ویندوز دیفندر (Windows Defender) یکی از محبوب ترین آنتی ویروس های ویندوز است که در حال حاضر میلیون ها کامپیوتر در سراسر جهان را از ویروس ها و بد افزار ها محافظت میکند. اما همواره مشکلاتی مبنی بر از کار افتادن Windows Defender یا کار نکردن ویندوز دیفندر به هر دلیلی گزارش میشود. امروز با مشکل از کار افتادن و غیر فعال شدن Windows Defender همراه کلاسیک وب باشید تا دلایل ممکن که بر مشکل روشن نشدن Windows Defender دلالت دارند را بررسی کنیم.
حل مشکل روشن و باز نشدن ویندوز دفندر در ویندوز ۱۰ ، ۸ و ۷
How to Fix Windows Defender Service Won’t Start On Windows 10, 8 And 7
بر طبق گزارشات کاربران، مشکل باز نشدن Windows Defender می تواند در تمامی نسخه های ویندوز از جمله ویندوز ۸٫۱ و حتی ۷ وجود داشته باشد که البته دلایلی نیز برای آن ارائه شده. برای مثال اگر هنگام باز شدن ویندوز دیفندر با ارور ۵۷۷ برخورد میکنید باید مطمئن شوید که آنتی ویروس دیگری به جز Windows Defender بر روی سیستم نصب نداشته باشید. اما به هر حال اگر شما هم با فعال کردن Windows Defender در ویندوز ۱۰ یا ۸ مواجه هستید، راهکار هایی که در ادامه بیان شده را دنبال کنید.
حل مشکل باز نشدن Windows Defender با حذف کامل آنتی ویروس های دیگر
همانطور که گفته شد، گاهی اوقات هنگام تلاش برای باز کردن ویندوز دینفندر ممکن است ارور ۵۷۷ یا ارور Your virus & threat protection is managed by your organization برای شما به نمایش در بیاید. در این صورت باید تمام آنتی ویروس های دیگری که به جز ویندوز دیفندر بر روی سیستم شما نصب است را به طور کامل پاک کنید.
البته ممکن است همیشه به ارور ۵۷۷ برخورد نکنید پس به هر حال جهت اطمینان باید آنتی ویروس های دیگر را از سیستم خارج کنید. اگر این روش را امتحان کردید اما همچنان ویندوز دیفندر به خوبی فعال نمیشود، راهکار های زیر را دنبال کنید.
همچنین اگر به دنبال این هستید که بهترین آنتی ویروس برای ویندوز چیست یا در سر دارید که با ویندوز دیفندر خداحافظی کنید، میتوانید بررسی بهترین آنتی ویروس برای کامپیوتر و لپ تاپ را ببینید. برای حذف کامل ویندوز دیفندر هم باید از آموزش حذف کامل آنتی ویروس Windows Defender کمک بگیرید.
حل غیر فعال شدن Windows Defender با ریستارت کردن Security Center
جهت حل رفع مشکل غیر فعال شدن Windows Defender در ویندوز ۸ ، ۷ و ۱۰ با فشردن کلید های Windows + R اقدام به باز کردن Run کنید. سپس services.msc را وارد کرده و اینتر را بزنید. حالا به دنبال Security Center بگردید. پس از پیدا کردن این گزینه بر روی آن کلیک راست کرده و گزینه Restart را انتخاب کنید.
حل کار نکردن ویندوز دیفندر با آپدیت ویندوز
گاهی اوقات هم مشکل غیر فعال شدن Windows Defender با آپدیت ویندوز به آخرین نسخه به سادگی قابل حل است. برای آپدیت کردن ویندوز توسط کلید های ترکیبی Windows + I به تنظیمات ویندوز بروید. سپس Update & Security را انتخاب کنید و بعد از آن بر روی Check for updates کلیک کنید تا فرایند آپدیت انجام شود. پس از آپدیت، سیستم خود را ری استارت کنید تا فایل های دانلودی نصب شوند.
تعمیر فایل های سیستمی ویندوز با دستور SFC در CMD
فایل های سیستمی ویندوز میتوانند همواره خراب شوند و چاره این است که از طریق روش هایی برای ترمیم آنها اقدام کنیم. یکی از روش های ترمیم فایل های خراب ویندوز، بکار بردن دستور SFC در CMD است. برای اینکار ابتدا با جستجوی CMD در ویندوز، Command Prompt را از طریق Run As Administrator باز کنید.
سپس دستور sfc /scannow را بنویسید و با فشردن کلید Enter بر روی کیبورد، آن را اجرا کنید. حدود ۱۵ دقیقه به سیستم زمان بدهید تا فعالیت را کامل کند.
اگر بعد از آن همچنان موضوع کار نکردن ویندوز دیفندر حل نشده بود یا به هر دلیلی قادر به اجرای دستور SFC نبودید، میبایست دستور DISM را امتحان کنید. برای اینکار مجددا دستور DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth را نوشته و اینتر را بزنید. حدود ۲۰ دقیقه صبر کنید تا فرایند به خوبی تکمیل شود و بعد از آن مجددا ویندوز دینفندر را بررسی کنید.
رفع مشکل Windows Defender در ویندوز ۱۰ با پاک سازی ریجستری
گاهی اوقات هم مشکل خاموش شدن Windows Defender میتواند از ریجستری های مخرب نرم افزار ها باشد که میتوان آن ها را با روش های مختلفی پاکسازی کرد. یکی از بهترین روش ها برای پاک سازی ریجستری نرم افزار CCleaner میباشد.
