در برخی مواقع ما نمی توانیم اقدام به نصب مجدد یا نصب برنامه ای جدید در ویندوز کنیم. ⛔ در آموزش ۱۸ روش حل مشکل نصب نشدن برنامه در ویندوز ۱۰ امروز کلاسیک وب ما می خواهیم به بررسی چرایی و ارائه راهکارهایی برای دور زدن این مشکل بپردازیم.
حل مشکل عدم نصب برنامه در ویندوز ۱۰
How To Fix The Most Common Windows 10 Installation Problems
گاهی اوقات هر چقدر هم که تلاش می کنیم تا برنامه ای را روی سیستم خود نصب کنیم باز هم امکان پذیر نمی باشد. حل مشکل نصب نشدن برنامه در ویندوز ۱۰ دارای دلایل مختلفی است که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد. اگر از نسخه جدیدتر ویندوز استفاده می کنید می توانید مطلب آموزش ۱۱ روش حل مشکل باز و اجرا نشدن برنامه ها در ویندوز ۱۱ را دنبال کنید.
علت نصب نشدن نرم افزار در ویندوز ۱۰
در ادامه در مورد دلایل نصب نشدن نرم افزار در ویندوز ۱۰ بحث خواهیم کرد:
فعال کردن برخی از ویژگی ها: برخی از ویژگی ها زمانی که در ویندوز فعال می شوند ممکن است بر عملکردهای اصلی سیستم عامل تاثیر بگذارند و از نصب برنامه های جدید جلوگیری کنند.
تداخل فرایندهای پس زمینه با نصب: معمولا در اینجا فرایند Windows Installer (msiexec.exe) مقصر شناخته می شود.
تنظیم اشتباه سیستم: در بسیاری از مواقع کاربران تنظیمات را به گونه ای پیکربندی می کنندکه فقط برنامه ها را بتوان از مایکروسافت استور دانلود و نصب کرد.
اجرای نسخه قدیمی سیستم عامل: بسیاری از برنامه ها به دلیل مشکلات سازگاری هنگام اجرای یک نسخه بسیار قدیمی سیستم عامل (به عنوان مثال ویندوز X) نصب نمی شوند.
خطای سیستم فایل: برخی از کاربران هنگام نصب برنامه های خطای سیستم فایل را دریافت می کنند که باید رفع شود.
رفع مشکل نصب برنامه در ویندوز ۱۰ با ریستارت کردن
به دلیل تداخلات نرم افزاری که به وجود می آید ممکن است موفق به نصب برنامه مد نظر خود نشوید برای حل این مشکل می توانید از ساده ترین راهکار یعنی ریستارت کردن سیستم شروع کنید. اگر مشکل حل نشد می توانید راه حل هایی که در ادامه توضیح می دهیم را دنبال کنید.
قبل از اینکه در مورد ترفندها و راه حل های اصلی شروع به بحث کنیم، موارد زیر را بررسی کنید:
پایان دادن به فرایند Windows Installer
برای حل مشکل نصب نشدن نرم افزار در ویندوز ۱۰ کلیدهای Ctrl + Shift + Esc را با هم فشار دهید تا پنجره Task Manager باز شود.
در سربرگ Process گزینه Windows Installer (msiexec.exe) را پیدا کنید.
حالا آن را انتخاب کنید و روی دکمه End Task کلیک کنید.
ممکن است دو فرایند با یک نام وجود داشته باشد. به همین خاطر مطمئن شوید که گزینه دیگری در حال اجرا نیست.
فعال بودن ویژگی Fast Startup علت مشکل نصب نشدن برنامه ها در ویندوز ۱۰
اگر به عنوان ادمین به سیستم لاگین کرده اید اما نمی توانید نرم افزاری را در ویندوز ۱۰ خود نصب کنید احتمالا مشکل از ویژگی Fast Startup است. گرچه این ویژگی به کاهش زمان بوت ویندوز کمک می کند اما می تواند مشکلاتی را با خود به همراه داشته باشید.
وارد کنترل پنل سیستم خود شوید.
روی System and Security کلیک کنید.
حالا روی Change what the power buttons do it در بخش Power Options کلیک کنید.
Change settings that are currently unavailable را انتخاب کنید.
تیک گزینه Turn on fast startup (recommended) را بردارید و در پایین صفحه روی Save Changes کلیک کنید.
سیستم خود را ریستارت کنید و بعد از بوت شدن برای نصب برنامه اقدام کنید.
حل مشکل نصب نرم افزار در ویندوز ۱۰ با ابزار Troubleshooter
با ابزار Troubleshooter می توانید مشکل نصب نرم افزار در ویندوز ۱۰ را به راحتی حل کنید. این ابزار به حل مشکلاتی مانند خرابی کلیدهای رجیستری کمک می کند و هر گونه مشکل شناسایی شده را به طور خودکار رفع می کند. خیلی ساده عبارت Troubleshooter را در کادر جستجوی منوی Start خود وارد کنید و ابزار را اجرا کنید. حالا دستورالعمل های نمایش داده شده روی صفحه را دنبال کنید تا مشکلات سیستم شما رفع شود.
