امروزه استفاده از پکیجهای دیواری در کشور ما، روزبهروز در حال گسترش است و شرکتهای بسیاری در حوزه تولید و خدمات مربوط به آن، مشغول هستند. نیاز افراد به آب گرم، بهویژه در فصلهای سرد سال موجب شده تا آنها استقبال بینظیری را از این دستگاهها داشته باشند. پیشرفت تکنولوژی توجه افراد را بهجای آبگرمکنهای مخزنی قدیمی، بهسوی شوفاژهای دیواری جلب کرده است؛ زیرا با استفاده از شوفاژ، در هر لحظه آب گرم در اختیار خانوادهها قرار میگیرد. نگهداری و سرویس منظم این دستگاهها، میتواند عمر مفید آنها را افزایش دهد؛ اما شوفاژ هم مانند هر دستگاه دیگری دچار خرابی میشود. در نتیجه، شما برای تعمیر پکیج باید با نشانههای خرابی این وسیله آشنا شوید، تا بتوانید در صورت مشاهده هر یک از علائم، با نمایندگیهای رسمی و معتبر تماس بگیرید. به همین منظور، در این مقاله قصد داریم دلایل خرابی شوفاژ دیواری را مورد بررسی قرار دهیم.
نمایش
نشانههای خرابشدن شوفاژ دیواری
علائم خرابی شوفاژ دیواری متفاوت است و بیتوجهی به آن، مشکلات و خسارات بیشتری را به دنبال دارد. پس به هنگام روبهروشدن با این نشانه، شوفاژ باید بهسرعت توسط تعمیرکار، عیبیابی و تعمیر شود. این علائم عبارتاند از:
خودبهخود خاموششدن شوفاژ
این دستگاه حاوی سیستم ایمنی خودکار است، زمانی که در سیستم گرمایش ایرادی ایجاد شود، دستگاه برای جلوگیری از حادثه خودبهخود خاموش میشود. یکی از بهترین راهکارها در صورت خرابی پمپ، تعویض پمپ پکیج است؛ اما در مجموع، باید از اصلیترین ایرادات سیستم گرمایش که در متن ذیل آمده است، مطلع باشیم:
- اختلال برد الکتریکی یا برد فرمان در ارسال دستورات
- نشتی دستگاه
- پایین آمدن فشار آب
- قطع گاز یا کمشدن فشار آن
- خرابشدن ترموستات
- رسوب گرفتن دستگاه و مسدودشدن شیر ورودی آب
- خرابشدن پمپ
برای رفع مشکل خودبهخود خاموششدن دستگاه، رسوبگیری و هواگیری بهترین راهکار است.
سروصدای زیاد دستگاه در زمان کار
به طور معمول، شوفاژهای دیواری در هنگام کارکردن صدای آرامی دارند؛ اما نمیتوان گفت بهصورت کامل بیصدا هستند. مشکل از جایی آغاز میشود که این صدای کم، به تقتق کردن یا صداهایی بلند تغییر پیدا میکند. برای رفع صدای زیاد پکیج، تعمیرکار آن را هواگیری میکند. در ادامه متن، دلایل مرتبط به این اختلال ذکر شده است:
- رسوب لولهها و دستگاه
- وجود هوا یا حباب در پمپ
پس توجه کنید که در انتخاب تعمیرکار دقت لازم را به کار بگیرید تا از پرداخت هزینههای اضافی، در امان بمانید.
نشتی آب شوفاژ
نشتی آب، یکی از مواردی است که به دلایل گوناگون اتفاق میافتد. آببندی نادرست اتصالات دستگاه، شکستگی لولهها و اتصالات، خرابشدن شیر تخلیه، سوراخشدن مبدل، نصب نامناسب سیستم و پاره شدن اتصالات برخی از متداولترین دلایل بروز این مشکل محسوب میشوند. برای رفع نشتی آب پکیج پیشنهاد میکنیم، تمام اتصالات دستگاه بررسی شود. اگر شیر تخلیه، خراب و فرسوده شده باشد، باید آن را تعویض کنید. پمپ سیستم را هم چک کنید تا در صورت ترک داشتن یا سوراخشدن، این قطعه را تعویض یا تعمیر کنید.
داغ بودن بسیار آب خروجی شوفاژ
شوفاژ شامل یک سنسور جهت تنظیم میزان گرمای آب است. این سنسور که ترموستات نام دارد، درجه تنظیم شده را با دمای آب مطابقت میدهد و مقدار دما را به برد الکتریکی، برای ارسال دستور گرمایش آب منتقل میکند. اگر این قطعه خراب باشد، دما بیش از اندازه معمول سرد یا داغ خواهد بود.
