گوشی و تبلت ها اندرویدی که با آن ها سروکار دارید ، به دلیل حجم بالای فایل و اپ یا برنامه هایی که با آن ها دانلود میشوند ، بالاخره حافظه آن ها پر میشود و مشکلات مختلفی از جمله کندی پردازش در انجام فرمان ها برای دستگاه ایجاد میشود. خالی کردن حافظه ی دستگاه های اندرویدی کار چندان مشکلی نیست که در ادامه ۵ روش متداول آن را بدون نیاز به روت کردن می خوانید.
چگونه حافظه دستگاه اندرویدی را بدون روت خالی کنیم؟
Ways to Free Up Space on Your Android Device without Root
برنامه هایی که حجم دستگاه شما را پر می کنند ، شامل فایل های چندرسانه ای نظیر ویدیو و موزیک و جست وجو های آفلاینی است که با ذخیره شدن مقدار زیادی cache صورت میگیرد. همچنین برنامه ها نیز حجمی از دستگاه را اشغال می کنند.
بد نیست بدانید که دستگاه های اندرویدی قدیمی تر ، حافظه موجود را به سه بخش system storage و USB storage یا internal SD card تقسیم می کردند. بخش حافظه ی داخلی یا internal نیز به خودی خود به دو بخش جداگانه تقسیم میشد: فایل های سیستمی و فایل های جانبی نظیر ویدیو و عکس
بنابراین پاک کردن برنامه ها در ورژن های قدیمی اندروید ، تاثیری بر آزادسازی فضا برای سایر فایل ها مثل ویدیو نداشت و هر فایلی ، حافظه ی محدود به خود را داشت. این محدودیت در ورژن های جدیدتر اندروید به طور کلی حذف شده است.
۵ راه اصلی برای آزاد کردن و افزایش حافظه گوشی یا تبلت اندرویدی عبارتند از:
استفاده از بخش Storage و ابزارهای آن در گوشی برای افزایش حجم حافظه داخلی
در تنظیمات گوشی های اندرویدی جدیدتر ، بخشی با عنوان Storage در نظر گرفته شده است که از ناحیه تنظیمات گوشی یا تبلت در دسترس است. در این قسمت می توانید مشاهده کنید که اولا چه میزان از حافظه دستگاه شما مصرف شده است ، ثانیا با دقت مشاهده کنید که کدام فایل ها ، مثلا کدام برنامه ها چه فضایی را اشغال کرده اند.
در بخش دانلود می توانید فایل هایی که دانلود شده اند را مشاهده و برنامه ها و تمام فایل های cache مربوط به آن را پاک کنید
در مشاهده ی فضای اشغال شده به این نکته توجه داشته باشید که حجمی که مشاهده می کنید ، مربوط به خود برنامه ، دیتا برنامه و کش (cache ) برنامه است. مثلا ممکن است برنامه هایی که برای گوش دادن آهنگ به صورت آفلاین باشند ، به خودی خود حجم محدودی داشته باشند ، اما در حدود یک گیگابایت را برای آهنگ هایی که به صورت آفلاین به شما پیشنهاد می دهند، اشغال کنند.
در تصویر پایین ، برنامه Pocket ، در حدود ۲۲ مگابایت حجم دارد؛ اما حدود ۱۶۷ مگابایت را برای وب پیج های آفلاین خود ، اشغال کرده است!
دسترسی برنامه ها به اینترنت ، یکی دیگر از مواردی است که سبب دانلود بروزرسانی ها ، اطلاعات و ایجاد cache میشود. با کنترل دسترسی به اینترنت برنامه های اندروید ، این موضوع را مدیریت کنید.
افزایش حافظه داخلی گوشی با بررسی فایل ها و حجم مصرفی آن ها توسط برنامه ها
در این روش ، هر فایل یا فولدر را به صورت جداگانه از نظر میزان فضایی که اشغال کرده است ، مانیتور می کنیم. ابزار مورد استفاده ما ، برنامه هایی نظیر DiskUsage است که می توانید از گوگل پلی دانلود کنید و روی دستگاه خود نصب کنید.
با بررسی فایل ها و فولدر ها ، می توانید متوجه شوید که کدام برنامه فضای بیشتری را اشغال کرده است و سپس برای حذف یا تغییر آن اقدام کنید. حذف برنامه ها از طریق خود برنامه DiskUsage امکان پذیر است.
فایل هایی که می توانید حذف کنید ، متناسب با تصویر زیر است. دقت داشته باشید که تنها دیتا را زمانی حذف کنید که مطمئن باشید دیگر به این برنامه نیاز ندارید.