جهت پاکسازی ریجستری از طریق این نرم افزار ابتدا باید CCleaner را دانلود کنید. سپس آن را باز کنید و به قسمت Registry بروید و بر روی Scan For Issues کلیک کنید. پس از تمام فرایند اسکن، Fix Selected Issues را بزنید تا پاک سازی آغاز شود. پس از آن دوباره تست کنید که آیا مشکل روشن نشدن windows defender حل شده است یا خیر.
فعال کردن Windows Defender با بررسی Environment Variables
به طور پیش فرض سیستم عامل ویندوز از یکسری Environment Variables برای دسترسی سریع اجرای برخی مسیر ها در سیستم استفاده میکند اما گاهی همین Environment Variable ها ممکن است دلیلی بر کار نکردن ویندوز دیفندر باشند. پس باید آن ها را بررسی کنیم.
ابتدا advanced system settings را در ویندوز جستجو کرده و سپس View advanced system settings را انتخاب کنید.
حالا در پنجرهی جدید، گزینه Environment Variables را انتخاب کنید. در صفحه جدید به دنبال %ProgramData% بگردید و مطمئن شوید که مسیر آن بر روی C:ProgramData تعیین شده. اگر اینطور نبود، خود به طور دستی آن را بر روی C:ProgramData تنظیم کنید.
حل از کار افتادن Windows Defender توسط تغییر مجوز های سیستمی
گاهی اوقت مجوز های سیستم میتواند برای برخی نرم افزار ها دچار مشکل شوند. برای تغییر آنها به مسیر C:ProgramData و پوشه Microsoft را پیدا کنید. بر روی آن کلیک راست کرده و Properties را بزنید.
سپس به تب Security رفته و گزینه Advanced را انتخاب کنید. حالا در صفحه جدید باید مجوز ها را بررسی کنید و موارد لازم را حذف کنید. توجه داشته باشید که اگر به خوبی با پرمیشن های ویندوز آشنایی ندارید بهتر است از این مرحله عبور کنید زیرا ممکن است به فایل های سیستم آسیب بزنید.
فعال نشدن Windows Defender Group Policy در ویندوز ۱۰
برای حل مشکل آپدیت ویندوز دیفندر و.. با فشردن کلید های Windows + R اقدام به باز کردن Run کنید. سپس gpedit.msc را وارد کرده و اینتر را بزنید. وقتی Group Policy Editor باز شد، مسیر Computer Configuration > Administrative Template > Windows Components > Windows Defender Antivirus را دنبال کنید. سپس از سمت راست صفحه بر روی Turn off Windows Defender Antivirus دوبار کلیک کنید.
سپس Not Configured را انتخاب کنید و OK را بزنید.
رفع مشکل روشن نشدن ویندوز دینفندر با ساخت حساب جدید در ویندوز
گاهی اوقات علت باز نشدن Windows Defender میتواند ناشی از حسابی که در آن لاگین کرده اید باشد. برای ساخت حساب کاربری جدید به تنظیمات رفته و بر روی Accounts کلیک کنید.
به Family & other people رفته و سپس بر روی Add someone else to this PC کلیک کنید.
بر روی I don’t have this person’s sign-in information کلیک کنید.
حالا Add a user without a Microsoft account را انتخاب کنید.
در اینجا اطلاعات رمز حساب جدید را وارد کنید و Next را بزنید.
حل از کار افتادن Windows Defender با نصب دوباره ویندوز
در نهایت اگر هیچ یک از روش های بالا جوابگوی مشکل از کار افتادن Windows Defender نبود، مجبورید ویندوز را مجددا نصب نمایید تا نصب مجدد Windows Defender صورت بگیرد. اما نگران نباشید. هیچکدام از فایل ها و برنامه های شما قرار نیست که حذف شوند. اگر این را میخواهید باید نرم افزار Media Creation Tool را از مایکروسافت دانلود و آن را اجرا کنید. سپس :
- بر روی Upgrade this PC now کلیک کنید.
- منتظر شوید تا فایل های ضروری حاضر شوند.
- حالا بر روی Download and install updates (recommended) کلیک کنید.
- مراحل را ادامه دهید تا به صفحه Ready to install برسید.
- مطمئن شوید که گزینه Keep personal files and apps در لیست جمع شده فعال باشد. اگر فعال نبود بر روی Change what to keep کلیک کنید و Keep personal files and apps را انتخاب کنید.
- سپس مراحل را دنبال کنید تا نصب کامل گردد.
پس از اتمام مراحل، حالا ویندوز شما مجددا نصب و شده کاملا سرحال است. حالا نوبت راه اندازی ویندوز دیفندر در ویندوز ۷ ، ۸ و ۱۰ است جهت اینکار به کنترل پنل ویندوز مراجعه و ویندوز دینفندر را اجرا کنید و مطمئن باشید که مشکل به طور کامل حل شده است.
نظرات و پیشنهادات شما؟
در این مطلب با حل مشکل روشن و باز نشدن ویندوز دفندر در ویندوز ۱۰ ، ۸ و ۷ همراه شما بودیم. آیا تا حالا شکل از کار افتادن Windows Defender برای شما پیش آمده است؟ آیا روش های گفته شده در این پست برای رفع مشکل Windows Defender در ویندوز ۱۰ برای شما کار ساز بود؟ شما همچنین می توانید نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود را درباره مشکل از کار افتادن ویندوز دیفندر در بخش دیدگاه همین پست با ما به اشتراک بگذارید.
آخرین دیدگاه ها
تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.