گرم و سردشدن آب شوفاژ
یکی دیگر از موضوعاتی که شما به سرویس پکیج نیاز پیدا میکنید، سرد و گرمشدن آب دستگاه است. این مشکل، وجود رسوب در مخازن حرارتی و لولههای دستگاه را بیان میکند. رسوب موجود، سبب میشود آب با سرعت و فشار کمی در لولهها جریان یابد؛ به همین جهت وقتی آب به محل مصرف میرسد، سرد میشود. رسوب، به منبع و دیوارههای مخازن حرارتی میچسبد و موجب ضخیمتر شدن آن میشود. این کار، انرژی بیشتری را جهت گرم نگهداشتن آب صرف میکند. در نتیجه، شما با رویت این علائم جهت رسوبزدایی، باید به یک تعمیرکار متخصص مراجعه کنید.
روشننشدن مشعل دستگاه
این مشکل بنا به دلایل گوناگونی رخ میدهد که میتوان به خرابشدن برد، میله یون، جرقه، گرفتگی در شیر کنترل گاز سیستم و نبودن برق داخل آن اشاره کرد. همچنین در صورت خرابی برد، میتوانید به سراغ تعمیر وتعویض برد الکترونیک پکیج بروید.
گرمنشدن آب شوفاژ
پایینبودن فشار آب ورودی به دستگاه، افت و نوسان فشار گاز، هوا داشتن لولههای سیستم، رسوب گرفتن مبدل، خرابشدن شیر سهطرفه و سوختن برد شوفاژ برخی از متداولترین دلایل گرمنکردن آب دستگاه به شمار میروند. برای حل این موضوع، ابتدا پیشنهاد میکنیم فشار گاز و آب ورودی را چک کنید؛ زیرا در اغلب موارد، دلیل خوب گرمنکردن سیستم، پایینبودن فشار گاز و آب بوده است. در صورت حلنشدن این مورد، فشار بار را هم بررسی کنید. در نهایت رسوبگیری، هواگیری و در صورت نیاز تعویض مبدل حرارتی پکیج باید صورت گیرد.
روشننشدن دستگاه
پایینبودن سطح فشار دستگاه، رسوب گرفتن سیستم و مسدودشدن مسیر حرکت آب، مسدودشدن مسیر دود، خرابشدن شمعک و جرقهزن، برخی از دلایلی است که باعث روشننشدن شوفاژ دیواری میشود. برای رفع این موضوع، ابتدا فشار بار دستگاه را بررسی کنید. چککردن مسیر دودکش و اطمینان از مسدود نبودن آن، از دیگر نکاتی است که دراینرابطه باید موردتوجه قرار دهید. در صورت خرابشدن شمعک، آن را تعویض کنید؛ اما یکی از بهترین راهها در صورت مسدودشدن مسیر حرکت آب، شستشوی مدار گرمایشی پکیج است.
روشنشدن انفجاری دستگاه
خرابشدن دودکش، نشتی برق، تنظیم نبودن فشار گاز، ضعیفشدن جرقه کولر، کافینبودن اکسیژن لازم جهت عمل احتراق، اکسیدشدن الکترود جرقهزن و کثیفشدن جرقهزن برخی از دلایلی است که منجر به انفجاری روشنشدن دستگاه میشود. برای حل این موضوع دودکش، فشار گاز و برق دستگاه را بررسی کنید. فاصله الکترود تا سرمشعل را چک کنید، این فاصله باید بین ۳ تا ۵ میلیمتر باشد.
موارد ذکر شده تنها تعدادی از نشانههای خرابی در شوفاژ دیواری هستند، دلایل دیگری هم مانند کد ارور دستگاه وجود دارند. نیاز است افرادی که در این حوزه فعالیت میکنند، دررابطهبا تمامی این کد خطاها اطلاعات کافی داشته باشند و از نحوه رفع ارور پکیج و مشکلات دیگر آگاه باشند. تاسیسات وی ای پی تهران، یکی از بزرگترین نمایندگیهای رسمی تعمیرات شوفاژ دیواری است. شما میتوانید با خاطری آسوده، انواع شوفاژ دیواری را برای تعمیر و سرویس در اختیار این مجموعه قرار دهید.
سخن پایانی
پکیج دیواری، دستگاهی پیچیده و حساس است که تعمیر و عیبیابی آن، به مهارت و تخصص لازم نیاز دارد. تعمیر اشتباه شوفاژ موجب آسیبدیدن دیگر قطعات در این دستگاه میشود. همچنین، کارکردن شوفاژ با گاز ممکن است خسارات جبرانناپذیری را به دنبال داشته باشد. پس، انتخاب تعمیرکار را در این حوزه جدی بگیرید.
/ پایان رپرتاژ
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و کلاسیک وب هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد.
آخرین دیدگاه ها
تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.