اگر از دوربین عکاسی 📷 زیاد استفاده میکنید شاید نام فایروایر را شنیده باشید. در این مطلب از کلاسیک وب به پاسخ این سوال میپردازیم که FireWire چیست و چگونه کار میکند؟ بعد از آن ویژگی های فایروایر و تفاوت آن با USB را نیز بررسی میکنیم.
کابل فایروایر چیست؟
?What Is FireWire and How Does it Work
پیش از این در کلاسیک وب به معرفی کابل ساتا (SATA) پرداختیم. یکی دیگر از کابل هایی که ممکن است با آن مواجه شوید کابل فایروایر است. این کابل کاربرد های مختلفی دارد و از جاهای مختلفی میتوانید از آن استفاده کنید. اگر نمیدانید کارت فایروایر چیست و چه کاربردی دارد حتما ادامه مطلب را مطالعه کنید.
کابل فاروایر FireWire چیست؟
به طور کلی FireWire که با نام IEEE1394 نیز شناخته میشود یک کابل مسی برای انتقال اطلاعات به دستگاه دیگر است. FireWire یکی از سریعترین و راحت ترین روش هایی است که میتوانید برای اتصال دستگاه ها از آن استفاده کنید. شما میتوانید از FireWire برای بسیاری از دستگاه ها مانند دوربین ها، اسکنر ها، چاپگر ها، هارد اکسترنال و… استفاده کنید.
انواع نسخه های کابل Firewire
اولین نسخه فایروایر IEEE 1394 یا FireWire 400 نام داشت که در سال ۱۹۹۵ منتشر شد. این پورت فایروایر این امکان را به شما میدهد که اطلاعات را با سرعت ۱۰۰، ۲۰۰ و یا ۴۰۰ مگابایت بر ثانیه بسته به نوع کابل FireWire انتقال دهید. نسخه بعدی IEEE 1394a نام داشت که در سال ۲۰۰۰ منتشر شد. این نسخه باعث صرفه جویی در مصرف انرژی میشد. دو سال بعد IEEE 1394b یا FireWire 800 منتشر شد که اطلاعات را با سرعت ۸۰۰ مگابایت بر ثانیه بر روی کابل هایی با طول ۱۰۰ متر پشتیبانی میکند.
ویژگی های فایروایر پورت
FireWire یک سری ویژگی ها دارد که باعث میشود شما راحت تر و بهتر از این کابل ها استفاده کنید. این ویژگی ها شامل:
- FireWire از قابلیت Plug-and-play پشتیبانی میکند. این قابلیت باعث میشود زمانی که FireWire را وصل میکنید و سیستم را روشن میکنید سیستم به طور خودکار آن را شناسایی کند.
- زمانی که میخواهید FireWire را وصل یا قطع کنید نیاز نیست کامپیوتر و یا دستگاه که به آن متصل است را خاموش کنید.
- تمامی نسخه های ویندوز از FireWire پشتیبانی میکنند. به غیر از ویندوز سیستم عامل مک ۸٫۶ و جدیدتر و لینوکس نیز از FireWire پشتیباتی میکنند.
- شما با استفاده از پورت FireWire میتوانید ۶۳ دستگاه را به یک دیگر متصل کنید.
- یکی دیگر از ویژگی های FireWire این است که شما میتوانید بدون استفاده از کامپیوتر دو دستگاه مانند دوربین را در صورتی که هر دو دستگاه پورت FireWire را داشته باشند به یکدیگر متصل کنید و اطلاعات خود را انتقال دهید.
تفاوت های فایروایر لپ تاپ با USB
FireWire و USB از نظر کارایی مشابه یکدیگر عمل میکنند. شما از هر دو آن ها میتوانید برای انتقال اطلاعات استفاده کنید. با این حال از لحاظ در دسترس بودن، سرعت و… چند تفاوت وجود دارد. تفاوت اصلی بین FireWire و USB این است که معمولا از FireWire برای انتقال اطلاعات زیاد استفاده میکنند. یکی دیگر از تفاوت های بین FireWire و USB سرعت آن ها است. زمانی که شما از FireWire استفاده میکنید و اطلاعات خود را توسط فایروایر انتقال میدهید سرعت انتقال بیشتر است. همچنین استفاده از کابل های FireWire معمولا گرانتر از USB ها هستند. در قسمت ویژگی های FireWire گفته شد که شما میتوانید با استفاده از FireWire بدون نیاز به کامپیوتر اطلاعات را انتقال دهید ولی در مورد USB این گونه نیست. اکثر کامپیوتر های مدرن ورودی فایروایر را ندارند. پس در صورتی که بخواهید از FireWire استفاده کنید باید خودتان آن را اضافه کنید.
نحوه تبدیل فایروایر به USB چگونه است؟
در واقع تبدیل Firewire به USB امکانپذیر نیست و هیچ کابلی برای این کار وجود ندارد. نبودن کابل تبدیل Firewire به USB به این دلیل است که شیوه انتقال اطلاعات در Firewire و USB متفاوت است. به غیر از شیوه انتقال اطلاعات، Firewire و USB تفاوت های دیگری نیز دارند.
اگر کابل DVI را نمیشناسید میتوانید مطلب آشنایی با کابل DVI و تفاوت آن با HDMI و VGA را مطالعه کنید.
نظرات و پیشنهادات شما؟
در مطلب امروز راجع به کارت فایروایر و تفاوت آن با USB صحبت کردیم. آیا شما تا به حال از کارت فایروایر استفاده کرده اید؟ شما میتوانید نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود را در زمینه فایروایر لپ تاپ در بخش دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.
آخرین دیدگاه ها
تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.