امروزه تلفن های همراه به ویژه هوشمند به بخش جدایی ناپذیر زندگی انسان ها تبدیل شده است. این دستگاه های کوچک با امکانات فراوان راحتی زیادی را برای همه فراهم آورده اند و تقریبا هر سن و گروهی از آن استفاده می کنند. امروز در این پست کلاسیک وب قصد داریم درباره جنبه نه چندان دوست داشتنی تلفن های هوشمند یعنی ضررها، خطرات و عوارض استفاده بیش از حد گوشی موبایل برای زنان باردار، کودکان، نوجوانان و.. صحبت کنیم.
خطرات و عوارض موبایل برای سلامتی، کودکان، نوجوانان و بزرگسالان
Disadvantages of Using Mobile Phone for Pregnant Women, Children and Adult’s Health
همیشه افراط در هر زمینه ای مشکلات فراوانی می تواند ایجاد کند. این قانون در مورد استفاده از موبایل ها نیز صدق می کند. جذابیت و امکانات این وسایل ارتباطی آنقدر زیاد و متنوع شده است که واقعا دست کشیدن از آن بسیار سخت است. اما باید سعی کنیم واقع بین باشیم و قبول کنیم که استفاده بیش از حد از گوشی های موبایل آسیب های فراوانی را در پی دارد. در این پست سعی کرده ایم گزیده ای از این موارد را در این پست جمع آوری کنیم. این موارد شامل آسیب های به سلامتی و زندگی اجتماعی می باشند که با کنترل میزان استفاده از این ابزار ارتباطی می توان از بسیاری از آن ها جلوگیری کرد و در امان ماند.
خطرات استفاده بیش از حد از گوشی موبایل و آسیب به سلامتی
موبایل ها برای ارتباط از امواج رادیویی استفاده می کنند. امواج رادیویی در گروه امواج مایکرویو از طیف امواج الکترومغناطیسی قرار می گیرند. حال این امواج مایکرویو برای گرم کردن استفاده می شوند، به عنوان مثال از همین امواج در فرها برای گرم کردن غذا استفاده می شود. پس زمانی که ما در طول روز ساعات زیادی را هنگام صحبت کردن با موبایل این دستگاه را نزدیک گوش خود نگه می داریم، موبایل امواج مایکرویو بسیار پرقدرت را به سمت سر ما ارسال می کند. دکل های تلفن همراه نیز همین کار را در ابعاد وسیعی در شهر ها انجام می دهند. کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا (FCC) پس از تحقیقات فراوان اعلام کرده است که نرخ جذب استاندارد تلفن های همراه ۱٫۶ وات بر کیلوگرم می باشد. به معنی دیگر اگر امواج به قدری باشند که بیش از ۱ درجه سلسیوس گرما ایجاد نکنند، مجاز می باشند. البته امواج مایکروویو علاوه بر مشکلاتی که به واسطه افزایش دما ایجاد می کنند، مضرات دیگری نیز دارند.
اگر با امواج مایکروویو آشنا نیستید، حتما پست آشنایی با اشعه مایکروویو و خطرات آن را مطالعه بفرمایید.
در تحقیقات دیگری که توسط محققان سوئدی انجام گرفت، نتایج شگفت انگیزی را در پی داشت. این محققان سر یک موش را به مدت دو ساعت در معرض امواج مایکرویو قرار دادند و پس از بررسی اسکن مغزی آن متوجه شدند که پس از پنجاه روز سلول های مغزی بسیاری از بین رفته اند. از بین رفتن سلول های مغزی در انسان خطرات بسیاری از جمله بیماری آلزایمر، پارکینسون و.. را در پی دارد. البته هنوز رابطه بین ایجاد بیماری آلزایمر یا سرطان با استفاده از موبایل ها به صورت قطعی مشخص نشده است اما اگر تنها چند درصد از این احتمالات درست باشند، نشان دهنده خطر بسیار بزرگی برای انسان ها است. در سیزده سال اخیر در ایالات متحده آمریکا استفاده از موبایل از ۱۳ میلیون نفر به ۲۲۳ میلیون نفر افزایش داشته است و این موضوع به این معنی است که هر روزه انسان های بیشتری در معرض خطرات و مضرات تلفن های همراه قرار میگیرند. در ادامه سعی میکنیم به چند مورد در این زمینه بپردازیم.
