اگر بخواهید ویندوز را روی سیستمی نصب کنید که دارای درایو DVD نباشد و یا نیاز به یک ابزار قابل حمل دارید که بتوانید با استفاده از آن روی چندین سیستم ویندوز نصب کنید، ایجاد یک فلش مموری قابل اجرا برای نصب ویندوز می تواند راه حل مناسبی برای شما باشد.تمامی نسخه های جدید ویندوز قابلیت نصب از طریق فلش را دارند به علاوه اینکه برای ویندوز ۷ ، ویستا و نسخه های قدیم تر نیاز به دیسک نصب ویندوز یا فایل ایمیج (ISO) دیسک نصب ویندوز دارید. در ادامه با آموزش کامل تصویری نصب ویندوز از روی فلش مموری با ما همراه باشید.
آموزش کامل نحوه نصب ویندوز ۷ ، ۸ ، ۸٫۱ و ویندوز ۱۰ با استفاده از فلش مموری
How to Install Windows from a USB Flash Drive
قبلا آموزش ایجاد فلش بوتیبل برای ویندوز،لینوکس و مک را در کلاسیک وب داده ایم. هم چنین نصب و اجرای اندروید روی کامپیوتر را با استفاده از فلش آموخته ایم. در آموزش امروز، ما نصب ویندوز از طریق فلش مموری را برای ویندوزهای ۸، ۸٫۱ و ۱۰ به شما آموزش می دهیم.با ما همراه باشید.
آموزش نصب ویندوز ۱۰ از روی فلش
ابتدا از خالی بودن فلش و داشتن حداقل ۴ گیگ فضای خالی مطمئن شوید . تمامی فایلهای روی فلش شما بعد از اضافه شدن فایلهای نصب ویندوز پاک خواهند شد. برای ایجاد فایلهای نصب ویندوز نیاز به حداقل ۴ گیگ فضای خالی هست.
ابزار Windows 10 Media Creation را دانلود کنید. این ابزار باعث می شود بتوانید درایو فلش خود را به درایو نصب ویندوز ۱۰ تبدیل کنید و برای این کار نیازی به استفاده از ویندوز ۱۰ ندارید. این ابزار را می توانید به صورت رایگان از سایت ماکروسافت و در آدرس زیر نیز دانلود کنید:
microsoft.com/en-us/software-download/windows10
معمولا سیستمهای جدید همگی ۶۴ بیتی هستند اما شما می توانید با رفتن به قسمت مشخصات ویندوزتان، از ۳۲ یا ۶۴ بیتی بودن سیستم خود مطلع شوید.به یاد داشته باشید که برای استفاده از این ابزار نیاز است از دسترسی ادمین (administrator) برخوردار باشید.
ابزار Windows 10 Media Creation را اجرا کرده و روی گزینه “Create installation media for another PC”کلیک کنید. سپس از شما درباره نسخه ویندوز ۱۰ که می خواهید دانلود کنید سوال خواهد شد.اگر می خواهید از نسخه Home و یا Starter ویندوزهای ۷ یا ۸ به ویندوز ۱۰ ارتقا دهید بهتر است نسخه Home ویندوز ۱۰ را انتخاب کنید.اگر از نسخه Professional و یا Ultimate ویندوزهای ۷ یا ۸ میخواهید این ارتقا را انجام دهید، گزینه Windows 10 Pro را انتخاب کنید.اگر ارتقا از ویندوزهای قبلی را ندارید هر نسخه ای از ویندوز ۱۰ که می خواهید را انتخاب کنید. ارتقا از ویندوزهای ۷ و ۸ تا تاریخ جولای ۲۰۱۶ به صورت رایگان در دسترس است.
“USB flash drive” را انتخاب کنید.با این کار ابزار به صورت خودکار فلش شما را فرمت میکند تا بتوانید فایلهای نصب ویندوز را اضافه کنید. همه فایلهای موجود در فلش با این کار پاک خواهند شد، بنابراین قبل از این کار فایلهای مهم خود را از روی فلش برداشته و در جایی ذخیره کنید.
در ادامه مرحله دانلود و پروسه ایجاد فایلها است و برای این کار نیاز به ۴ گیگ فضا هست.پس از پایان دانلود روی “Finish” کلیک کنید.
