نگه داشتن شارژ باتری و خالی شدن سریع آن یکی از موارد بسیار مهمی است که در هنگام خرید و استفاده از گوشی هوشمند مورد توجه قرار میگیرد ، در برخی از مواقع ممکن است گوشی یا تبلت خریداری شده پس از مدتی مثل قبل شارژ باتری را نگهداری نکند و به اصلاح باتری دستگاه زود خالی شود ، در ادامه ۱۵ دلیل رایج این اتفاق به همراه راهکار های جلوگیری از آنها را بیشتر بررسی میکینم.
دلیل زود خالی شدن شارژ گوشی و تبلت چیست ؟ روش های نگهداری شارژ بیشتر باتری
Why My Smartphone Battery Draining Too Fast ?
قبل از شروع پیشنهاد میکنیم مدت زمان نرمال نگهداری شارژ باتری گوشی و میزان شارژ شدن گوشی خود را بررسی و مد نظر داشته باشید و همچنین توجه کنید که رعایت موارد زیر به منزله افزایش فوق العاده شارژ گوشی شما نیست اما میتواند راهکار مناسبی برای نگهداری بیشتر شارژ گوشی و تبلت نسبت باتری آن باشد .اگر شارژ سریع گوشی برای شما ملاک است پیشنهاد میکنم حتما مطلب قبلی ما در مورد چگونه گوشی هوشمند خود را سریع تر شارژ کنیم را بخوانید.
شبکه ۳g یا ۴g سیستم عامل شما در اکثر مواقع فعال است
اتصال به اینترنت از طریق شبکه های موبایل یکی از مواردی است که به صورت چشمگیر باعث کاهش شارژ گوشی شما میشود پس فقط در موارد لزوم شبکه دیتا گوشی را فعال و از اینترنت استفاده کنید، همچنین اگر در منطقه ای هستید که فقط از شبکه ۳g پشتیبانی میکند پیشنهاد میکنیم قابلیت ۴g سیستم عامل خود را غیرفعال کنید تا گوشی از حالت بررسی مداوم وجود شبکه ۴g که باتری زیادی استفاده میکند خارج شود.
استفاده از اپ های پر مصرف مثل اپ فیس بوک!
برخی از اپ های گوشی به دیتای زیاد و منابع سخت افزاری بالا نیاز دارند و در نتیجه انرژی بیشتری از سیستم عامل شما میگیرند و باعث زودتر خالی شدن باتری میشوند یکی از نمونه های بارز این اپ ، اپ فیس بوک است که پیشنهاد میکنم از وبسایت یا نسخه Light آن استفاده کنید.
برای فهمیدن میزان مصرف اپ ها و دیگر بخش های اندروید از باتری میتوانید در Setting به قسمت Battery مراجعه کنید.
WiFi ، GPS ، Bluetooth و Location Services گوشی همیشه فعال است
همانند شبکه دیتای گوشی استفاده از ابزارهای دیگر که نیاز به تبادل اطلاعات و پردازش مداوم دارند باعث میشود میزان نگهداری باتری بسیار کم تر از قبل شود پس پیشنهاد میکنیم در صورتی که نگهداری شارژ برای شما در اولویت است تا زمانی که نیاز به GPS ، بلوتوث و شبکه وای فای ندارید فعال بودن این قابلیت ها را در گوشی خود متوقف تا اثر آن را در نگهداری شارژ مشاهده کنید.
همچنین Location Services یا ارائه سرویس های بر اساس موقعیت فعلی در اندروید و آیفون حجم بالای از پردازش مداوم را به خود اختصاص میدهند که بهتر است در بخش تنظیمات گوشی به اپ هایی که واقعا نیاز دارید به این سرویس ها متصل باشند مجوز دسترسی دهید و یا کلا این بخش را غیر فعال کنید.
اپ های در حال اجرا وقعا از حافظه گوشی خارج نشدند
یکی از مواردی که کمتر به آن توجه میشود بستن برنامه های در حال اجرا حافظه گوشی است ، بعضی از کاربران با در نظر گرفتن اینکه با بیرون آمدن از اپ در اجرا توسط زدن دکمه home یا back اپ و پردازش مربوط به آن از حافظه گوشی خارج میشود به کار خود ادامه میدهند. اما در واقعیت اپ مورد همچنان در حافظه گوشی به حالت معلق باقی خواهند ماند و باعث کم شدن شارژ گوشی و کند شدن سیستم عامل میشود.
برای رفع این موضوع پیشنهاد میکنیم در سیستم عامل هایی مثل اندروید از برنامه هایی نظیر Super Task Killer Free استفاده کنید و یا اگر با بخش تنظیمات گوشی آشنا هستید اپ ها را از حالت اجرا خارج کنید در سیستم آی او اس و آیفون نیز بر روی دکمه Home دبل تپ کنید ، سپس از App Switcher تمامی برنامه های ذخیره شده در حافظه که به صورت معلق هستند نمایش داده میشود ، با سویپ به چپ و راست میتوانید لیست اپ ها را مشاهده کنید و با سویپ به بالا بر روی اپ مورد نظر آن را واقعا از حافظه دستگاه خارج کنید.