سرطان مغز یکی از عوارض و آسیب های تلفن همراه
یکی از خطرناک ترین عوارض استفاده بیش از حد از موبایل افزایش احتمال بروز سرطان مغز می باشد. نزدیک کردن تلفن همراه به سر برای صحبت کردن با آن امواج رادیویی را به سمت مغز ساطع می کند. میزان آسیب این امواج به میزان نزدیکی گوشی به سر، تکنولوژی به کار رفته در گوشی و.. بستگی دارد. محققان آسیب های دیگری که از این کار به مغز می رسد را تغییر فعالیت مغز، زمان واکنش و تغییر الگوی خواب می دانند. امواج رادیویی می توانند سلول های مغز را از بین ببرند و یا آن ها برای تبدیل شدن به سلول های سرطانی تغییر بدهند. تحقیقات نشان داده است که این خطرات برای کودکان بیشتر از بزرگسالان است زیرا سیستم مغزی آن ها هنوز کامل نشده و در حال رشد می باشد.
افزایش استرس بخاطر استفاده بیش از حد از موبایل
تلفن های همراه به دلایل زیادی می توانند موجب افزایش استرس بشوند. استفاده از این دستگاه ها به مرور زمان در فرد وابستگی ایجاد می کند و در زمان هایی که از آن استفاده نمی کنند احساس اضطراب و استرس کرده و نمی تواند آن را از خود دور کند. حتی جالب است بدانید که به مرور زمان حتی کم شدن میزان باطری گوشی نیز می تواند در افراد استرس و اضطراب ایجاد کند و ترس از خاموش شدن موبایلشان به آن ها احساس ناامنی بدهد. تحقیقات نشان می دهد اگر فرد در جلسه ای باشد یا به هر دلیلی نتواند جواب تلفن یا پیام خود را بدهد، هنگام دیدن روشن شدن صفحه نمایش گوشی بسیار مضطرب می شود. زمانی که هوشیاری بسیار زیادی که نسبت به گوشی از خود نشان می دهیم (میخواهیم هر لحظه از تماس ها و پیام های خود مطلع شویم)، موجب ترشح هورمون آدرنالین و در نتیجه افزایش کورتیزول در خون خود می شویم. افزایش غلظت این موارد در بدن موجب اضطراب، نگرانی، افزایش ضربان قلب، فشار خون و.. می شود.
یکی دیگر از مواردی که می تواند افراد را بترساند و آن ها را مضطرب سازد، ترس بدون علت نداشتن تماس تلفنی یا نداشتن موبایل است که به آن نوموفیا (Nomophia) می گویند. در این مورد فرد وابستگی به موبایل آن قدر افزایش می یابد که فرد از نداشتن آن به هراس می افتد و این ترس به نوعی بیماری ذهنی تبدیل می شود.
تضعیف سیستم ایمنی بدن
قبلا در مورد این موضوع به طور کامل در مطلب چگونه از شر میکروب و آلودگی های خطرناک گوشی خود در امان باشیم؟ کلاسیک وب صحبت کردیم، تلفن ها همیشه و هر جا همراه ما هستند و در هر شرایطی از آنها استفاده می کنیم. در این مواقع تلفن ها بسیار آلوده می شوند. حتی تحقیقاتی ثابت کرده است که میزان میکروب موجود بر روی یک موبایل از درون یک توالت نیز بیشتر است. زمانی که از این دستگاه های آلوده استفاده می کنیم، این میکروب ها به داخل بدن ما راه می یابد و می توانند انواع بیماری ها را برای ما همراه داشته باشند. همچنین استفاده از تلفن همراه به عنوان زنگ صبحگاهی و یا نگهداری آن در کنار تختخواب موجب می شود این آلودگی ها به بالش انتقال پیدا کنند و از راه تنفس وارد بدن شوند.
