میتوان با قطعیت گفت که سوشی معروفترین غذای ژاپنی در جهان است و بسیاری ژاپن را با این غذا میشناسند. سوشی به هر غذایی گفته میشود که با برنج سوشی و سرکه درست میشود. بسیاری فکر میکنند که مهمترین مادهی غذایی سوشی ماهی است، اما میتوان این غذای ژاپنی را بدون ماهی خام آماده کرد و یا حتی از انواع غذاهای دریایی برای درست کردن سوشی استفاده میکنند.
نمایش
از آنجایی که ژاپن توسط اقیانوس احاطه شده است، غذاهای دریایی و همچنین برنج همیشه بهطور گسترده در این کشور استفاده میشوند. در اصل و در طرز تهیه سوشی، ماهی تخمیر شده با برنج نگهداری شده در سرکه بهکار میرود و تاریخچهی این غذای سنتی ژاپن به هزاران سال قبل و به دوره ادو (۱۶۰۳ تا ۱۸۶۸) برمیگردد. کلمه سوشی به معنای «برنج ترش» است که کاملا منطقی است، زیرا برنج سوشی با سرکه درست میشود.
Narezushi که به معنای «ماهی شور» است، یکی از اولین اشکال سوشی است که ژاپنیها آن را درست میکردند. در این مدل سوشی، ژاپنیها ماهی شور و برنج پخته شده در سرکه را در کنار هم قرار میدادند تا تخمیر شوند. از آن زمان به بعد، سوشی به آنچه امروز میبینیم تبدیل شده است و عمدتا با ماهی خام آماده میشود.
تفاوت سوشی با ساشیمی
آیا سوشی و ساشیمی هر دو یک معنا دارند؟ برخی از افراد از این اصطلاحات به جای یکدیگر استفاده میکنند، در حالی که آنها دو معنای کاملاً مجزا دارند و خوراکیهایی متفاوت هستند.
ساشیمی به معنای «بدن سوراخ شده» است که معنای هر کدام از کلمات آن به این صورت است: ساشی = (سوراخ شده، گیر کرده) و می = (جسم، گوشت). در طرز تهیه ساشیمی، یک تکه گوشت، نه لزوما فقط غذاهای دریایی و نه لزوما خام را روی مواد غذاییای مانند دایکون (تربچه سفید آسیایی خردشده به شکل رشتههای بلند) قرار میدهند و آن را چاشنیای مانند سس سویا میخورند.
خواص سوشی
تمامی مواد به کار رفته در طرز تهیه سوشی مانند تخم مرغ و ماهی، سرشار از پروتئین هستند و به همین دلیل جزء غذاهای بسیار مفید برای بدن انسان است و میتواند پروتئینهای مورد نیاز بدن را به طور کامل تامین کند. اطلاعات تغذیه سوشی بر اساس مواد تشکیل دهنده متفاوت است. به عنوان مثال، یک عدد سوشی متوسط شامل موارد زیر میشود:
- کالری: ۶۲۸
- چربی: ۵ گرم
- کلسترول: ۰ میلیگرم
- سدیم: ۱۰۳۸ میلیگرم
- کربوهیدرات: ۱۲۹ گرم
- فیبر: ۵ گرم
- شکر: ۱۰ گرم
- پروتئین: ۱۵ گرم
ماهی مورد استفاده در انواع سوشی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است و منبع غنی از مواد مغذی و مواد معدنی از جمله موارد زیر است:
- ویتامین دی
- ویتامین B2 (ریبوفلاوین)
- آهن
- فلز روی
- ید
- مگنیوس
- پتاسیم
- کلسیم
ورقههای جلبک دریایی (که به نام «nori» شناخته میشوند) همچنین حاوی مقادیر زیادی از موارد زیر هستند:
- کلسیم
- منیزیم
- فسفر
- آهن
- ید
- سدیم
nori همچنین حاوی ویتامینهای A، B1، C و E نیز است.
