با پیشرفت تکنولوژی در یک دهه اخیر تقاضا برای شغل برنامه نویسی افزایش پیدا کرده و به یکی از شغل های پرطرفدار تبدیل شده است. برای برنامه نویسان فیلدهای کاری مختلفی مانند طراحی اپلیکیشن موبایل، طراحی سایت، طراحی نرم افزار و… وجود دارد، به همین دلیل افراد زیادی علاقه مند به یادگیری برنامه نویسی هستند.
نمایش
یادگیری برنامه نویسی شامل آشنایی با مفاهیم پایه، انتخاب زبان برنامه نویسی، انتخاب فیلدکاری، تمرین کدنویسی و کار بر روی پروژههای واقعی است، اما همین مراحل ساده در ابتدا کمی گیج کننده است و بسیاری از علاقه مندان در ابتدای مسیر چالش ها و سوالات زیادی در مورد نقشه راه برنامه نویسی دارند. در این مقاله به سراغ مهمترین سوالات می رویم و یک نقشه راه جامع برای یادگیری تا کسب درآمد از برنامه نویسی را توضیح می دهیم.
بهترن زبان های برنامه نویسی برای شروع
در حال حاضر بیش از ۳۰۰ زبان برنامه نویسی وجود دارد، اما شما نیاز به یادگیری تخصصی یک یا دو زبان برنامه نویسی دارید. اولین قدم در نقشه راه برنامه نویسی این است که به سراغ HTML و CSS بروید. تمام برنامه نویسان موفق کار خود را با HTML و CSS شروع کرده اند و یادگیری هر دو کمتر از یک هفته زمان می برد، حتما با تگ های مختلف HTML و استایل های CSS کار کنید و صفحات تستی بسازید.
بعد از این مرحله نیاز به انتخاب یک زبان برنامه نویسی دارید و چون قرار است زمان طولانی صرف یادگیری برنامه نویسی کنید، یک زبان با بازار کار خوب انتخاب کنید. بهترین زبان های برنامه نویسی برای شروع Python، Java، PHP، JavaScript هستند و بازار کار و درآمد خوبی دارند.
زمان مورد نیاز یادگیری زبان های برنامه نویسی
مدت زمان یادگیری طراحی سایت به عوامل مختلفی مانند علاقه، پشتکار و استعداد فرد بستگی دارد. برای یادگیری برنامه نویسی حدود ۶ ماه تا یک سال زمان نیاز دارید اما اگر قرار است روزانه یک ساعت صرف یادگیری برنامه نویسی کنید این زمان طولانی تر می شود.
روش یادگیری برنامه نویسی بر زمان برنامه نویسی هم تاثیر می گذارد. معمولا شرکت در دوره های برنامه نویسی زمان یادگیری را نسبت به یادگیری خودآموز کم می کند و یا شرکت در یک بوت کمپ برنامه نویسی می توانید این زمان را به نصف کاهش دهید.
شغل های برنامه نویسی
برای برنامه نویسی شغل های مختلفی وجود دارد شما می توانید از برنامه نویسی یک ربات یا ابزارهای صنعتی تا برنامه نویسی بلاک چین را انجام دهید. شغل های رایج برای برنامه نویسان شامل موارد زیر است:
- طراح وب سایت
- توسعه دهنده اپلیکیشن موبایل
- برنامه نویسی بازی و گیم
- طراح نرم افزارهای اتوماسیون و دسکتاپ
- تحلیل داده
یک از مهمترین مراحل در نقشه راه برنامه نویسی، انتخاب فیلد کاری است. علاقه و بازار کار دو فاکتور مهم در انتخاب هر کدام از موارد بالاست. با توجه به تحول دنیای دیجیتال در یک دهه اخیر، نیاز به طراحی سایت و اپلیکیشن های موبایل زیاد شده و از فیلدهای پرطرفدار هستند.
زبانهای برنامهنویسی برتر برای طراحی سایت
همانطور که در قسمت قبل گفتیم شغل های مختلفی برای برنامه نویسی وجود دارد و با توجه به نیاز کسب و کارها برای طراحی سایت این فیلد بازار کار خوبی دارد. اگر هدفتان از نقشه راه یادگیری برنامه نویسی برای کسب تخصص در طراحی سایت است، بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت PHP، JAVA، Javascript و Python هستند. در حال حاضر با توجه به اهمیت تجربه کاربری، برنامه نویسی فرانت اند طرفدران زیادی پیدا کرده و با یادگیری JavaScript، React، Angular، Vue.JS می توانید درآمد بالایی به دست آورید.