درد های مزمن به دلیل استفاده بیش از حد از موبایل
یکی دیگر از مضرات استفاده طولانی مدت از تلفن های همراه بروز درد های مزمن به دلیل نگهداری آن ها در یک حالت ثابت به صورت طولانی مدت و یا تایپ سریع با استفاده از انگشتان دست می باشد. برخی اوقات نیز عادت داریم هنگام صحبت کردن با موبایل به کار دیگری نیز مشغول باشیم و موبایل خود را بین گوش و شانه خود نگاه داریم. اگر این کار به صورت طولانی مدت ادامه پیدا کند، بدن را در یک حالت نامناسب نگه میدارد و موجب بروز مشکلاتی از جمله گردن درد و کمر درد می شود که ۲۴ ورزش موثر برای کاهش خستگی کاربران کامپیوتر در محیط کار میتواند در این زمینه به شما کمک کند.
استفاده از لپ تاپ ها نیز مضراتی را به دنبال دارد، برای آشنایی با مضرات گذاشتن لپ تاپ روی پا پست های قبلی کلاسیک وب را مطالعه کنید.
مضرات موبایل برای چشم
بررسی های اخیر نشان می دهد ۹۰ درصد مردم در پنج دقیقه اولی که از خواب بیدار می شوند، گوشی خود را چک می کنند. نگاه کردن به صفحه نمایش گوشی در طول روز خطراتی دارد، حال فکر کنید اگر اولین نوری که پس از خواب وارد چشم شما می شود، چه مضراتی را می تواند در پی داشته باشد. امروزه نوجوانان و جوانان حتی اگر از کامپیوتر و لپ تاپ استفاده نکنند، از گوشی های خود به صورت طولانی مدت استفاده می کنند که می تواند آسیب های جدی به چشمشان وارد کند و در آینده شاهد افزایش افرادی که از عینک استفاده می کنند، خواهیم بود. ۶ راهکار محافظت چشم در برابر تابش اشعه صفحه گوشی و تبلت اندروید میتواند در این مورد به شما بسیار کمک کند.
یکی دیگر از موارد مهمی که باید در این مورد به آن دقت کنیم، استفاده از گوشی در رختخواب است. بازی ها، فیلم ها و شبکه های اجتماعی برنامه های هستند که علاقه داریم قبل از خواب سری به آن ها بزنیم و همین موارد باعث به تعویق افتادن خواب می شوند. نوری که از صفحه نمایش تلفن های هوشمند قبل از خواب بر چشم ما می تابد می تواند موجب بی خوابی شود و به نوعی ساعت خواب بدن را تحت تاثیر قرار دهد. اگر به سلامت و ضعیف شدن چشم های خود مشکوک هستید از بهترین نرم افزار و سرویس های تست آنلاین بینایی و کوررنگی چشم ها استفاده کنید.
تضعیف روند تفکر و تمرکز
امروزه استفاده از اینترنت و به ویژه تلفن های هوشمند افراد را وابسته خود کرده است. هر کاری که میخواهند انجام بدهند با جستجو در اینترنت و استفاده از موارد آماده است و کمتر به خودشان زحمت انجام کاری همچون نوشتن، طرح کشیدن، محاسبه کردن و.. می دهند. این کار باعث می شود انسان دیگر از تفکر و خلاقیت خود برای انجام کارهایش استفاده نکند و فقط بخواهد به اصطلاح لقمه آماده بخورد. این روند به مرور طرز تفکر و قدرت خلاقیت افراد را تحت تاثیر قرار می دهد و پس از مدتی فرد دیگر نمی تواند حتی برخی کار های ساده را نیز خودش انجام دهد و کاملا وابسته به کارهای آماده می شود.