انجمن قلب آمریکا خوردن ماهی حداقل دو بار در هفته را توصیه میکند و سوشی راهی عالی برای برآورده کردن این مقدار مصرف ماهی است. اما با این حال، خوردن سوشی مزایای دیگری نیز دارد که عبارتاند از:
- کاهش التهاب
- پیشگیری از برخی از بیماریها
- جلوگیری از مسمومیت با فلزات سنگین
انواع سوشی
با اینکه در زمان قدیم تنها چند مدل محدود از سوشی وجود داشت، اما امروزه شاهد هستیم که سوشی با انواع مواد غذایی و به شکلها مختلف درست میشود و تقریبا افراد با ذائقههای مختلف، میتوانند سوشی مورد علاقه خود را پیدا کنند. انواع سوشی که در میان محبوبترین مدلها میان ژاپنیها و دیگر مردم جهان هستند، عبارتاند از:
نیگیریزوشی (Nigiri-zushi)
شناختهشدهترین نوع سوشی، بیضی شکل است و به آن نیگیریزوشی میگویند که به معنای سوشی فشرده با دست است. نیگیریزوشی را میتوان با تاپینگهای مختلف درست کرد و معمولا در رستورانهای ژاپنی در صدر منوی سوشی قرار دارد. سرآشپزهای ژاپنی برای یادگیری درست کردن سوشی نیگیریزوشی، معمولا آموزشهای متعددی را پشت سر میگذارند.
نیگیریزوشی یا «سوشی درستشده با دست» شامل یک تکه ماهی خام در بالای یک تکهی بیضی شکل فشرده و مستطیلی از برنج است. نیگیریزوشی معمولا به صورت دوتایی و با کمی واسبی بین برنج و ماهی و گاهی اوقات با نوار کوچکی از جلبک دریایی، سرو میشود.
گونکان ماکی (Gunkan-maki)
گونکان ماکی یک سوشی بیضی شکل است که دور نواری از جلبک دریایی پیچیده شده و روی آن مواد مختلفی قرار میگیرد.
ماکیزوشی (Makizushi)
ماکیزوشی یا «سوشی رول شده» شامل نوارهایی از ماهی و سبزیجات است که در برنج گذاشته و داخل جلبک دریایی غلتانده تا به شک یک استوانه بلند دربیاید. این رول استوانهای، معمولا به پنج تا شش تکه سوشی تقسیم میشود.
تماکی (Temaki)
تماکی نوعی سوشی است که با دست به صورت مخروطی پیچیده میشود. این نوع سوشی نیز داخل ورقهای از جلبک رول میشود که دارای ماهی، برنج و سایر مواد غذایی است. این سوشی را معمولا ژاپنیها در خانه بسیار درست میکنند و حتی بهترین گزینه آنها برای مهمانیها است.
چیراشیزوشی (Chirashi-Zushi)
چیراشیزوشی یا «سوشی پخش»، یک کاسه برنج با مخلوطی از ماهی، سبزیجات و دیگر مواد است.
اوراماکی (Uramaki)
اوراماکی یکی دیگر از انواع سوشی است که در درست کردن آن، ماهی در مرکز، سپس جلبک و در نهایت برنج به عنوان لایه بیرونی قرار میگیرد. این مدل سوشی نیز بهصورت استوانهای رول میشود و بعد به اندازههای یکسان تقسیم میشود.
ایناریزوشی (Inari-Zushi)
ایناریزوشی دیگر مدل سوشی است که در آن از توفوی سرخ شده و برنج سوشی استفاده میشود و ماهی در این مدل سوشی جایی ندارد.
اوشیزوشی (Oshizushi)
اوشیزوشی به معنای «سوشی فشرده» است و همچنین به نام hako-sushi به معنی «سوشی جعبهای» نیز شناخته میشود. برای تهیه این نوع سوشی از قالب چوبی به نام اوشیباکو استفاده میشود و برنج سرکهای با این قالب به شکل بلوک در میآید. سپس به قطعات لقمهای بریده و با چاپستیک خورده میشود.
نارزوشی (Narezushi)
Narezushi شباهت زیادی به شکل اصلی سوشی دارد و در آن از ماهی تخمیرشده با برنج و سرکه استفاده میشود که میتوان آن را برای چند ماه نگهداری کرد. برنج پس از فرآیند تخمیر دور ریخته میشود و فقط ماهی آن خورده میشود.
منبع: mag.snapp.express
/ پایان رپرتاژ
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و کلاسیک وب هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد.
آخرین دیدگاه ها
تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.