فعال کردن سرویس های Windows Audio و Windows Update
مشکل نصب نشدن برنامه در ویندوز ۱۰ می تواند به خاطر فعال نبودن سرویس های Windows Audio و Windows Update باشد. برای حل این مشکل:
کلیدهای Win + R را با هم فشار دهید تا پنجره Run باز شود. حالا عبارت services.msc را وارد و اینتر کنید.
سرویس Windows Audio را پیدا کنید ، روی آن کلیک راست کرده و Properties را انتخاب کنید.
از منوی کشویی Startup type گزینه Automatic را انتخاب کنید.
در صورت اجرا نشدن سرویس بر روی دکمه Start کلیک کنید و سپس بر روی OK کلیک کنید تا تغییرات ذخیره شوند.
همین کار را برای سرویس Windows Update هم انجام دهید.
حل مشکل نصب برنامه در ویندوز ۱۰ با تغییر تنظیمات UAC
به لطف کنترل حساب کاربری یا UAC در ویندوز، اکانت شما فقط در صورت لزوم از امتیاز Administrator خود استفاده می کند. از آنجایی که اکثر نرم افزارها برای نصب به مجوز Administrator نیاز دارند معمولا هنگام تلاش برای نصب یک برنامه جدید یک اعلان UAC را مشاهده می کنید.
اگر فقط یک برنامه را برای اکانت فعلی خود نصب می کنید ممکن است به مجوز Administrator نیاز نداشته باشید. مطمئن شوید که UAC را غیر فعال نکرده اید.
برای حل مشکل نصب برنامه در ویندوز ۱۰ عبارت Change User Account Control settings را در کادر جستجو منوی Start تایپ کنید و روی مربوط ترین گزینه کلیک کنید.
در پنجره پیش روی خود نوار لغزنده را به پایین ترین حد بکشید و بعد روی OK کلیک کنید تا تغییرات ذخیره شوند.
حالا اعلانی را مشاهده می کنید که از شما می خواهد عملیات خود را تایید کنید. پس روی Yes کلیک کنید.
حل مشکل اجرا نشدن نرم افزار در ویندوز ۱۰ با حذف برنامه هایی که تداخل ایجاد می کنند
برای حذف برنامه هایی که تداخل ایجاد می کنند (مانند Pi-hole) کلیدهای Win+R را با هم فشار دهید تا پنجره Run باز شود. حالا عبارت appwiz.cpl را وارد کنید و روی دکمه OK کلیک کنید.
حالا برنامه ای که تداخل ایجاد کرده است را انتخاب کنید و روی Uninstall کلیک کنید تا حذف شود.
دستورالعمل های نمایش داده شده روی صفحه را دنبال کنید تا فرایند تکمیل شود.
تنظیمات امنیتی را بررسی کنید
یکی از کارهایی که برای حل مشکل باز نشدن فایل نصبی در ویندوز ۱۰ می توانید انجام دهید این است که به عنوان ادمین لاگین کنید و کلیدهای Win + I را با هم فشار دهید تا پنجره Settings باز شود. حالا روی Update & Security کلیک کنید.
از سمت چپ پنجره For developers را انتخاب کنید و بعد در بخش Developer Mode گزینه Install apps from any source, including loose files را فعال کنید.
اعلانی ظاهر می شود که از شما می خواهد عملیات خود را تایید کنید. روی Yes کلیک کنید.
اجازه دادن به نصب برنامه در ویندوز ۱۰ با خالی کردن فضای ذخیره سازی
اگر فضای ذخیره سازی شما بسیار کم است ممکن است نتوانید نرم افزار جدیدی را نصب کنید. در حالی که این مسئله به ندرت برای برنامه های کوچک مطرح است نصب برنامه های سنگین مانند Microsoft Office یا Adobe به چندین گیگابایت فضا نیاز دارد. برنامه ها و فایل هایی که لازم ندارید را حذف کنید و مجدد برای نصب برنامه جدید خود اقدام کنید.
حل مشکل نصب برنامه در ویندوز ۱۰ با بررسی سازگاری
بسیاری از نرم افزار ها هم دارای نسخه ۳۲ بیتی هستند و هم ۶۴ بیتی. نرم افزار ۶۴ بیتی فقط با سیستم عامل ویندوز ۶۴ بیتی سازگار است. با این حال، برنامه های ۳۲ بیتی روی ویندوز ۳۲ بیتی و هم ۶۴ بیتی اجرا می شوند، چون ویندوز ۶۴ بیتی با نسخه های قبلی سازگار است.