اگر فلش را برای سیستمی که در حال حاضر روی آن ویندوزهای ۷ و ۸ نصب است آماده میکنید و میخواهید از مزایای ارتقا رایگان استفاده کنید، باید از ابزار ارتقا قبل از نصب استفاده کنید. با این کار، کامپیوتر شما در مایکروسافت برای مطمئن شدن از معتبر بودن Product key ثبت می شود.اگر نخواهید ارتقا را انجام دهید تا زمانی که Product key را ارائه نکنید(با نسخه قبلی ویندوز را نصب کنیدو از اول تلاش کنید) قادر به فعال کردن ویندوز ۱۰ نخواهید بود. بر روی سیستمی که میخواهید ویندوز آن را به ۱۰ ارتقا دهید ابزار Windows 10 Media Creation را اجرا کنید.سپس گزینه “Upgrade this PC now” را انتخاب کنید و مراحل را برای نصب ویندوز ۱۰ دنبال کنید. نگران فایلهای خود نباشید زیرا که هیچ کدام را از دست نخواهید داد. بعد از ارتقا به ویندوز ۱۰،از فلش خود برای نصب ویندوز در هر زمان می توانید استفاده کنید.
فلش را به سیستمی که می خواهید ویندوز روی آن نصب کنید وصل کنید و با استفاده از آن ویندوز ۱۰ با فلش روی سیستم مورد نظر نصب کنید. اگر میخواهید نسخه های قدیمی تر ویندوز را به ویندوز ۱۰ ارتقا دهید، مطمئن شوید که Product key معتبر را دارید و یا کامپیوتر شما برای این ارتقا رایگان ثبت شده است.
سیستم را با فلش بوت کنید. مراحلی که برای این کار باید دنبال کنید به سیستمی که از آن استفاده میکنید وابسته است. به طور معمول، باید با باز کردن قسمت بایوس کامپیوتر و تغییر در اولویت بوت شدن سیستم این کار انجام شود. کامپیوترهای جدیدتر به جای بایوس از UEFI استفاده می کنند که اگر از ویندوز ۸ استفاده میکنید دسترسی به آن راه مخصوص خود را دارد.
با راه اندازی مجدد کامپیوتر و پس از نمایش لوگو سازنده آن،با فشار دادن یکی از کلیدهای F2,F10,F11 و یا Del به منوی بوت سیستم وارد شوید. سپس درایو فلش را در اولویت اول قرار دهید.اگر کامپیوتر شما بدون نمایش لوگوی سارنده به طور مستقیم وارد ویندوز ۸ می شود،با فشار همزمان کلیدهای Win و C وارد تنطیمات شوید. با انتخاب “Change PC setting” و سپس انتخاب “Update and Recovery”، وارد گزینه ی “Recovery Options” شوید. سپس گزینه “Restart now” را از قسمت “Advanced Startup” انتخاب کنید. در منوی بوت،”Troubleshoot ” را انتخاب کنید و سپس روی “Advanced options”کلیک کنید.برای باز شدن منوی UEFI،روی گزینه “UEFI Fireware Setting”کلیک کنید. با مشاهده منوی بوت می توانید ترتیب بوت شدن را تغییر داده و فلش را در اولویت اول قرار دهید.
پس از انجام تنظیمات فوق و ریستارت شدن مجدد پیغامی مبنی بر فشار دادن کلید برای بوت شدن از روی سی دی یا دی وی دی میبینید و اگر فلش را در اولویت اول قرار داده باشید با فشار کلید ،نصب ویندوز شروع خواهد شد.
قبل از شروع نصب ویندوز ۱۰ از روی فلش مموری ،زبان و تنطیمات صفحه کلید خود را باید انتخاب کنید. زبانی که در اینجا انتخاب میکنید، زبان پیش فرض ویندوز شما خواهد بود.
روی گزینه “Install now” برای شروع نصب ویندوز کلیک کنید.
اگر در حال ارتقا ویندوز هستید،در مرحله ای که از شما Product key خواسته می شود، روی گزینه Skip یا Do this later کلیک کنید. با این کار بعد از نصب ویندوز ۱۰، مایکروسافت به صورت خودکار ثبت ارتقا به ویندوز ۱۰ برای سیستم را چک خواهد کرد. اگر Product key ویندوز ۱۰ را دارید در اینجا وارد کنید.
