسیقی استفاده میشد. این برنامه ارتباطاتی با شرکت سرگرمی Netease دارد، شرکتی که از جانب بسیاری از افراد عملکرد درستی ندارد.
بهتر است به جای آن از برنامه های زیر استفاده کنید:
حذف بدافزار اندروید: برنامه S.M.T.H.
یکی دیگر از برنامه های مخرب برای اندروید S.M.T.H. است.
این بازی از سنسورهای داخلی گوشی استفاده میکند و میزان به هوا انداختن گوشی را اندازه میگیرد. برای این کار باید گوشی خود را به هوا پرتاب کنید. این برنامه حدود ده سال پیش منتشر شد. مسلما این کار میتواند به گوشی آسیب بزند زیرا ممکن است فرد نتواند در هنگام فرود گوشی را بگیرد!
برنامههایی که در این مطلب معرفی کردیم، در حال حاضر در Play Store هستند.
در کنار این برنامهها، برخی از اپلیکیشنها از Play Store حذف شدهاند اما همچنان میتوان آنها را دانلود کرد. Clean Master، DU Battery Saver، ES File Explorer و Quick Pic Gallery از دیگر برنامههای خطرناک هستند. نرمافزارهای شرکت Cheetah هم قابلاعتماد نیستند.
چگونه برنامه های مخرب گوشی را پیدا کنیم؟
تشخیص بدافزار اندروید کار دشواری است. یکی از چیزهایی که باید کاربر را نگران کند، درخواست زیاد برنامه برای دسترسی به اطلاعات است.
برخی از این مجوزها بسیار غیرضروری هستند. به عنوان مثال، یک برنامه چراغ قوه نیازی به موقعیت مکانی کاربر ندارد! البته این مجوزها همیشه نشانه خطرناک بودن یک برنامه نیستند.
قبل از نصب یک برنامه درباره آن تحقیق کنید. بسیاری از این برنامهها تاثیری روی عملکرد گوشی ندارند. برنامههای آب و هوا و اسکنر هم گاهی خطرناک هستند زیرا به موقعیت مکانی کاربر دسترسی دارند. همیشه به نوع درخواست مجوزهای یک برنامه توجه کنید.
نظرات و پیشنهادات شما؟
در این مطلب از کلاسیک وب به معرفی برنامه های مخرب گوشی اندروید پرداختیم. شما کدام یک از این برنامهها را روی گوشی خود نصب کرده بودید؟ لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در بخش دیدگاه با ما در میان بگذارید.
آخرین دیدگاه ها
تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.