با گذشت زمان، حجم اطلاعات هر روز بیشتر ? می شوند و به دنبال آن فضای بیشتری برای ذخیره اطلاعات مورد نیاز است. یکی از مشکلات همیشگی کاربران، کمبود فضا در ویندوز بوده که باعث به وجود آمدن ارور هایی مثل Low disk Space می شود. اگر شما نیز این ارور را دریافت می کنید، برای یادگیری ۹ روش ارور Low Disk Space و کمبود فضا ویندوز ۱۰ ، ۸ و ۷ با کلاسیک وب همراه باشید.
مشکل کمبود فضای درایو C و… ویندوز ۱۰ ، ۸ و ۷ آموزش حل مشکل
How to fix Low Disk Space Warning in Windows 10 , 8 and 7
قبل از هر چیز لطفا توجه داشته باشید که این ارور با Your Computer is low on memory فرق دارد. ارور Low disk space به علت کمبود فضای هارد ایجاد می شود. هنگامی که فضای هارد به کمتر از ۲۰۰ مگابایت می رسد، ویندوز هر ۱۰ ثانیه یکبار این ارور را نمایش می دهد. حال این سوال پیش می آید که چگونه آن را برطرف کنیم؟ برای رفع این مشکل ۹ راه وجود دارد که شما می توانید از آنها استفاده کنید. اگر ارور صد در صد شدن فضای هارد دیسک را مشاهده کردید نیز نگران نباشید، چون می توانید این مشکل را نیز با روش های ما حل کنید.
رفع مشکل Low disk space با استفاده از Disk Cleanup
ویندوز دارای یک ابزار داخلی است که پرونده های موقتی و سایر داده های بی اهمیت را حذف می کند. برای استفاده از آن، مراحل زیر را دنبال کنید:
بر روی یکی از درایو های خود کلیک راست کرده و Properties را انتخاب کنید.
روی Deask Cleanup کلیک کنید.
انواع پرونده هایی را که می خواهید حذف کنید را انتخاب کنید و OK را بزنید. این شامل پرونده های موقتی، پرونده های ورود به سیستم، پرونده های موجود در سطل زباله و سایر پرونده های بی اهمیت می باشد.
همچنین می توانید پرونده های سیستم را پاک کنید، که در لیست ظاهر نمی شوند. اگر می خواهید فایل های سیستم را حذف کنید ، روی دکمه Clean up system system کلیک کنید.
پس از انجام این کار، می توانید بر روی دکمه More Options کلیک کرده و از دکمه Clean up در بخش System Restore and Shadow Copies برای پاک کردن داده های بازیابی سیستم استفاده کنید. این دکمه همه ی نقطه های بازیابی را حذف می کند، بنابراین اطمینان حاصل کنید که رایانه شما قبل از استفاده صحیح کار می کند.
حل مشکل Low disk space با حذف برنامه های پر حجم
حذف برنامه ها فضای شما را آزاد می کند، اما برخی از برنامه ها از فضای بسیار کمی استفاده می کنند و حذف آنها تاثیری نخواهد داشت.
از بخش Programs and Features کنترل پنل می توانید بر روی ستون Size کلیک کنید تا ببینید هر برنامه چقدر از فضا را اشغال کرده است. ساده ترین راه برای رسیدن به آنجا، جستجوی Uninstall programs در منوی استارت است.
توجه داشه باشید که ممکن است برخی برنامه ها از فضای زیادی استفاده کنند اما در ستون Size چیزی نشان ندهند.
اگر از ویندوز ۱۰ استفاده می کنید، شما همچنین می توانید برای رسیدن به این بخش به Settings رفته و Apps & features را انتخاب کنید.
در اینجا می توانید برنامه های پر حجم را حذف کرده و فضای خود را آزاد کنید.
حل مشکل Low disk space با آنالیز کردن هارد دیسک
برای اینکه بفهمید در فضای موجود در هارد دیسک شما دقیقاً چه چیزی وجود دارد، می توانید از یک برنامه تحلیل هارد دیسک استفاده کنید. این برنامه ها هارد دیسک شما را اسکن می کنند و نمایش می دهند که دقیقاً کدام پرونده ها و پوشه ها بیشترین حجم را دارند. شما می توانید یکی از ۱۱ تا از بهترین نرم افزار های پاکسازی را استفاده کنید.
لطفا توجه داشته باشید که نسخه کامل و رایگان نرم افزار های معرفی شده را می توانید از سایت های ایرانی دانلود کنید.
نرم افزار WinDirStat را دانلود و نصب کنید.
این برنامه همه ی فایل های موجود در کامپیوتر شما را اسکن کرده و به شما نشان می دهد هر فایل چقدر فضا را اشغال کرده است.
حل مشکل اخطار Low Disk Space با حذف فایل های موقت
ابزار Disk Cleanup ویندوز مفید است، اما پرونده های موقت توسط برنامه های دیگر را حذف نمی کند. به عنوان مثال، حافظه پنهان مرورگر Chrome را پاک نمی کند – که می تواند از چندین گیگابایت فضای هارد دیسک استفاده کند. (حافظه پنهان مرورگر شما در فضای هارد دیسک برای صرفه جویی در وقت شما در هنگام دسترسی به وب سایت در آینده استفاده می شود. اما اگر اکنون به فضای هارد دیسک نیاز دارید، این کار می تواند به شما کمک کند.)