“Custom” را برای نوع نصب انتخاب کنید. زیرا قادر خواهید بود پارتیشن ویندوز را به طور کامل فرمت کنید و با نصب ویندوز جدید،فایلهای موجود در این درایو پاک خواهند شد.
پارتیشن مورد نظرتان برای نصب ویندوز را انتخاب کنید.می توانید با حذف کردن و گسترش پارتیشن های فعلی،پارتیشن جدیدی برای نصب ویندوز خود بسازید. معمولا سایز پارتیشن برای نصب ویندوز باید حداقل ۲۰ گیگ باشد. در صورتی که برای انجام اینکار تخصص کافی ندارید حتما از افرارد متخصص در این زمینه کمک بگرید چراکه اشتباه در این مرحله باعث از دست رفتن کل اطلاعات هارد دیسک شما خواهد شد !
مراحل را برای نصب ویندوز با کلیک بر روی دکمه Next ادامه دهید. از شما درخواست تعیین پسورد ورود و سوال امنیتی خواهد شد که با دقت آنها را انتخاب کنید. همچنین بعدا میتوانید این تنظیمات را از منوی Setting میتوانید تغییر دهید.
بعد از تکمیل مراحل نصب ویندوز با فلش مموری ،به ویندوز ۱۰ جدیدتان وارد می شوید.ا گر صفحه شما کشیده شده و یا مناسب مانیتورتان نیست،نیاز به نصب درایورهای گرافیک متناسب با سازنده تان را دارید که سه سازنده معمول کارت های گرافیک Nvidia ,AMD و Intel هستند.با توجه به سازنده کارت گرافیک سیستم، با آپدیت ویندوز شاید قادر به نصب این درایورها باشید همچنین میتوانید از ۱۱ ابزار برتر آپدیت ، نصب و دانلود خودکار درایور های لپ تاپ و کامپیوتر که قبلا در ازنل وب معرفی کردیم استفاده کنید.
در پایان این بخش پیشنهاد میکنیم با مطالعه آموزش های قبلی کلاسیک وب می توانید از ویندوز ۱۰ بهتر استفاده کنید و با آن بیشتر آشنا شوید.
آموزش کامل نصب ویندوز ۸٫۱ با فلش مموری
ابزار Media Creation Tool را که در بخش اول معرفی شد به صورت رایگان دانلود کنید. اگر فایل ایزو ویندوز ۸٫۱ را دارید مراحل بعد را دنبال کنید.
فلشی با ظرفیت حداقلی۴ گیگ را به سیستم وصل کنید.
Media Creation Tool را اجرا کنید و نسخه مورد نظرتان را انتخاب کنید و مطمئن شوید که کلید محصول این نسخه را دارید.
درایو فلش را انتخاب کنید. اگر چندین فلش به سیستم وصل باشند، از شما خواسته می شود که یکی را انتخاب کنید.
منتظر بمانید تا دانلود کامل شود و فایلهای نصب ویندوز ۸٫۱ روی فلش اضافه شود. اگر از اینترنت با سرعت کم استفاده می کنید ممکن است این مرحله کمی زمانبر باشد.
بعد از اینکه Media Creation Tool ایجاد فایلهاروی فلش را به پایان رساند،فلش شما برای نصب ویندوز ۸٫۱ آماده است.
با راه اندازی مجدد کامپیوتر و پس از نمایش لوگو سازنده آن،با فشار دادن یکی از کلیدهای F2,F10,F11 و یا Del به منوی بوت سیستم وارد شوید. سپس درایو فلش را در اولویت اول قرار دهید. با اینکار کامپیوتر در ابتدا تلاش میکند از درایو فلش به جای درایو هارد بوت شود.
برای بوت شدن از روی فلش از شما خواسته می شود هر کلیدی را فشار دهید.
زبان و تنظیمات صفحه کلید را در این مرحله انتخاب کنید. به یاد داشته باشید که زبان انتخاب شده در اینجا، زبان پیش فرض ویتدوز شما خواهد بود.
در مرحله بعدی نیاز است قبل از شروع نصب ویندوز، Product key معتبر را برای ویندوز ۸٫۱ وارد کنید.
برای نصب ویندوز، از گزینه “Custom” استفاده کنید،نصب ویندوز روی هر پارتیشنی باعث پاک شدن داده های قبلی خواهد شد.انتخاب این گزینه زمانی که در حال عیب یابی ویندوز هستید ،نسخه قدیمی تر را به جدید ارتقا می دهید و یا ویندوز را روی کامپیوتر جدید نصب میکنید پیشنهاد می شود.
