کتری های برقی ? یکی از لوازم مورد نیاز و کاربردی هستند که امروزه در اکثر آشپزخانهها یافت میشوند. با وجود اینکه این کتریها انرژی کمتری مصرف میکنند، تحقیقاتی در چند سال اخیر انجام شده که نشان میدهد آنها خطراتی را نیز برای محیط زیست و سلامت ما به همراه دارند. امروز میخواهیم در کلاسیک وب این خطرات را که ناشی از عناصر به کار رفته در ساخت کتری برقی هستند را بررسی کنیم و ببینیم آیا واقعا کتری برقی ضرر دارد و سرطانساز است؟
معایب کتری برقی چیست و جوشاندن آب در کدام کتری بهتر است؟
?Are Electric Kettles Safe for Your Health
در سال ۲۰۰۳ تحقیقاتی در بریتانیا انجام شد که نشان میداد از هر ۱۰ بریتانیایی یک نفر تحت تاثیر مضرات استفاده از کتری برقی قرار گرفتهاند.
طی این تحقیقات مشخص شد که نیکل به کار رفته در این کتریها، با آب در حال جوش مخلوط شده و وارد دستگاه گوارش ما میشود.
اما نهایتا دانشمندان به این نتیجه رسیدند که نیکل برای کسانی که دچار حساسیت هستند ضرر دارد و به افراد دیگر آسیب چندانی نمیرساند.
آنها همچنین اشاره کردند که میزان جذب نیکل از طریق نوشیدنیهایی مانند چایی، در مقایسه با جذب آن از طریق آب بسیار ناچیز است.
آیا کتری برقی سرطانزاست؟
در یکی از تحقیقات انجام شده، مشخص شد که از هر ۳۰ کتری برقی، ۱۲ تای آنها بیش از ۵۰ میکروگرم فلز آزاد میکنند.
این در حالی است که بیش از ۵۰ میکروگرم برای سلامتی انسان خطرات جدی به دنبال دارد.
هربار که شما در کتری برقی چای یا قهوه درست میکنید، مقداری نیکل وارد آن میشود.
نیکل در حالت عادی در شکلات، قهوه و چای وجود دارد اما جالب است بدانیم چگونه از کتری برقی آزاد میشود.
عنصر گرمایشی کتری برقی دارای خاصیت مقاومت بالا است.
نیکل در عنصر گرمایشی وجود دارد.
وقتی عنصر یا صفحه گرمایشی با آب کتری برقی یا چای در حال جوش تماس مستقیم داشته باشد، نیکل با آن مخلوط میشود.
اگر کنجکاوید درباره مضرات و خطرات دکلهای مخابراتی بدانید، میتوانید مطلب مربوط به آن را در کلاسیک وب مطالعه بفرمایید.
کاهش مضرات کتری برقی
هنگام خرید کتری برقی اطمینان حاصل کنید که آب با عنصر گرمایشی در ارتباط مستقیم نباشد.
همچنین میزان خروج نیکل نباید بیش از ۵۰ میکروگرم باشد.
اگر به نیکل حساسیت دارید (مثلا با پوشیدن جواهراتی با روکش نیکل دچار آلرژی میشوید) به هیچ وجه کتری حاوی نیکل نخرید.
معایب استفاده از کتری برقی پلاستیکی
امروزه با وسایل پلاستیکی زیادی سر و کار داریم.
اگر در این وسایل محتویات سرد قرار گیرد خطری شامل حال ما نمیشود.
اما اگر مایعات گرم را در آنها قرار دهیم، لایه بیرونی پلاستیک ذوب شده و ترکیبات آن در مایع حل می شود و از این طریق به سیستم گوارشی ما راه پیدا میکند.
یکی از این ترکیبات BPA است که ضررهای بسیاری به دنبال دارد.
BPA یا Bisphenol A نوعی ترکیب مصنوعی است که برای ساخت انواع پلاستیک به کار میرود.
BPA همچنین در پلیکربنات یافت میشود که برای ساخت ظروف نگهداری موارد غذایی و بطریهای پلاستیکی به کار میرود.
BPA در پلاستیکهای سخت مانند کتری برقی پلاستیکی نیز وجود دارد.
وقتی آب را در کتری میجوشانید BPA با آن مخلوط میشود و به دستگاه گوارش راه پیدا میکند.
پس از ورود به بدن، BPA بر سیستمهای مختلف از جمله سیستم عصبی، دستگاه تنفسی و دستگاه تولید مثل تاثیر منفی میگذارد.
ورود ترکیبات BPA در مقیاسهای بیشتر، باعث بروز نازایی، سرطان و آلزایمر در افراد مسن میشود.
شما همچنین میتوانید درباره مضرات امواج بلوتوث یا خطرات ویبره گوشی برای بدن انسان، در کلاسیک وب اطلاعات کسب کنید.