بروزرسانی خودکار اپ و سرویس های سیستم عامل گوشی در پشت پرده
علاوه بر برنامه های معلق در حافظه بعضی از پردازش های اپ ها و بخش های سیستم عامل گوشی شما در پشت پرده (background) در حال اجرا و آپدیت هستند و در صورتی که به اینترنت متصل باشید حتی بدون اطلاع شروع به دانلود فایل های آپدیت میکنند ، در سیستم عامل اندروید پردازش هایی نظیر Google Play Services و یا اپ Google now و.. از این دسته هستند که با مراجعه به بخش Setting و قسمت App میتوانید وضعیت اجرا آنها را مشاهده و یا از پردازش آنها جلوگیری کنید. همچنین ما قبلا یک اپ کاربردی برای جلوگیری از دسترسی خودکار اپ و بخش های اندروید به اینترنت را در کلاسیک وب معرفی کردیم که میتواند به شما کمک کند.
در آیفون نیز میتوانید با مراجعه به بخش Setting > General > Background App Refresh و تپ بر روی سویچ OFF این قابلیت را غیرفعال کنید.
آسیب دیدگی باتری دستگاه در اثر گرما
قرارگیری گوشی در محیط های بسیار گرم با حرارت بالا میتواند به باتری شما آسیب برساند و باعث اختلال در عملکرد آن شود پیشنهاد میکنیم حتما گوشی خود را از محل بسیار گرم مثل کنار گاز ، بخاری ، شوفاژ و یا داشبورد بسیار داغ ماشین دور نگه دارید تا باتری آن آسیب نبین به طور مثال دمای مناسب برای دستگاه های آیفون ، آیپد و.. چیزی در بین ۰ تا ۳۵ درجه سلسیوس میباشد.
اجرا انیمیشن و جلوه های نمایشی غیر ضرورری در گوشی
در سیستم عامل های جدید مثل اندروید ۵ و iOS 9 جلوه ها و افکت های نمایشی بسیار زیادی به آنها اضافه شده است که باعث زیبا و دلنشین تر شدن کار با آنها میشود اما در صورتی که شما در موقعیتی هستید که نگهداری باتری و خالی نشدن آن برایتان مهم است و یا نیازی به این جلوه ها ندارید میتوانید آنها را غیر فعال کنید تا از حجم پردازش GPU سیستم عامل و استفاده از منابع را کم کنید.
در آیفون با مراجعه به Settings -> General -> Accessibility -> Reduce Motion و روشن کردن سویچ ON میتوانید جلوهای تصویری و افکت های سیستم عامل را کاهش دهید.در اندروید نیز با مراجعه به بخش Developer Options و غیر فعال کردن سه قسمت Window animation scale, Transition animation scale و Animator duration scale میتوانید این کار را انجام دهید
نمایشگر گوشی و میزان روشنایی و خاموش شدن صفحه
یکی از مهم ترین دلایل زود تمام شدن شارژ گوشی و نگه نداشتن باتری میزان شفافیت صفحه نمایش (Brightness)، مدت زمان روشن ماندن آن و مدت زمان فعال شدن Screen Saver است. حتما در صورتی که نگه داشتن شارژ برای شما در اولیت است توسط اپ های واسط یا خود تنظیمات گوشی این گزینه ها را از حالت بهترین اجرا و بالاترین حالت نمایش به حد متعادل و متوسط تغییر دهید.
موبایل و تبلت شما مدت طولانی روشن مانده است
خاموش یا ریستارت کردن دستگاه هر هفته یکبار باعث میشود که فایل هایی که در حافظه کش (Cache) یا معلق شده اند از آن خارج و پاک شوند و همچنین برخی از کندی ها و مشکلاتی که در حین آپدیت اپ و یا سیستم عامل به وجود آمده است از بین برود ، تجربه نشان داده است که در برخی موارد اینکار باعث عملکرد بهتر باتری دستگاه نیز میشود.
همگام سازی مداوم گوشی با اکانت های شبکه های اجتماعی ، ایمیل ها و..
اپ های شبکه های اجتماعی نظیر تلگرام ، اینستاگرام و برنامه های ایمیل و.. که به صورت مداوم خود را از طریق اینترنت همگام سازی (Sync) میکنند مصرف باتری بالایی دارند چرا که در زمان اتصال اینترنت پردازش آنها اجرا میشود و در زمانی که اینترنت نیز در دسترس نیست سیستم عامل همچنان چک میکند که آیا در حال حاضر اتصال برقرار شده است تا پردازش اجرا شود یا خیر ، پیشنهاد میکنیم از اپ هایی که نیاز ندارید دائما به اینترنت متصل باشند خارج (Sing out) و در صورت لزوم وارد آنها شوید.