در بیشتر مواقع، نرم افزار به طور خودکار نسخه مناسب را برای نصب بر روی سیستم شما انتخاب می کند. اگر یک سیستم جدید دارید احتمالا ۶۴ بیتی است به این معنا که در این زمینه مشکلی ندارید. در صفحه دانلود نرم افزار مطمئن شوید که نسخه سازگار با سیستم عامل خود را دانلود می کنید. x86 به ۳۲ بیت اشاره دارد در حالی که x64 به معنای ۶۴ بیت است. نرم افزار ۶۴ بیتی را روی سیستم ۳۲ بیتی دانلود نکنید چون اجرا نمی شود.
برای اینکه بفهمید که سیستم شما چند بیتی است باید وارد Settings شوید و به مسیر System > About بروید.
حالا به قسمت System type نگاه کنید.
نسخه های قبلی برنامه را حذف کنید
اغلب اوقات استفاده از یک نسخه قدیمی از برنامه مشکلاتی را ایجاد می کند. سعی کنید برنامه قدیمی را حذف کنید. مطمئن شوید که هیچ پوشه یا فایلی روی سیستم شما باقی نمانده است. بعد از حذف سیستم خود را ریستارت کنید و برای نصب مجدد برنامه از منبع معتبر و مورد اطمینان اقدام کنید.
تنظیمات آنتی ویروس خود را بررسی کنید
گاهی اوقات، آنتی ویروس یا نرم افزار ضد بد افزار می تواند از نصب برنامه در سیستم جلوگیری کند. سعی کنید که برنامه محافظتی خود را غیر فعال کنید و برای نصب برنامه اقدام کنید. اگر به این مشکوک هستید که برنامه ای که می خواهید نصب کنید حاوی بدافزار است باید آن را با یک اسکنر ویروس آنلاین بررسی کنید.
از ویژگی Compatibility ویندوز کمک بگیرید
همانطور که اشاره کردیم برخی از برنامه ها به سادگی با نسخه های مدرن ویندوز سازگار نیستند. برای مثال برنامه هایی که برای ویندوز ۷ ساخته شده اند و احتمالا بروزرسانی نشده اند در ویندوز ۱۰ و ۱۱ کار نمی کنند. در چنین شرایطی ویندوز از ویژگی Compatibility استفاده می کند و به شما این امکان را می دهد که چنین برنامه هایی را اجرا کنید.
روی فایل اجرایی برنامه کلیک راست کنید و Properties را انتخاب کنید. در پنجره ای که باز می شود روی سربرگ Compatibility کلیک کنید. در قسمت Compatibility Mode گزینه Run this program in Compatibility mode for را تیک بزنید و از منو نسخه ویندوز مد نظر خود را انتخاب کنید. در نهایت دکمه OK را کلیک کنید و برای نصب برنامه اقدام کنید.
اگر بعد از نصب برنامه متوجه شدید که با کلیک کردن روی آن باز نمی شود می توانید از ۱۳ روش رفع مشکل باز نشدن برنامه ها و رفع ارور This app can’t open ویندوز ۱۰ کمک بگیرید.
خرابی فایل ایمیج ISO
اگر از ابزار Microsoft Media Creation برای رایت یک دیسک یا ایجاد یک فلش بوتیبل برای نصب ویندوز ۱۰ استفاده کرده اید، ممکن است خود رسانه آسیب دیده یا خراب شده باشد. این خرابی منجر به نصب ناموفق یا آسیب دیده می شود. متأسفانه، تغییر فایل ها پس از رایت روی دیسک یا درایو بسیار دشوار یا غیرممکن است. برای نصب ویندوز ۱۰ باید ابزار را مجدداً اجرا کنید، که ممکن است نیاز به دسترسی به لپتاپ دیگری یا نصب مجدد نسخه قدیمیتر ویندوز خود را داشته باشد.
اگر پس از ایجاد چندین رسانه نصب و تلاش برای نصب ویندوز ۱۰ بیش از یک بار با مشکل مواجه شدید، ممکن است مشکل سخت افزاری دائمی داشته باشید. رایتر CD/DVD یا درایو USB مورد استفاده شما ممکن است آسیب دیده باشد. در صورت امکان، از یک درایو USB دیگر یا یک رایتر دیسک اکسترنال استفاده کنید.