از نگاهی دیگر هر چقدر بتوانیم از گوشی خود دور بمانیم، بیشتر می توانیم روی کار، مطالعه و.. تمرکز کنیم. این که می خواهیم هر ۱۰ دقیقه گوشی خود را چک کنیم باعث کاهش شدید تمرکز می شود. شاید یک دقیقه چک کردن موبایل زمان بسیار ناچیزی باشد، اما همین اتفاق باعث کاهش شدید تمرکز ما خواهد شد. آموزش تمرکز حواس در محیط شلوغ و حذف صدای محیط هنگام مطالعه و کار را قبلا به صورت کامل به شما معرفی کردیم که در این زمینه میتواند بسیار تاثیرگذار باشد.
خطرات و مضرات استفاده از موبایل در دوران بارداری
همانطور که در مورد امواج رادیویی که از گوشی های موبایل به سمت بدن ما ساطع می شود صحبت کردیم، این امواج می توانند آسیب های جدی به جنین انسان نیز وارد کنند و عوارض بسیاری را در دوران بارداری به وجود بیاورند. برخی از تحقیقات نشان می دهد در برخی از موارد حضور در معرض این امواج می تواند موجب ناباروری فرد شود. آقایانی که گوشی خود را در جیب خود نگاه می دارند بسیار در معرض این گونه خطرات هستند.
کاهش قدرت شنوایی
زمانی که با صدای بسیار بلند موزیک گوش می دهید و یا به صورت طولانی مدت با تلفن صحبت می کنید، در واقع موجب کاهش قدرت شنوایی شما می شود. یکی دیگر از موارد خطرناک در این زمینه، صحبت کردن با موبایل هنگامی که به شارژ وصل کرده اید می باشد که واقعا مضرات بسیاری را به همراه دارد.
استفاده بیش از اندازه از هندزفری خطرات بسیاری دارد، قبلا در مورد ۱۳ عوارض استفاده مداوم از هندزفری و هدفون مطلبی را منتشر کرده ایم.
آلرژی و عفونت پوستی
یکی از مهم ترین معیار افراد برای خرید موبایل ظاهر جذاب آن است. به همین دلیل شرکت های سازنده برای جذب هر چه بیشتر افراد از یک لایه شفاف فلزی بر روی گوشی استفاده می کنند. این فلز دارای نیکل، کروم و کبالت می باشد که به عنوان موادی شناخته می شوند که باعث بروز بسیاری از آلرژی ها و بیماری های پوستی هستند.
عدم توجه به سطح آمادگی جسمانی و ورزش
امروزه بسیاری از کودکان و نوجوانان وقت خود را با یک تلفن می گذرانند و والدین آن ها نیز به اینکه کودکان باهوشی دارند بسیار افتخار می کنند. اما در واقعا این کار برای سلامتی بسیار مضر می باشد. عدم تنفس هوای تازه، یکجا نشینی و عدم جنب و جوش و تحرک می تواند بسیار مضر و خطرناک باشد. این مسئله برای کودکان و نوجوانان که در حال رشد هستند بسیار خطرناک تر می باشد.
آسیب های اجتماعی استفاده بیش از حد از موبایل
امروزه تلفن های همراه علاوه بر توانایی تماس و ارسال پیام قابلیت های فراوان دیگری را نیز به ارمغان آورده اند. افراد می توانند تقریبا از گوشی های خود مانند یک کامپیوتر شخصی کوچک استفاده کنند، فیلم ببینند، در شبکه های اجتماعی باشند و.. همین موضوعات کافی است تا همه ما به افرادی غیر اجتماعی و منزوی تبدیل شویم که فقط می خواهیم در شبکه های اجتماعی حضور داشته باشیم.
نوجوانان و جوانان به صورت جدی به گوشی های خود وابسته بوده و معتاد آن ها شده اند. هر روز ساعات بسیاری را صرف کارهایی می کنند که آن قدر ها هم مهم نیستند و فقط وقت خود را تلف می کنند. عدم دریافت جواب یک پیام متنی یا دریافت لایک کمتر در شبکه های اجتماعی شاید موضوع به ظاهر ساده ای به نظر برسد اما می تواند باعث بروز استرس، ناراحتی، اضطراب و افسردگی شود.