علاوه بر این در آیفون نیز گزینه زمانبدنی ارسال ایمیل هنگامی که دستگاه به اینترنت متصل نیست شامل یکی از همین موارد است که پیشنهاد میکنیم تا حد امکان کمتر از آن استفاده کنید.
سیستم عامل شما بیش از حد معمول باتری استفاده میکند
در سیستم عامل هایی مثل اندروید میزان نرمال و استفاده کلی سیستم عامل و سرویس های آن از شارژ گوشی ۲۵% است ، اگر احساس میکنید بدون اجرا برنامه خاص و در حالت معمولی این مقدار بیش از این حد میباشد بهتر است سیستم عامل خود را بررسی کنید و در صورت لزوم ورژن های پایین تر از سیستم عامل فعلی (Downgrade) را بر روی گوشی یا تبلت خود اجرا کنید.
همچنین میتوانید با استفاده از گزینه factory reset گوشی را به تنظیمات اولیه کارخانه بازگردانید و یا رام رسمی گوشی را مجددا بر روی آن نصب کنید (به اصلاح گوشی را فلش کنید) فقط دقت کنید تمامی اینکارها در صورتی که تخصص کافی ندارید باید توسط افراد متخصص انجام شود.
ارسال داده های کاربر به کمپانی سازنده
مورد دیگری که از علت های زود تمام شدن شارژ گوشی است و در کلاسیک وب آن را بررسی میکنیم فعال بودن قابلیت ارسال داده های کاربر به کمپانی سازنده گوشی در هنگام آنلاین بودن دستگاه است که اینکار باعث انجام پردازش های پشت پرده و گرفتن انرژی سیستم عامل میشود.
به طور مثال در آیفون با طی کردن مسیر Settings -> Privacy > Diagnostics & Usage انتخاب گزینه Don’t Send از ارسال اتوماتیک اطلاعات دستگاه شما به اپل جلوگیری میکند.
نمایش همیشگی اعلان های برنامه ها
بخش Notification یا اعلان اپ ها در سیستم عامل ها باعث نمایش اخطار و پیغام های صادر شده توسط نرم افزار در گوشی میشود که اینکار نیز میتوانید در شارژ باتری دستگاه شما به صورت نامحسوس تاثیر گذار باشد پس پیشنهاد میکنیم فقط برای اپ ها و بخش های ضروری قابلیت نمایش پیغام (Notification ) را فعال کنید و یا اپ هایی که پیغام های متعدد را صادر میکنند امکان نمایش Notification آنها را غیر فعال کنید.
در اندروید با مراجعه به بخش Setting > Apps و برداشتن تیک گزینه Show Notification هر برنامه و در آیفون با مراجعه به بخش Settings > Notifications و انتخاب گزینه On یا Off هر اپ میتوانید نمایش اعلان ها را کنترل کنید.
شارژر شما به خوبی کار نمیکند
در صورتی که گوشی خود را شب تا صبح در شارژ قرار دید و پس از فول شارژ مدتی با آن کار کردید و باتری آن به سرعت خالی شد احتمال دارد شارژر شما مشکل داشته باشد ، برای اطمینان از خراب یا سالم بودن شارژر آن برا بر روی دستگاه دیگر نیز امتحان کنید و در صورتی که این اتفاق دوباره تکرار شد شارژر خود را با شارژر جدید مخصوص مدل گوشی خود تعویض کنید.
باتری گوشی شما ضعیف شده است
اگر با انجام تمامی موارد بالا باز هم باتری گوشی شما مثل سابق شارژ نگه نمی دارد و زود خالی میشود ممکن است به علت های گوناگون مثل گرما ،گذشت زمان و تاریخ انقضا و یا دریافت شوک های الکتریکی و.. باتری ضعیف و معیوب شده و عملکرد طبیعی خود را دیگر نداشته باشد که در این صورت بهترین راه حل جایگزین کردن باتری است.
در پایان پس از بررسی چند مورد از مهم ترین علت های زود تمام شدن شارژ گوشی و تبلت پیشنهاد میکنیم برای بازدهی بیشتر از برنامه های مدیریت باتری و منابع سیستم عامل که برای اندروید میتوان به ZDbox و برای آی او اس به Battery Doctor اشاره کرد استفاده کنید.
همچنین اگر علاوه بر شارژ گوشی ، حجم ترافیک و شارژ اینترنت خانه و محل کار شما نیز بسیار زود تر از حد معمول به پایان میرسد حتما مطلب قبلی ما در مورد چرا حجم اینترنت زود تمام میشود ؟ روش های جلوگیری از مصرف حجم اینترنت را مطالعه کنید
پیشنهاد و تجربه شما ؟
تجربه شما در استفاده از روش های بالا برای مدیریت بهتر باتری گوشی و جلوگیری از اتمام سریع آن چیست ؟ و اگر موارد دیگری را میشناسید که میتواند از دلایل زود خالی شدن باتری موبایل و تبلت باشد آن را در بخش نظرات معرفی کنید.
آخرین دیدگاه ها
تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.