چگونه معایب کتری برقی پلاستیکی را کاهش دهیم؟
بهترین راه حل، عدم استفاده از کتریهای برقی پلاستیکی است.
این بدین معنا نیست که باید به طور کلی کتریهای برقی را کنار بگذارید.
سعی کنید کتریهایی پیدا کنید که در ساخت آنها BPA به کار نرفته باشد.
توجه کنید که BPA تنها از طریق تماس مستقیم با پلاستیک آزاد میشود.
در نتیجه کتریهایی که سطح پلاستیکی آنها با مایع درونشان تماس مستقیم ندارد بیخطر خواهند بود.
همچنین میتوانید کتریهایی با جنس پیرکس، استیل و شیشهای بگیرید.
اما کتری پیرکس بهتر است یا استیل؟
ما به شما کتریهای برقی استیل را پیشنهاد میکنیم.
آنها مایعات را مدت زمان بیشتری گرم نگه میدارند و طول عمر بیشتری دارند.
تنها ایراد آنها این است که شما نمیتوانید میزان آبی که در آن وارد میکنید را ببینید.
همچنین اگر درست آنها را تمیز نکنید ممکن است دچار زنگزدگی شوند.
در هر صورت کتری برقی استیل بهترین گزینه میان کتریهای برقی است.
از دیگر مضرات جوشاندن آب با برق
آزاد شدن سرب از عوارض سماور برقی سرامیکی است.
سرب میتواند موجب بروز مشکلات جدی مانند کمخونی، آسیب دیدن کلیه و سیستم عصبی شود.
سرب همچنین فیلترهای عصبی که جلوی ورود مواد سمی به مغر را میگیرند، تخریب میکند.
وجود مس در کتریهای برقی نیز از دیگر مضرات این کتریها است.
مس میتواند روی مغز و سیستم تصفیه خون تاثیر منفی بگذارد در نتیجه استفاده از کتری برقی مسی توصیه نمیشود.
استفاده از کتری برقی چدنی نیز ریسکهایی به همراه دارد چون ذرات آهن زیادی را وارد مایعات میکند.
این عنصر همچنین هنگام گرمایش سرب آزاد میکند که خطرات آن را پیش تر مرور کردیم.
کتری برقی شیشهای نیز از گزینههای مناسبی است که میتوانید مد نظر داشته باشید.
مزیت کتریهای برقی شیشهای این است که میتوانید حجم آب را از بیرون آن ببینید.
این کتریها همچنین خطری برای سلامتی شما ندارند و راحت تمیز میشوند.
اگر میخواهید درباره امواج الکترومغناطیسی و خطرات آنها بیشتر بدانید، میتوانید مطلب مربوط به آن را در کلاسیک وب مطالعه کنید.
سماور برقی بهتر است یا گازی؟
به طور کلی سماور برقی گزینهی بهتری است چرا که زمان کمتری میبرد و روند دم کردن چای یا قهوه در آن راحتتر است.
اما طبق بررسیهایی که انجام دادیم، بهتر است هنگام خرید کتری برقی نکاتی را به یاد داشته باشید.
ترجیحا کتری برقی پلاستیکی را به طور کلی از لیست گزینههای خود حذف کنید.
کتریهای پلاستیکی به دلیل وجود BPA خطرات زیادی برای سلامتی شما به دنبال دارند.
با حذف شدن کتری پلاستیکی، باید ببینیم بهترین کتری برای جوشاندن آب چیست؟
از آنجایی که عوارض کتری مسی، سرامیکی و چدنی را بررسی کردیم، کتری شیشهای یا استیل بهترین گزینه است.
اما باز هم به یاد داشته باشید که عنصر گرمایشی کتری، نباید با آب داخل آن در تماس مستقیم باشد.
اگر این سوال برایتان پیش آمده که چایساز استیل بهتر است یا شیشهای، باید بگوییم کتری شیشهای در مقایسه با استیل مدت زمان کمتری آب را گرم نگه میدارد.
همچنین میتوانید فاکتورهایی مانند مصرف انرژی و ظرفیت آن را مد نظر داشته باشید.
این فاکتورها ربطی به سلامتی شما ندارند اما قطعا کتری برقی که انرژی کمتری مصرف کند و ظرفیت بیشتری داشته باشد گزینه بهتری است.
نظرات و پیشنهادات شما؟
امیدواریم با استفاده از این مطلب کلاسیک وب، بتوانید انتخاب درست را بکنید و کتری مورد نظر خود را بخرید. شما هم میتوانید نظرات و تجربیات خود را درباره کتریهای برقی در قسمت دیدگاهها با ما در میان بگذارید.
آخرین دیدگاه ها
تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.