یکی از مهم ترین ویژگی های موبایل این است که هر جا و در هر زمانی قابل استفاده هستند و سازمان های ارائه دهنده خدمات تلفن همراه هر روز در تلاش هستند تا پوشش آنتن دهی را در تمام نقاط ممکن سازند. گاهی همین موضوع می تواند مضراتی نیز در پی داشته باشد. برای مثال ممکن است بارها دیده باشید که افرادی در محیط های عمومی با صدای بلند با موبایل صحبت می کنند و آرامش بقیه را بر هم می زنند.
یکی از خطراتی که موبایل می تواند در محیط های عمومی داشته باشد، استفاده از آن هنگام عبور از خیابان و یا رانندگی است. تصادفات بسیاری مبنی بر این که حواس پرتی طرفین موجب این اتفاق شده است، بروز می دهد. این اتفاق آن قدر مهم است که در کشور هایی از جمله ژاپن استفاده از هندزفری در هنگام رانندگی جرم محسوب می شود و جریمه های سنگینی دارد. طبق آماری که اداره ایمنی ترافیک بزرگراه آمریکا در سال ۲۰۰۹ منتشر کرده است، در تصادفات جاده ای بیش از ۵ هزار نفر جان خود را از دست داده اند که ۲۰ درصد آن ها به دلیل حواس پرتی توسط موبایل گزارش شده است.
بسیاری اعتقاد دارند امواج وای فای نیز مضر است، برای اینکه بدانید آیا امواج وای فای مضر هستند با ما در کلاسیک وب همراه باشید.
عوارض استفاده بی اندازه از گوشی و مضرات اقتصادی
امروزه منابع زیادی برای افزایش توانایی خطوط تلفن های همراه تخصیص داده می شوند و شرکت های مخابراتی سعی می کنند مردم را به استفاده بیشتر از موبایل ترغیب کنند. امروزه هر کس از کودک تا بزرگسال می خواهد یک موبایل داشته باشد و در بیشتر موارد استفاده از آن برای صحبت کردن و ارتباط متنی، در راستای کارهای غیر ضروری است و این اتفاق یعنی پرداخت هزینه برای بخشی که ضروری نیست.
از طرفی دیگر با آمدن تلفن های هوشمند نرم افزار ها و بازی ها و فروشگاه های مجازی روی کار آمدند که از شما می خواهند در ازای دریافت یک بازی مبلغی را پرداخت کنید. پیشرفت هر روزه تکنولوژی باعث می شود افراد بخواهند هر روز گوشی های موبایل خود را به مدل های جدید تر و البته گران تر ارتقا دهند و این موارد همه جز طرح های اقتصادی برای سوددهی شرکت های تولید کننده موبایل نیست.
جنبه دیگر این موضوع دزدها و تبهکارانی هستند که می توانند به راحتی به تلفن های هوشمند نفوذ کرده و اطلاعات کاربران را سرقت کنند و یا برای مثال از دوربین این گوشی ها به صورت از راه دور به جاسوسی بپردازند. به همین دلیل است که در برخی از نقاط و شرکت ها و سازمان ها استفاده از تلفن همراه جدید و دوربین دار ممنوع اعلام شده است.
برای جلوگیری از سو استفاده حتما پست قبلی ما در مورد راه های جلوگیری از هک شدن گوشی بدون اجازه شما از طریق اس ام اس ، وای فای و.. بخوانبد.
نظرات و پیشنهادات شما؟
امروز در این پست کلاسیک وب درمورد عوارض استفاده بیش از حد از موبایل صحبت کردیم. آیا تاکنون هنگام استفاده از موبایل خود به این موارد توجه کرده بودید؟ به نظر شما چه خطرات دیگری را نیز می توان به این لیست اضافه کرد؟ لطفا دیدگاه و پیشنهادات خود را با و دوستانتان در کلاسیک وب به اشتراک بگذارید.
آخرین دیدگاه ها
تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.