مشکل نصب نرم افزار در ویندوز ۱۰ و نمایش کد خطا
قبلا در کلاسیک وب در مورد نحوه حل مشکل ارور This file does not have an app associated ویندوز ۱۱ صحبت کردیم. گاهی اوقات در طول مراحل نصب ویندوز، برنامه متوقف می شود و کد خطا نمایش داده می شود. صدها کد خطای احتمالی و حداقل به همان اندازه مشکلات احتمالی وجود دارد. بهترین کار در این شرایط این است که کد خطا را یادداشت کنید و در اینترنت برای آن سرچ کنید. به چند نکته زیر هم توجه داشته باشید:
هر وسیله غیر ضروری مانند فلش مموری و دانگل ها را از سیستم خود جدا کنید. به غیر از کابل برق هیچ کابل دیگری به لپ تاپ شما متصل نباشد و برای سیستم های دسکتاپ فقط کابل مانیتور، ماوس و کیبورد را باقی بگذارید و مابقی را جدا کنید.
برای سیستم های دسکتاپ هر سخت افزار اینترنال غیر ضروری را جدا کنید. اگر سیستم شما داری کارت گرافیک یا کارت صدای آنبرد است هر کارت جداگانه دیگری را بردارید. درایوهای ذخیره سازی، کارت خوان ها و غیره را جدا کنید.
اگر نصب یا ارتقای ویندوز شما کامل نشد یا اگر با راه اندازی مشکل دارید، ممکن است بخواهید hibernation را غیرفعال کنید، که می توانید با تایپ “powercfg /h off” در پنجره CMD این کار را انجام دهید.
قبل از شروع فرایند نصب برنامه ها و فایل های غیر ضروری را حذف کنید. برنامه های آنتی ویروس و درایورهای دستگاه هایی مانند کنترلر های بازی بیشترین مشکل را در طول فرایند ارتقاء ایجاد می کنند که می توانید آنها را به طور موقت غیر فعال کنید.
لغو آپدیت سیستم عامل
همیشه به ما گفته شده است که آپدیت کردن سیستم عامل باعث از بین رفتن باگ ها می شود. اما همیشه اینطور نیست. به طور مثال بروزرسانی مارس ۲۰۲۰ ویندوز ۱۰ مشکلاتی از صفحه آبی مرگ تا از دست دادن صدا را ایجاد کرد. اگر مطمئن شدید که بعد از آپدیت ویندوز نمی توانید برنامه ها را نصب کنید می توانید برای کنسل کردن آن اقدام کنید. برای انجام این کار:
در کادر جستجو عبارت Settings را وارد کنید و از نتایج روز مرتبط ترین گزینه کلیک کنید. سپس روی Update & Security کلیک کنید.
از منوی سمت چپ Windows Update و سپس View Update History را انتخاب کنید. با انجام این کار لیستی از آپدیت های اخیر سیستم خود را مشاهده خواهید کرد. روی مورد مد نظر خود کلیک کنید و Uninstall را انتخاب کنید.
غیر فعال کردن حالت Windows S Mode
برخی از لپ تاهای سری سرفیس ویندوز ۱۰ یا ویندوز ۱۱ در حالت Windows S Mode نصب شده است. شما فقط می توانید برنامه ها را از مایکروسافت استور نصب کنید و به هیچ وجه نمی توانید برنامه های جانبی را روی ویندوز نصب کنید. مایکروسافت اظهار می دارد که این کار را برای افزایش امنیت کاربران نهایی انجام داده است. با این حال شما می توانید این حالت را غیر فعال کنید.
برای ویندوز ۱۰ کلیدهای Wi + I را با هم فشار دهید تا وارد پنجره Settings شوید. حالا به مسیر Update & Security > Activation بروید.
در قسمت Windows 10 Pro روی Go to the Store کلیک کنید. مراقب باشید که روی لینک Go to the Store زیر Upgrade your edition of Windows کلیک نکنید.
حالا به صفحه Switch Out of S Mode در مایکروسافت استور هدایت می شوید. در اینجا روی دکمه Get کلیک کنید و منتظر تایید باشید. حالا باید مشکل نصب نشدن برنامه ها در ویندوز ۱۰ شما حل شده باشد.
نصب برنامه از منابع ناشناخته در ویندوز ۱۰
هر دوی ویندوز ۱۰ و ۱۱ دارای تنظیماتی هستند که نصب برنامه ها را از جاهایی دیگری غیر از مایکروسافت استور محدود می کند. در حالی که این گزینه به طور پیش فرض فعال نیست اما احتمال دارد به طور تصادفی فعال شده باشد.
به مسیر Settings > Apps > Apps & features بروید.
در قسمت Where to get apps، از منو Anywhere را انتخاب کنید.
نظرات و پیشنهادات شما؟
در آموزش ۱۸ روش حل مشکل نصب نشدن برنامه در ویندوز ۱۰ امروز کلاسیک وب ما سعی کردیم به شما کمک کنید تا برنامه مورد نیاز خود را روی سیستم نصب کنید. اگر شما راه حل دیگری می شناسید که به کامل شدن این مطلب کمک می کند یا نظر یا پیشنهادی دارید می توانید در بخش نظرات این مطلب با ما به اشتراک بگذارید.
آخرین دیدگاه ها
تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.