روش های کسب درآمد از برنامه نویسی
برای کسب درآمد از برنامه نویسی چند روش وجود دارد؛ شما می توانید به عنوان یک نیروی ثابت در یک شرکت استخدام شوید و یا خودتان به صورت فریلنسری کار کنید که هر کدام مزایا و معایبی دارند، در فریلنسری می توانید ساعات کاری و تعداد پروژه دلخواه داشته باشید اما در یک شرکت معمولا یک روند مشخص کاری دارید.
علاوه بر گرفتن پروژه و حقوق ثابت به سراغ درآمد های منفعل بروید. مثلا یک دوره آموزش برنامه نویسی ضبط کنید و در سایت های ایرانی و خارجی به فروش برسانید.
یک روش دیگر این است که با فارسی سازی قالب وردپرس درآمد بالایی به دست آورید. در این روش نیاز به آشنایی با برنامه نویسی PHP و CSS و HTML دارید و کافیست محصولات اورجینال را به فارسی ترجمه کنید و در پلتفرم هایی مانند سایت راست چین، ژاکت برای فروش قرار دهید. به عنوان مثال نسخه فارسی قالب woodmart در سایت راست چین بیش از ۲۱۰۰۰ فروش داشته است.
درآمد برنامه نویسی در ایران
میزان درآمد برنامه نویسان به عوامل مختلف مانند سطح تخصص، زبان برنامه نویسی، فیلد کاری و تعداد پروژه های برنامه نویسان بستگی دارد. بر اساس اطلاعات به دست آمده از ایران سلری، میانگین حقوق برنامه نویس در ایران ۱۲,۱۰۰,۰۰۰ تومان است. حقوق این افراد از ۱,۰۰۰,۰۰۰ تومان (کمترین) تا ۲۸,۰۰۰,۰۰۰ تومان (بالاترین) متغیر است. اگر بتوانید با شرکت های معتبر دنیا کار کنید و درآمد دلاری داشته باشید این مقدار چدن برابر می شود وحتی می توانید درآمد میلیاردی داشته لاشید.
بهترین منابع برای یادگیری برنامهنویسی
سبک یادگیری بر ای افراد مختلف متفاوت است و هر فرد برای برنامه نویس شدن باید با توجه به شرایطی که دارد منابع آموزشی را نقشه راه یادگیری برنامه نویسی قرار دهد.
کتاب، دوره آموزشی حضوری، فیلم آموزشی مهمترین منابع برای یادگیری برنامه نویسی هستند. سایت های بزرگ دنیا مانند Coursera، edX، Udemy، Khan Academy بهترین منابع آنلاین یادگیری برنامه نویسی هستند. در ایران هم سایت های معتبری برای یادگیری برنامه نویسی وجود دارد که از جمله می تواند راست چین آکادمی را نام برد. در این سایت دوره های مختلف برای برنامه نویسی وردپرس، طراحی قالب و افزونه وردپرس، فارسی سازی قالب وردپرس، برنامه نویسی ری اکت و… آموزش داده می شود.
مهارتهای مهم برنامهنویسی
با توجه به اینکه برنامه نویسی یک رشته پرچالش است علاوه بر موارد فنی نیاز به داشتن مهارتهای نرم یا Soft Skills دارید. معمولا در نقشه راه برنامه نویسی به مهارت های فنی بیشتر پرداخته می شود اما کسب مهارت های نرم هم به موفقیت بیشتر کمک می کند. از جمله این مهارت ها می توان توانایی حل مسئله، مدیریت زمان، مدیریت پروژه، مهارت ارتباطی و توانایی شبکه سازی را نام برد.
آینده برنامهنویسی
به عنوان آخرین سوال در نقشه راه یادگیری دیگر به این سوال پاسخ می دهیم که آیا آینده برنامه نویسی تضمین شده است، با پیشرفتهای اخیر در هوش مصنوعی این نگرانی وجود دارد که آیا هوش مصنوعی جای برنامه نویسان را می گیرد یا خیر. در پاسخ باید گفت هوش مصنوعی قرار نیست جای انسان را در تمام کارها بگیرد اما می تواند به عنوان یک دستیار در کنار برنامه نویسان باشد تا برخی از وظایف تکراری برنامهنویسان مانند تولید کد، اشکالزدایی و بهینهسازی را خودکار کنند.
پیشرفت روزافزون تکنولوژی و علوم مختلف مانند یادگیری ماشین، اینترنت اشیا، دیتاساینس و… تقاضا برای برنامهنویسان را افزایش داده است و پیش بینی می شود شغل برنامه نویسی در آینده هم تقاضای بالایی داشته باشد.
/ پایان رپرتاژ
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و کلاسیک وب هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد.
آخرین دیدگاه ها
تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.