برای پاک کردن پرونده های موقتی و ناخواسته، CCleaner را امتحان کنید. این برنامه پرونده های ناخواسته را پاک می کند.
رفع مشکل پیغام Low Disk Space ویندوز با حذف فایل های تکراری
برای اسکن هارد دیسک خود برای فایل های تکراری، می توانید از یک برنامه فایل یاب استفاده کنید.
از VisiPics استفاده کنید تا تصاویر تکراری را حذف کنید.
شش راه مختلف برای حذف فایل های تکراری وجود دارد.
رفع مشکل پر شدن درایو c در ویندوز ۱۰ از طریق کاهش مقدار فضای بازیابی سیستم
اگر System Restore از فضای هارد زیادی برای نقاط بازیابی استفاده می کند، می توانید میزان فضای هارد دیسک اختصاص داده شده به System Restore را کاهش دهید. اگر این ویژگی برای شما اهمیت کمی دارند، پیش بروید و با کاهش مقدار فضای System Restore، چند گیگ را آزاد کنید.
برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید:
روی نماد کامپیوتر کلیک راست کرده و Properties را بزنید.
روی System protection کلیک کنید.
روی …Configure کلیک کنید.
در این مکان مقدار فضای مورد استفاده توسط System Restore را کم کنید (یکی از دلایل پر شدن بی دلیل درایو c در ویندوز ۱۰ فعال بودن این گزینه است).
مطمئناً دو ترفند بعد فضای کمی را ذخیره می کنند، اما ویژگی های مهم ویندوز را غیرفعال می کنند. ما استفاده از هر یک از آنها را توصیه نمی کنیم، اما اگر به شدت به فضای دیسک احتیاج دارید، می توانند به شما کمک کنند:
حل مشکل پر شدن درایو c در ویندوز ۸ با غیر فعال کردن Sleep
هنگامی که سیستم خود را روی حالت خواب (Sleep) می گذارید، محتویات رم در هارد دیسک شما ذخیره می شود. این امر به شما امکان می دهد وضعیت سیستم خود را بدون هیچ گونه استفاده از انرژی ذخیره کنید. دفعه بعد که کامپیوتر خود را بوت می کنید، به همان جایی که در آنجا بودید باز خواهید گشت. ویندوز محتوای RAM شما را در پوشه C: hiberfil.sys ذخیره می کند. برای افزایش فضای هارد دیسک، می توانید Sleep را به طور کامل غیرفعال کنید، که پرونده را حذف می کند.
پاکسازی درایو در ویندوز ۱۰ با غیر فعال کردن System Restore
اگر کاهش مقدار فضای بازیابی سیستم برای شما کافی نیست، می توانید بازیابی سیستم را بطور کامل غیرفعال کنید. اگر در آینده نیاز به استفاده از System Restore دارید تا سیستم خود را به حالت اولیه برگردانید، این امکان را نخواهید داشت.
حل مشکل کمبود فضای درایو c با افزودن پارتیشین به درایو
در این روش می توانید با جدا کردن فضای خالی یک درایو به درایوی که فضای خالی کمی دارد پر شدن ناگهانی درایو ویندوز ۷ را برطرف کنید.
توجه : در این روش همه فایل های شما در درایو های مورد استفاده حذف خواهند شد. لطفا قبل از هر اقدامی ابتدا از فایل های خود، نسخه پشتیبان تهیه کنید.
روی نماد کامپیوتر کلیک راست کرده و به بخش Manage بروید.
به بخش Disk management بروید.
روی درایوی که دارای فضای اضافی است کلیک راست کرده و …Shirink Volume را بزنید.
حجمی که می خواهید از پارتیشن مورد نظر جدا کنید را به مگابایت (در اینجا ۵۰۰۰۰ مگابایت که مساوی با ۵۰ گیگ است در نظر گرفته شده) در قسمت ۱ وارد کنید.
روی OK کلیک کنید.
روی درایوی که می خواهید به آن حجم اضافه شود، کلیک راست کرده و …Extend Volume را بزنید.
روی Next کلیک کنید.
در اینجا فضایی که جدا کرده اید را انتخب و دوباره روی Next کلیک کنید.
در اخر روی Finish کلیک کنید تا کار تمام شود.
افزایش فضای درایو با نرم افزار Tree Size را هم می توانید انجام دهید.
نظرات و پیشنهادات شما؟
در مطلب امروز علاوه بر بررسی علت پر شدن ناگهانی درایو در ویندوز ۱۰ به کم کردن حجم درایو در ویندوز ۷ ، ۸ و ۱۰ پرداختیم. آیا توانستید با این روش ها مشکل خود را حل کنید؟ شما می توانید نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود را در این زمینه با ما به اشتراک بگذارید.
آخرین دیدگاه ها
تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.