از بین پارتیشن های موجود، یکی را برای نصب ویندوز انتخاب کنید.اگر در حال ارتقا از نسحه های قدیمی به ۸٫۱ هستید، بهتر است همان پارتیشنی که ویندوز روی آن نصب است را انتخاب کنید.
پس از انتخاب پارتیشن،مرحله نصب ویندوز آغاز می شود که ممکن است برای کامل شدن حدود ۲۰ الی ۳۰ دقیقه زمان ببرد.
با پایان نصب ویندوز از ر.ی فلش مموری، سیستم راه اندازی مجدد خواهد شد و ویندوز ۸٫۱ از شما می خواهد مواردی را برای شخصی سازی ویندوز مثل انتخاب اسم برای سیستم انجام دهید. شبکه های موجود نیز در اینجا نمایش داده می شوند.
بعد از آن تنظیمات مرتبط با امنیت را باید انجام دهید که دو حالت Express و یا Custom دارد.اگر میخواهید چیزی را تغییر دهید از گزینه Customize و مراحل آن استفاده کنید اما اگر تغییری در نظر ندارید گزینه Use express setting را انتخاب کنید.
با وارد شدن به حساب ماکروسافت خود، قادر خواهید بود که فایلها و تنطیمات ویندوز را با سایر دستگاه های ویندوزی sync کنید.برای این کار نیاز است به OneDrive دسترسی پیدا کنید. اگر حساب کاربری ندارید در این مرحله می توانید با استفاده از گزینه Create new account برای خود حساب جدیدی بسازید.
پس از پایان تنظیمات اولیه وارد صفحه ویندوزتان می شوید و می توانید از ویندوز ۸٫۱ خود استفاده کنید.
آموزش نصب ویندوز ۷ و ۸ از روی فلش درایو
اگر DVD نصب ویندوز ۷ و یا ۸ را دارید، می توانید با استفاده از آن یک فایل ISO بسازید.اما اگر DVD را در اختیار ندارید و Product key را دارید، می توانید از طریق سایت مایکروسافت فایل ISO را دانلود کنید. برای ساختن ISO ازDVD خودتان مراحل زیر را دنبال کنید:
برنامه ImgBurn برنامه ای رایگان است که می توانید با استفاده از آن فایلهای ISO بسازید.آنرا دانلود و نصب کنید. بعد از نصب این برنامه،DVD ویندوزتان را در کامپیوتر قرار داده و برنامه را اجرا کنید. گزینه “Create image file from disc” را انتخاب کنید. مطمئن شوید که درایو DVD انتخاب شده است. فولدری برای ایجاد مقصدی برای فایلهای نهایی ایجاد و برای آن اسمی مناسب انتخاب کنید.روی دکمه پایین سمت چپ را برای ایجاد فایلهای ISO کلیک کنید. در زمان ایجاد فایل های ISO از انجام دادن کارهای دیگر با کامپیوترتان خودداری کنید.
ابزار USB/DVD برای ویندوز را دانلود و نصب کنید. توجه کنید برای نصب این برنامه نیاز به NET Framework. دارید.
فلش مورد نظرتان را به سیستم وصل کنید.
برنامه Windows USB/DVD را اجرا کنید و مراحل را برای ساخت فلش قابل بوت شدن دنبال کنید.
در صفحه اول فایل ISO را انتخاب کنید.
سپس “USB device” را انتخاب کنید. با اینکار فلش شما فرمت شده و فایلهای ویندوز روی آن قرار میگیرد.
برای ایجاد درایو فلش صبر کنید این کار ممکن است چند دقیقه زمان ببرد.
فلش مموری را به سیستمی که می خواهید ویندوز را روی آن نصب کنید وصل کرده و سیستم را با استفاده از آن بوت کنید. مراحلی که در ادامه باید دنبال کنید همانند مراحل نصب ویندوز ۸٫۱ است که در بالا آنها را توضیح داده ایم.
تجربه و نظر شما ؟
با آموزش بالا قادر خواهید بود یک فلش مموری برای نصب ویندوز روی هر سیستمی آماده کنید. تجربه شما برای نصب ویندوز از روی فلش مموری چه بوده است؟
آخرین دیدگاه ها
تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.