صدا های ۸D با فناوری جدیدی ساخته می شوند که گوش دادن به آن ها تجربه جدیدی را برای ما فراهم می سازد. اما شاید برای ما سوال پیش بیایید که صدای ۸D چیست و یا چگونه ساخته می شود؟ امروز در کلاسیک وب تکنولوژی ۸D در موسیقی را معرفی می و روش ساخت این آهنگ ها را نیز بررسی می کنیم.
تکنولوژی ۸D در موزیک چیست؟
What is 8D Audio?
صدا های ۸D معمولا به صدا هایی گفته می شود که اگر با هدفون استریو آن ها را گوش دهید، به نظر می رسد که صدا از جهت های مختلف (بالا و پایین) و از فاصله های متفاوت به شما می رسد که باعث می شود حس کنید خودتان در مکانی خاص هستید! در ادامه مطلب بیشتر با این فناوری و نحوه ساخت موزیک ۸ بعدی آشنا خواهیم شد.
صدا و تکنولوژی ۸D چیست؟
صدای ۸D به معنای صدایی است که هشت بعد را پوشش می دهد. برای شنیدن درست یک صدا وجود دو بعد کافی است اما مهندسان صدا با اضافه کردن حالت های مختلف روی صدا، بعد سوم نیز به آن اضافه کردند تا صدایی واقعی تر و طبیعی تر به گوش ما برسد. اما مهندسان به این نقطه اکتفا نکرده اند و صداهایی با ۸ بعد و یا حتی بیش از آن را ساخته اند. برای درک کامل این صدا ها باید از هدفون های با کیفیت استریو استفاده کنید. در این نوع صدا ها، شما فاصله ها، جهت صدا، ارتفاع و هر چیز دیگری را مانند دنیای واقعی حس خواهید کرد.
همچنین گاهی ممکن است بخواهید صدا را از روی یک موزیک حذف کنید! در این صورت پیشنهاد می کنیم مطلب آموزش حذف صدا از روی موزیک، فیلم و.. را مطالعه کنید.
نمونه های صدا های چند بعدی
برای این که بهتر با مفهوم تکنولوژی ۸D آشنا شوید، کلیپ های زیر که شامل صدا با بعد های مختلف هستند را مشاهده کنید. قبل از مشاهده لازم به ذکر است که باید از هدفون استفاده کنید و ترجیحا در محیطی آرام و با صدای تقریبا بلند گوش کنید.
اولین نمونه صدای چند بعدی ساخته شده در یک مغازه پیرایشگاه می باشد. شما با گوش دادن این صدا خود را کاملا در مغازه و در حال اصلاح شدن حس خواهید کرد! این صدای چند بعدی مشهور، طوری طراحی شده است که چرخش ماشین اصلاح، قیچی و محیط سالن را به خوبی زمانی که خودتان در حال اصلاح موی سر هستید، درک می کنید.
نحوه ساخت صدا و آهنگ های تکنولوژی ۸D
اکنون که با آهنگ ۸ بعدی و به صورت کلی با صدای بعد دار آشنا شدید، بهتر است با روش ساخت آن نیز آشنایی داشته باشید. یکی از روش های این کار، استفاده از نرم افزار ها و پلاگین های مخصوص است. به طور مثال شما می توانید با پلاگین Ambeo Orbi و یا برنامه Audacity صدای چند بعدی بسازید. استفاده از این برنامه ها نیز آسان بوده و آموزش آن ها در سایت سازنده وجود دارد. می توانید نمونه صدای ساخته شده با این برنامه ها را بشنوید:
در این برنامه های موزیک و صدای شما به بعد های مختلف تبدیل و تقسیم می شود که با شنیدن خروجی، حس چند بعدی بودن صدا را خواهید داشت.
ضبط دیجیتال صدا ۸D
اما صدای واقعی تر ۸ و یا چند بعدی، در همان لحظه ساخت به صورت چند بعد ساخت می شود. در این روش از ابزار هایی مانند دو یا چند میکروفون در سر مانکن مانند سر انسان استفاده می شود تا حالت واقعی تری داشته باشد. معمولا میکروفون ها در مکان گوش داخلی قرار داده می شوند تا صدای با کیفیت تری ضبط کرد.
از آنجایی که صدا به طور همزمان به هر دو گوش نمی رسد، با استفاده از این سیستم قطعا کیفیت بالایی را در کنار حس چند بعدی بودن ضبط خواهید کرد.
همچنین اگر از علاقه مندان به موزیک بی کلام هستید، مطالعه مطلب معرفی بهترین سایت های دانلود موزیک بی کلام شاد، آرام و غمگین برای شما مفید و کاربردی خواهد بود.
واقعیت ۸ بعدی بودن صدا
بعضی از افراد فعال در این زمنیه معتقد هستند که استفاده ۸ بعد در صدا و یا به طور کلی تعداد بعد های بالا که به مرور شاهد افزایش آن هستیم، روش تجاری و تبلیغاتی بیش نیست و در واقع نسخه ای حرفه ای تر از صدا های ۳ بعدی هستند که برای جلب توجه بیشتر، از عبارت تعداد بعد های بالا استفاده می کنند که نمی توان این موضوع را رد و یا تایید کرد.
نظرات و پیشنهادات شما؟
در این مطلب صدای ۸D را به شما معرفی کردیم و روش ساخت آن را نیز بررسی کردیم. تجربه شما از شنیدن صدا های چند بعدی چه گونه بود؟ شما می توانید نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود را در این زمینه در دیدگاه این پست با ما به اشتراک بگذارید.
آخرین دیدگاه ها
تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.