افزایش حافظه داخلی گوشی اندروید با استفاده از اس دی کارت
امروزه استفاده از حافظه داخلی دستگاه برای ذخیره سازی به صورت فابریک در گوشی ها کمتر متداول است و اغلب افراد اقدام به خرید حافظه های جانبی اس دی کارت (SD Card) میکنند. نصب برنامه ها در اغلب موارد روی حافظه اصلی دستگاه امکان پذیر است و می توانید فایل های صوتی و تصویری خود را روی آن ها ذخیره کنید. البته برخی از برنامه ها نیز روی اس دی کارت ها قابل جابه جایی هستند. در صورتی که به هر دلیلی اطلاعات شما روی اس دی کارت از دست رفت ، می توانید با استفاده از آموزش ریکاوری عکس از اس دی کارت ، بخشی از اطلاعات خود را بازگردانی کنید.
بعد از وارد کردن اس دی کارت ، موبایل خود را به کامپیوتر وصل کنید و تمامی فایل های صوتی و تصویری را روی آن انتقال دهید. همچنین در بخش تنظیمات حافظه اندروید میتوانید تعیین کنید اطلاعات برنامه ها به صورت پیشفرض به جای حافظه داخلی دستگاه در SD Card که اغلب حافظه بالاتری دارند نگهداری شود ، در ادامه این پست کلاسیک وب درباره این موضوع بیشتر میخوانید
جا به جایی برنامه ها روی مموری SD جهت افزایش حجم حافظه داخلی اندروید
در برخی از موبایل ها ، امکان جا به جایی برنامه ها روی مموری های جانبی وجود دارد. البته گوگل در ورژن های جدید اندروید ، این امکان را محدود کرده است که علت آن نیز امنیت و پایداری برنامه ها می باشد. همچنین در دستگاه های جدیدتر نیز این قابلیت به طور کلی برداشته شده است.
به نظر می رسد که از نسخه های Android 4.4 KitKat به بعد ، این محدودیت به وجود آمده است. با این حال موبایل های سامسونگ شاید این قابلیت را داشته باشند. کافی است که به اپ منیجر ( ممکن است هر اسمی در انواع گوشی ها داشته باشد) گوشی خود رجوع کنید و جزییات برنامه یا اپ ها را مشاهده کنید. در صورتی که از این قابلیت پشتیبانی شود ، در کنار گزینه Uninstall ، گزینه دیگر به نام Move to SD card نیز وجود دارد. به علاوه برای بازگردانی اطلاعات روی گوشی نیز گزینه Move to device storage در این دستگاه ها در نظر گرفته شده است.
اما دقت داشته باشید که هر برنامه ای با این گزینه قابل انتقال نیست. مثلا برخی از برنامه هایی که لزوما باید در پس زمینه قرار بگیرند، از این حالت پشتیبانی نمی کنند. همچنین برنامه های پیش فرض موبایل نیز قابل جا به جایی نیستند. اما میتوانید جهت افزایش حافظه داخلی گوشی اندروید بدون روت از آموزشی که قبلا در کلاسیک وب برای تغییر و حذف برنامه های پیش فرض اندروید ، تمامی برنامه هایی که به آن ها احتیاج ندارید را حذف و یا انتقال کنید.
ذخیره سازی ابری برای تصاویر جهت خالی شدن حافظه بدون روت
Google+ Photos ، Dropbox، Microsoft OneDrive، Flickr, و… از جمله فضاهای رایگانی هستند که امکان ذخیره سازی فایل ها را به صورت ابری ایجاد کرده اند. با توجه به این که معمولا تصاویر از بقیه فایل ها بیشتر هستند و حجم بالاتری را اشغال می کنند ، می توانید برای تصاویر خود از این سرویس ها استفاده کنید.
می توانید با استفاده از نرم افزارهای مختلفی که برای عکس وجود دارد ، کپی باقی مانده از هر عکس را نیز به صورت کلی پاک کنید تا شاهد آزاد شدن حجم قابل توجهی از دستگاه اندرویدی خود باشید.
این کار را برای هر نوع فایل حجیمی نیز می توانید انجام دهید و در صورت نیاز نیز می توانید با بک آپ گیری خودکار از تمامی بخش های اندروید ، نسخه ی اضافی را در جایی جداگانه ، ذخیره کنید.
تجربه و پیشنهادشما؟
در صورتی که راه های دیگری برای افزایش حافظه داخلی اندروید می شناسید، تجربه خود را با ما در میان بگذارید.
آخرین دیدگاه ها
تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.